Stojany
Re: Stojany
Ramones
Obrácený květináč? Bylo by foto? Díky.
Obrácený květináč? Bylo by foto? Díky.
Jak to tady sleduji, zvuk ovlivňuje nejvíce vlastní "ovlivnění" hifisty....to už je fakt k smíchufox píše:Materiál podložky může ovlivnit zvuk podobně jako tvé keramické stojany.Ramones píše:Stabilita stojanu a netečnost k poslechové hladině ano, ale jinak jen pohledová záležitost.
Jen se divím, že spousta jich balancuje na 4 bodech...a to úplně stabilní nebude nikdy, když už se tady bavíme o takových nuancích, jak "ovlivní" zvuk materiál podložky.
Netuším, zda se jedná jen o vlastnost "hifistů"..ale připomíná mi to dobu, kdy se na š 120 montovala zadní přítlačná křídla..aby "lépe" jezdily
Položte si na komponenty sklenici s vodou, koukejte na vodní hladinu třeba přes lupu a otřesy řešte, až něco opravdu zaregistrujete...nebo použijte nějaké jiné, sofistikovanější čidlo na měření vibrací
jsi kazisvět. víš to?
O takových lidech, jako jsi ty, jsem psal v jiném vlákně.Ramones píše:Jak to tady sleduji, zvuk ovlivňuje nejvíce vlastní "ovlivnění" hifisty....to už je fakt k smíchufox píše:Materiál podložky může ovlivnit zvuk podobně jako tvé keramické stojany.Ramones píše:Stabilita stojanu a netečnost k poslechové hladině ano, ale jinak jen pohledová záležitost.
Jen se divím, že spousta jich balancuje na 4 bodech...a to úplně stabilní nebude nikdy, když už se tady bavíme o takových nuancích, jak "ovlivní" zvuk materiál podložky.
![]()
Netuším, zda se jedná jen o vlastnost "hifistů"..ale připomíná mi to dobu, kdy se na š 120 montovala zadní přítlačná křídla..aby "lépe" jezdily![]()
Položte si na komponenty sklenici s vodou, koukejte na vodní hladinu třeba přes lupu a otřesy řešte, až něco opravdu zaregistrujete...nebo použijte nějaké jiné, sofistikovanější čidlo na měření vibrací..určitě si poradíte
Někdy uvažuji, že sem přestanu chodit, protože jsem z takových lidí, jako jsi ty otráven. Možná, že tady zůstaneš se svou opozicí za každou cenu sám.
Ramones má vždycky pravdu.
Jsem otrávený z toho, že takoví lidé za každou cenu nabourávají diskuze na tomto fóru.
Už nelze tady o ničem v klidu diskutovat. Seru na to. Končím.
A zavirejte za sebou dvere at tu neni pruvan.
elp píše:Skúsili ste si niekto postaviť a popočúvať dajme tomu zosilňovač na policu zo skla , následne MDF, potom dajme tomu žula alebo aj umelý kameň?
A počuli ste nejaké rozdiely vo zvuku?
Skúšal to niekto? Má vplyv na reprodukciu aj stojan resp. materiál z ktorého je vyrobený?
Je stojan komponent???
No ono to zase není až tak složité. Jelikož je zvuk de facto mechanická energie, která v místností lítá, odráží se a ještě různé délky vln podle frekvencí, tak vlastně rozvibrují skoro všechno - něco víc a něco míň. Když má přístroj horší, nebo dejme tomu náchylnou konstrukci na vibrace, tak v takovém prostředí rezonuje a tím ale rezonují i součástky uvnitř, které se tímto stávají tzv. mikrofonní a začnou se ovlivňovat a tím dochází k menší, nebo větší mířa zkreslení. Já se HIFI věnuji dlouho a někdy mám pocit, že je HIFI hlavně o rezonancích. Proto mám CD na 5cm žule a na přístrojích i repro ( stojan ) antirezonanční podložky - a je to FAKT slyšet.
Ramones je blízko nákupu žlutého ovoce
Tahle nám to tady akorát rozesírá a offtopicuje
Všude byl všechno zná a my jsme proti němu vlastně jenom banda idiotů.....
Nemyslim si, ze by zrovna on byl blizko bananu.Mike píše:Ramones je blízko nákupu žlutého ovoceTahle nám to tady akorát rozesírá a offtopicuje
![]()
A idiotu je v kazde skupine dost, ona ta gaussova krivka proste plati.
fox píše:Materiál podložky může ovlivnit zvuk podobně jako tvé keramické stojany.Ramones píše:Stabilita stojanu a netečnost k poslechové hladině ano, ale jinak jen pohledová záležitost.
Pánové...
Pouze jsem popsal, jak jsem vyřešil stojan
....a jak vidíte v citaci, byl to "opět" člověk s přezdívkou FOX, kdo si neodpustil rýpnout do "mých"
Nikdy jsem si zde na fóru nedovolil napadat něčí konkrétní řešení, když, tak jsem ze svého pohledu pouze zpochybnil různé "woodoo" vlastnosti a vlivy.
K věci diskuze:
Pro toto řešení stojanu jsem se rozhodl z důvodu sladění v interiéru a také proto, že v bytě žije i manželka a ta, s estetických důvodů, nebyla zásadně proti.
Stojan, podmínky, ke kterým je určen, splňuje.
Je absolutně pevný, nehybný, nepřenáší díky uložení žádné otřesy, neovlivňuje zvuk negativně...naopak, tím že je válcovitý, napomáhá k rozbití středních a vysokých kmitočtů do prostoru a také tím, že mezi podlahou a ním je mezera a ze shora uzavřen, funguje částečně i jako absorbér určitých nízkých kmitočtů, které se uvnitř komolého válce prakticky vyruší.
Vzhledem k tomu, že vlastním vcelku minimalistickou aparaturu, členitější stojanové řešení zatím nepotřebuji.
Na druhém, stejném válci je postavena TV.
Líbí se mi variabilita tohoto řešení a určitá originalita.
Naposledy upravil(a) Ramones dne 10 bře 2010 15:09, celkem upraveno 1 x.
Zamýšlím se, co Foxovi vadilo, že by toto?:
Položte si na komponenty sklenici s vodou, koukejte na vodní hladinu třeba přes lupu a otřesy řešte, až něco opravdu zaregistrujete...nebo použijte nějaké jiné, sofistikovanější čidlo na měření vibrací
..určitě si poradíte 
Tak se to pokusím napravit, třeba to příjme...i ostatní
:
Co kdybychom si položili na komponenty sklenici s vodou, zkoumali otřesy vodní hladiny (hůř vidím, použil bych lupu) a otřesy se pokusili vyřešit, až je opravdu zaregistrujeme...nebo bychom mohli použit nějaké jiné, sofistikovanější čidlo na měření vibrací
..určitě si s tím poradíme, "aby dobre bolo" 
Tak se to pokusím napravit, třeba to příjme...i ostatní
Co kdybychom si položili na komponenty sklenici s vodou, zkoumali otřesy vodní hladiny (hůř vidím, použil bych lupu) a otřesy se pokusili vyřešit, až je opravdu zaregistrujeme...nebo bychom mohli použit nějaké jiné, sofistikovanější čidlo na měření vibrací
Donuts píše:A zavirejte za sebou dvere at tu neni pruvan.
Nějak si jej neumím představit, aby takto fungoval. Možná, že jsem jej přehlédl, bylo by foto ?Ramones píše: Je absolutně pevný, nehybný, nepřenáší díky uložení žádné otřesy, neovlivňuje zvuk negativně...naopak, tím že je válcovitý, napomáhá k rozbití středních a vysokých kmitočtů do prostoru a také tím, že mezi podlahou a ním je mezera a ze shora uzavřen, funguje částečně i jako absorbér určitých nízkých kmitočtů, které se uvnitř komolého válce prakticky vyruší.
Vzhledem k tomu, že vlastním vcelku minimalistickou aparaturu, členitější stojanové řešení zatím nepotřebuji.
Na druhém, stejném válci je postavena TV.
Líbí se mi variabilita tohoto řešení a určitá originalita.
V inom vlákne som napísal :
Presne tak, nenapádajme sa medzi sebou a to hlavne keď riešenie je veľmi jednoduché.
Môj návrh je jednoduchý a dovolím si povedať že aj praktický. Drahý NEPOČUJÚCI kolegovia založte si vlastne vlákna kde budete môcť donekonečna rozoberať všetko čo nepočujete a majte aspoň toľko slušnosti že nebudete naďalej ZASIERAŤ vlákna, ktoré by mohli naozaj slúžiť svojmu účelu.
Určíte v tom bolo aj kúsok emócií, ale keď sa pozriem takmer do ktoreho koľvek vlákna tak sa muším nasrať.
Prosím Vás priatelia „Nepočujúci, Technokrati a aj Moralisti“, NESABOTUJTE vlákna, ktoré sa zaoberajú problematikou s ktorou nemáte skúsenosti, resp. do nej vôbec nevidíte.
Skúste v týchto debatách hľadať niečo pozitívne pre seba a hlavne prispieť niečím pozitívnym pre ostatných zúčastnených.
Prosím administrátora aby zvážil predsa len vytvorenie novej diskusnej kategórie a aby tam začal v rámci možností presúvať postupne príspevky / sabotujúce, zosmiešňujúce ..../, ktoré do príslušných vlákien nepatria. Je to určíte práca náročná po všetkých stránkach ale náročným bolo určíte aj vytvorenie tohto fóra.
Myslím že toto fórum pomaly potrebuje Pozametať.
Presne tak, nenapádajme sa medzi sebou a to hlavne keď riešenie je veľmi jednoduché.
Môj návrh je jednoduchý a dovolím si povedať že aj praktický. Drahý NEPOČUJÚCI kolegovia založte si vlastne vlákna kde budete môcť donekonečna rozoberať všetko čo nepočujete a majte aspoň toľko slušnosti že nebudete naďalej ZASIERAŤ vlákna, ktoré by mohli naozaj slúžiť svojmu účelu.
Určíte v tom bolo aj kúsok emócií, ale keď sa pozriem takmer do ktoreho koľvek vlákna tak sa muším nasrať.
Prosím Vás priatelia „Nepočujúci, Technokrati a aj Moralisti“, NESABOTUJTE vlákna, ktoré sa zaoberajú problematikou s ktorou nemáte skúsenosti, resp. do nej vôbec nevidíte.
Skúste v týchto debatách hľadať niečo pozitívne pre seba a hlavne prispieť niečím pozitívnym pre ostatných zúčastnených.
Prosím administrátora aby zvážil predsa len vytvorenie novej diskusnej kategórie a aby tam začal v rámci možností presúvať postupne príspevky / sabotujúce, zosmiešňujúce ..../, ktoré do príslušných vlákien nepatria. Je to určíte práca náročná po všetkých stránkach ale náročným bolo určíte aj vytvorenie tohto fóra.
Myslím že toto fórum pomaly potrebuje Pozametať.