Stojany

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Křeček
Kontaktovat uživatele:

Re: Stojany

Příspěvek od Křeček »

Ramones
Obrácený květináč? Bylo by foto? Díky.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

fox píše:
Ramones píše:Stabilita stojanu a netečnost k poslechové hladině ano, ale jinak jen pohledová záležitost.
Jen se divím, že spousta jich balancuje na 4 bodech :o ...a to úplně stabilní nebude nikdy, když už se tady bavíme o takových nuancích, jak "ovlivní" zvuk materiál podložky.
Materiál podložky může ovlivnit zvuk podobně jako tvé keramické stojany. :)
Jak to tady sleduji, zvuk ovlivňuje nejvíce vlastní "ovlivnění" hifisty....to už je fakt k smíchu :D
Netuším, zda se jedná jen o vlastnost "hifistů"..ale připomíná mi to dobu, kdy se na š 120 montovala zadní přítlačná křídla..aby "lépe" jezdily :lol:

Položte si na komponenty sklenici s vodou, koukejte na vodní hladinu třeba přes lupu a otřesy řešte, až něco opravdu zaregistrujete...nebo použijte nějaké jiné, sofistikovanější čidlo na měření vibrací :idea: ..určitě si poradíte :)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

jsi kazisvět. víš to?

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Ramones píše:
fox píše:
Ramones píše:Stabilita stojanu a netečnost k poslechové hladině ano, ale jinak jen pohledová záležitost.
Jen se divím, že spousta jich balancuje na 4 bodech :o ...a to úplně stabilní nebude nikdy, když už se tady bavíme o takových nuancích, jak "ovlivní" zvuk materiál podložky.
Jak to tady sleduji, zvuk ovlivňuje nejvíce vlastní "ovlivnění" hifisty....to už je fakt k smíchu :D
Netuším, zda se jedná jen o vlastnost "hifistů"..ale připomíná mi to dobu, kdy se na š 120 montovala zadní přítlačná křídla..aby "lépe" jezdily :lol:

Položte si na komponenty sklenici s vodou, koukejte na vodní hladinu třeba přes lupu a otřesy řešte, až něco opravdu zaregistrujete...nebo použijte nějaké jiné, sofistikovanější čidlo na měření vibrací :idea: ..určitě si poradíte :)
O takových lidech, jako jsi ty, jsem psal v jiném vlákně.
Někdy uvažuji, že sem přestanu chodit, protože jsem z takových lidí, jako jsi ty otráven. Možná, že tady zůstaneš se svou opozicí za každou cenu sám.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Ramones má vždycky pravdu. *palec* Jsem otrávený z toho, že takoví lidé za každou cenu nabourávají diskuze na tomto fóru. *headbang* Už nelze tady o ničem v klidu diskutovat. Seru na to. Končím.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

:lol: Dalsi, co zkousel snidat svou ranni stol...., ale ne uz se opakovat nebudu.

A zavirejte za sebou dvere at tu neni pruvan.

JJR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JJR »

elp píše:Skúsili ste si niekto postaviť a popočúvať dajme tomu zosilňovač na policu zo skla , následne MDF, potom dajme tomu žula alebo aj umelý kameň?
A počuli ste nejaké rozdiely vo zvuku?
Skúšal to niekto? Má vplyv na reprodukciu aj stojan resp. materiál z ktorého je vyrobený?
Je stojan komponent??? :twisted:

No ono to zase není až tak složité. Jelikož je zvuk de facto mechanická energie, která v místností lítá, odráží se a ještě různé délky vln podle frekvencí, tak vlastně rozvibrují skoro všechno - něco víc a něco míň. Když má přístroj horší, nebo dejme tomu náchylnou konstrukci na vibrace, tak v takovém prostředí rezonuje a tím ale rezonují i součástky uvnitř, které se tímto stávají tzv. mikrofonní a začnou se ovlivňovat a tím dochází k menší, nebo větší mířa zkreslení. Já se HIFI věnuji dlouho a někdy mám pocit, že je HIFI hlavně o rezonancích. Proto mám CD na 5cm žule a na přístrojích i repro ( stojan ) antirezonanční podložky - a je to FAKT slyšet. *hura* *palec* *bravo*

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Ramones je blízko nákupu žlutého ovoce *thumbs up* Tahle nám to tady akorát rozesírá a offtopicuje *thumbs down*
Všude byl všechno zná a my jsme proti němu vlastně jenom banda idiotů.....

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Mike píše:Ramones je blízko nákupu žlutého ovoce *thumbs up* Tahle nám to tady akorát rozesírá a offtopicuje *thumbs down*
Všude byl všechno zná a my jsme proti němu vlastně jenom banda idiotů.....
Nemyslim si, ze by zrovna on byl blizko bananu.

A idiotu je v kazde skupine dost, ona ta gaussova krivka proste plati.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

fox píše:
*offtopic*
Pánové...
Pouze jsem popsal, jak jsem vyřešil stojan
....a jak vidíte v citaci, byl to "opět" člověk s přezdívkou FOX, kdo si neodpustil rýpnout do "mých" :o ...keramických stojanů, asi proto, že právě on patří mezi ty nejpovolanější, nejchytřejší a nejneomylnější a jedině to, co on má doma, je to nejlepší...ať je to cokoliv :mrgreen:
Nikdy jsem si zde na fóru nedovolil napadat něčí konkrétní řešení, když, tak jsem ze svého pohledu pouze zpochybnil různé "woodoo" vlastnosti a vlivy.

K věci diskuze:
Pro toto řešení stojanu jsem se rozhodl z důvodu sladění v interiéru a také proto, že v bytě žije i manželka a ta, s estetických důvodů, nebyla zásadně proti.
Stojan, podmínky, ke kterým je určen, splňuje.
Je absolutně pevný, nehybný, nepřenáší díky uložení žádné otřesy, neovlivňuje zvuk negativně...naopak, tím že je válcovitý, napomáhá k rozbití středních a vysokých kmitočtů do prostoru a také tím, že mezi podlahou a ním je mezera a ze shora uzavřen, funguje částečně i jako absorbér určitých nízkých kmitočtů, které se uvnitř komolého válce prakticky vyruší.
Vzhledem k tomu, že vlastním vcelku minimalistickou aparaturu, členitější stojanové řešení zatím nepotřebuji.
Na druhém, stejném válci je postavena TV.
Líbí se mi variabilita tohoto řešení a určitá originalita.
Naposledy upravil(a) Ramones dne 10 bře 2010 15:09, celkem upraveno 1 x.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Zamýšlím se, co Foxovi vadilo, že by toto?:

Tak se to pokusím napravit, třeba to příjme...i ostatní ;) :

Co kdybychom si položili na komponenty sklenici s vodou, zkoumali otřesy vodní hladiny (hůř vidím, použil bych lupu) a otřesy se pokusili vyřešit, až je opravdu zaregistrujeme...nebo bychom mohli použit nějaké jiné, sofistikovanější čidlo na měření vibrací :idea: ..určitě si s tím poradíme, "aby dobre bolo" :)

Jirka83
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

Donuts píše:A zavirejte za sebou dvere at tu neni pruvan.
:mrgreen:

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Ramones píše: Je absolutně pevný, nehybný, nepřenáší díky uložení žádné otřesy, neovlivňuje zvuk negativně...naopak, tím že je válcovitý, napomáhá k rozbití středních a vysokých kmitočtů do prostoru a také tím, že mezi podlahou a ním je mezera a ze shora uzavřen, funguje částečně i jako absorbér určitých nízkých kmitočtů, které se uvnitř komolého válce prakticky vyruší.
Vzhledem k tomu, že vlastním vcelku minimalistickou aparaturu, členitější stojanové řešení zatím nepotřebuji.
Na druhém, stejném válci je postavena TV.
Líbí se mi variabilita tohoto řešení a určitá originalita.
Nějak si jej neumím představit, aby takto fungoval. Možná, že jsem jej přehlédl, bylo by foto ?

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Si dělá prdel, tos přehlédl...

elp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elp »

V inom vlákne som napísal :
Presne tak, nenapádajme sa medzi sebou a to hlavne keď riešenie je veľmi jednoduché.
Môj návrh je jednoduchý a dovolím si povedať že aj praktický. Drahý NEPOČUJÚCI kolegovia založte si vlastne vlákna kde budete môcť donekonečna rozoberať všetko čo nepočujete a majte aspoň toľko slušnosti že nebudete naďalej ZASIERAŤ vlákna, ktoré by mohli naozaj slúžiť svojmu účelu.
Určíte v tom bolo aj kúsok emócií, ale keď sa pozriem takmer do ktoreho koľvek vlákna tak sa muším nasrať.

Prosím Vás priatelia „Nepočujúci, Technokrati a aj Moralisti“, NESABOTUJTE vlákna, ktoré sa zaoberajú problematikou s ktorou nemáte skúsenosti, resp. do nej vôbec nevidíte.
Skúste v týchto debatách hľadať niečo pozitívne pre seba a hlavne prispieť niečím pozitívnym pre ostatných zúčastnených.

Prosím administrátora aby zvážil predsa len vytvorenie novej diskusnej kategórie a aby tam začal v rámci možností presúvať postupne príspevky / sabotujúce, zosmiešňujúce ..../, ktoré do príslušných vlákien nepatria. Je to určíte práca náročná po všetkých stránkach ale náročným bolo určíte aj vytvorenie tohto fóra.
Myslím že toto fórum pomaly potrebuje Pozametať. :evil:

Odpovědět