Na truc:-)

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Na truc:-)

Příspěvek od Zdeny »

Alias Tlachal v akci:-)
Předem se omlouvám, ale nechci rýt, já reaguje jen na to, že někteří(že, Aretaxi a Mirečku) ryjí i do těch, kteří vlastně kvůli nim byli vykázání spravedlivým adminem z fora (napříkald já a Boxer, David 535i)a kteří se tedy ZATÍM!!!!!!!!!! nemohou bránit.Ale jejich čas brzy vyprší *hura* *hura* *hura* : to chce přečíst, jak lze o výkalu klábosto dny a noci...upozorňuji, že používám preventivně slušné výrazivo, abych se vyhnul pranýřování na psledním mně volně přístupném foru :lol:

Odeslat odpověď
Hifi doplňky jako takové a sladění sestav

Příspěvekod Mirek » pon 23. črc 2012 17:52:12
Nenapíši asi nic nového, ale po přečtení různých příspěvků….a protože mi po jistých událostech už asi momentálně nehrozí osobní napadání jsem dostal chuť napsat tento román o svém osobním pohledu na funkčnost doplňků (vč. kabelů) a o mých vlastních zkušenostech.

Všiml jsem si, že někteří lidí přistupují při pořizování svých sestav pouze a čistě z technického hlediska, ale já si osobně myslím,že technické dokonalost je velmi důležitá u všech komponentů i příslušenství, ale podle mých zkušeností, pokud se zaměříme jenom na techniku, můžeme také mít sbírku technicky dokonalých a drahých přístrojů, které se k sobě zvukově vůbec nemusí hodit nebo mít sestavu za statisíce (a protože kabel je přece z technického pohledu jenom o vedení elektřiny nebo signálu), propojenou jenom základními kabely, které neumožňují aby se projevil jejich skutečný potenciál.

Také jsem, ale párkrát viděl pravý opak, kdy majitel jen průměrných přístrojů, beden a velmi problematické akustiky poslechové místnosti si bláhově myslel (na doporučení zisku-lačného prodejce), že drahými kabely zásadně vylepší zvuk své sestavy a „přepere“ akustiku, místo aby za tytéž peníze koupil kvalitní zdroj zvuku, reprobedny či řešil akustiku atd. A on po výměně kabelů to zásadní (nicméně podle mých uší neexistující) zlepšení i slyšel.

Co se týče vhodného sladění jedné značky mám jeden markantní příklad z poslední doby. Repro BW802D s dvěma sestavami – 1. A.R. a 2. tvořená nejvyšší řadou Brystone – kdybych měl zavázané oči tvrdil bych, že hrají úplně jiné bedny – obrovský zvukový (a pro mne i kvalitativní) rozdíl.

Osobně jsem přízvržencem experimentování a postupného dolaďování, protože mě to baví a přináší mi to radost (zvláště když to nestojí příliš mnoho peněz) a také mi to přináší i výsledky, ale umím pochopit pokud má někdo jiný pohled na věc a tohle mu připadá jenom jako mrhání penězmi a časem. Někdy mi úprava kromě dobrého pocitu ze změny nebo vizuálního vylepšení nepřinesla nic, ale někdy, když jsem zvukový přínos nečekal vůbec, mě změny, které nastaly příjemně překvapily.

Např. tohle - silové kabely k přístrojům mám pro jejich zvukový charakter Tunami a Oyade, jenom jako přívodní kabel k oddělovacímu trafu jsem měl dlouho Vincent i když jsem věděl o jeho nepříliš oslnivých zvukových vlastnostech, říkal jsem si je to před trafem, tak je fuk…..omyl…velmi jsem jeho vliv na zvuk podceňoval a když jsem jej vyměnil za Oyade, posunul se k mému překvapení zvuk celé sestavy směrem k teplejšímu zabarvení a přitom se zvětšil i prostor a vzdušnost. Nikdy bych nečekal takový rozdíl.

Další pro mne neočekávaná věc u CDP, které mám je velmi masivní a celokovová mechanika a ještě ke všemu je separátně odpružená, přesto když dám pod jeho nožičky různé podložky charakter zvuku se mění, nejvíc se mi zvuk líbí s vinylovými Vibrapody (s kterými jsem udělal s recese experiment s tlakovým kávovarem, který umí hlučně rozvibrovat celou kuchyňskou linku – když jsem pod něj dal Viprapody vibrace téměř zmizely). S CDP mám jednu ještě bláznivější zkušenost, protože na skleněném stolku mám televizi a přitom nemám přehnaně mnoho místa, nemám stále dořešený kvalitní stolek na komponenty, zvlášť když mé komponenty jsou masivní a těžké a mají trochu atypické rozměry…nenašel jsem zatím nic vyhovujího, buďto to je moc velké nebo malé atd. Takže pod CDP je deska z dřevotřísky, sehnal jsem desku stejných rozměrů z masivu – vypadal tak pěkně – pustil CDP bez očekávání jakýchkoli změn a najednou slyším, že zvuk je daleko tvrdší, připadalo mi to tak ujeté, že jsem si pochybujíc o svém zdravém rozumu raději pozval známého, kterému jsem o případných změnách nic neřekl a on to slyšel úplně stejně.

Nebo další, to že by měly bedny stát na hrotech nebo nějakých podložkách je všeobecně známo a že není od věci když pod nimi je žulová deska, to se se také ví, ale já jsem chtěl kvůli změně sedačky dostat výškové repro výš aby byly zase v úrovni mých uší, tak jsem podložil žulu deskou z dřevotřísky, pořád to bylo málo a protože jsem měl doma navíc podložky Soundcare, tak jsem je dal mezi ty desky s různého materálu a pustil hudbu… a vše se zpřehlednilo aniž by to bylo na úkor ostrosti a potom jsem náhodně narazil na článek o nějakých špičkových bednách stojících majlant u nichž se používají v podstavci dvoje hroty oproti sobě.

Měl jsem možnost si na své sestavě poslechnou už asi desítky různých kabelů různých značek a cen (jeden člen fóra jeden čas, když si pořizoval nové kabely používal moji sestavu dokonce jako testovací) a rozdíly byl opravdu značné.

Možná to vypadá, že jsem blázen, který, který jenom blbne s nějakými üdělátky a kabely, ale poslech kvalitní a dobře nahrané hudby v co nejlepší reprodukční kavalitě je pro mne priorita a tohle beru jako prima doplněk, který z našemu koníčku podle mého patří.

Budu rád, když budu mít možnost si přečíst názory druhých i když budou nesouhlasné.

Re: Hifi doplňky jako takové a sladění sestav

Příspěvekod aretax » úte 24. črc 2012 6:07:13
Konečne sa dá diskutovať bez rôznych invektív. Vo všetkých príspevkoch sú aj moje skúsenosti. Ja by som to zhrnul nasledovne:
1. akustika
2. kvalita prístrojov
3. kabeláž
4. doladenie rôznymi hrotmi, regálmi, kamennými podložkami
5. kvalita hudobných nosičov a nálada na počúvanie

A vůbec, tu je odkaz na tlachárnu od vedle, kam jsem dostal bůhvíproč BAN za to, že jsem požadoval od druhých nevulgární = slušné jednání:-)
http://www.highendforum.cz/viewtopic.php?f=26&t=1365

Tak si, pánové, bez kazišuků, klepejte po rameni a obdivujte se, jak slyšíte... Nemám, co bych více dodal :lol: :lol: :lol: :lol: *hura* *hura*

palinoch
Kontaktovat uživatele:

Re: Na truc:-)

Příspěvek od palinoch »

.

aretax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aretax »

Zdeny,
pôvodne som nechcel reagovať, ale dobre. Čo je na vedľajšom fóre, to si každý môže prečítať sám. Ak si si nevšimol, napomenutie som dostal aj ja, tak ako Ty, ani ja neviem prečo. V jednom príspevku si mi napísal, že..., škoda, mohli sme spolu pokecať. To, že som Ti poslal SZ, ktorá keď si ju správne pochopil, znamenala práve návrh na takéto pokecanie si - s tým si na verejnosť nevyšiel. Pýtam sa Ťa: prečo asi? Preto som sa rozhodol verejne reagovať. Ak si si všimol, na fóra už neprispievam, resp. minimálne, nemá to zmysel. Toto bola výnimka.
A ešte niečo: na moju SZ si sa ani nenamáhal odpovedať.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

[quote...upozorňuji, že používám preventivně slušné výrazivo, abych se vyhnul pranýřování na psledním mně volně přístupném foru ][/quote]

Ani se moc nedivím .....

Copak nelze brát názory ostatních s nadhledem, třebaže s nimi nesouhlasím?

Když se mi některé příspěvky nezamlouvají, tak je prostě nečtu - jak jednoduché.

palinoch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palinoch »

tujatuja píše:[quote...upozorňuji, že používám preventivně slušné výrazivo, abych se vyhnul pranýřování na psledním mně volně přístupném foru ]
Ani se moc nedivím .....

Copak nelze brát názory ostatních s nadhledem, třebaže s nimi nesouhlasím?

Když se mi některé příspěvky nezamlouvají, tak je prostě nečtu - jak jednoduché.[/quote]

Krasne, kratke a vystižne *thumbs up*

sekal

Příspěvek od sekal »

Nejkratší a nejvýstižnější příspěvek v tomto vlákně je ovšem tento http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.ph ... 784#p94857 ..:D A vzhledem k tomu, že těchto krátkých, leč "pregnantních" reakcí, je zde od stejného autora v poslední době více, nabízí se otázka, co tím dotyčný vlastně sleduje...:mrgreen:

Odar

Příspěvek od Odar »

Niektori ludia si totiz vzdy stoja za svojim nazorom. Az natolko, ze ho potom vybodkuju :lol:

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Zdeny, jak to bylo s tím návrhem Aretaxe v SZ?? :roll:

boxer

Příspěvek od boxer »

Zdeny

Že se na ně nevyser.eš. Viděl jsi sám jak se chlapci poplácávají po zádech, jak dobře vše slyší, jak jim fyzika nefyzika vše funguje. Tak jim to nechme, ať si hrají na písečku jako děti a mají radost. Navíc jsou tam hájeni a i podporováni.
Pravdu stejně neukřičí a nebude dlouho trvat, budou prodávat ty svý vychválený komponenty a začne ten kolotoč, než přijdou na to, kdo měl tu pravdu. A jestli ne, co nám po tom.

BVa poslal Mireček do ..., protože si odvážil napsat něco podle sebe atd atd. Napsali a napíší to klidně Dukovi,Macurovi, napíší to komukoliv na světě, kdo s nima nebude zajedno.
I kdyby měl plnou tašku faktů, vzorečků, důkazů.

ONI TO PŘECI SLYŠÍ. Zaklínadlo hlupáků.

Mimochodem Aretax mi taky psal SZ. Nebudu to ze slušnosti prezentovat. Ale že se může takto uboze někdo chovat (dospělý inženýr) a jinak dělat ramena, tak s tímto člověkem bych si nepodal ani ruku. I když jde jen o hifi. O člověku to řeklo dost.

sekal

Příspěvek od sekal »

Jen tak pro zajímavost by rád věděl, čeho je tento vskutku již dospělý (cca 60) pán inženýr...

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Evidentně jste nepochopili zámysl. Já jsem jen zkopíroval odkaz na diskuzi, kde i "po smrti" některých členů jsou stále tito členové napadání jízlivými narážkami, ačkoliv tito dotyční členové byli dávno z fora vykázáni - A ZNOVU ZDŮRAZŃUJI - kvůli tomu, že vyžadovalí slušné chování.

Diskuze byť s nesouhlasnými názory je věc jedna a vulgární napadání druhých je věc druhá. Bohužel, i Jan Hus byl za pravdu (objektiuvní) upálen, tak jako někteří členové vedlejšího fora.

Aretax:
na tvoji SZ jsem sice neodpověděl, ale konal jsem podle ní.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

sekal píše:Jen tak pro zajímavost by rád věděl, čeho je tento vskutku již dospělý (cca 60) pán inženýr...
Chemie. A není mi 60:-)Zdaleka....Pokudb bys to potřeboval doložit, patřičné doklady ti rád předložím:-)

A jinak nevím, co je ti vůbec po mě...

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

lubin píše:Zdeny, jak to bylo s tím návrhem Aretaxe v SZ?? :roll:
Poslal mi odkaz na nákup BW802D. A nějaké komentáře k nim, pokud si to nepletu se SZ někoho jiného, přišlo mi jich několik na dané thema.

aretax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aretax »

boxer píše:Zdeny

Mimochodem Aretax mi taky psal SZ. Nebudu to ze slušnosti prezentovat. Ale že se může takto uboze někdo chovat (dospělý inženýr) a jinak dělat ramena, tak s tímto člověkem bych si nepodal ani ruku. I když jde jen o hifi. O člověku to řeklo dost.
Boxer,
myslel som, že chceš pokoj. Prečo sa Ty nepochváliš verejne, že si písal môjmu zamestnávateľovi výhražné e-maily, lebo si si myslel, že to som ja? Ak by si to chcel poprieť, tieto maily som od zamestnávateľa dostal a môžem ich tu uverejniť aj s dátumom a adresou odosielateľa. Už si asi zistil, že aretax nemusí byť aretax.

aretax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aretax »

Boxer, ešte niečo: môj zamestnávateľ bol rozhodnutý Tvoje maily postúpiť na prešetrenie slovenskej a českej polícii. Mojou zásluhou sa tak zatiaľ nestalo.

Odpovědět