Stojany

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
elp
Kontaktovat uživatele:

Stojany

Příspěvek od elp »

Skúsili ste si niekto postaviť a popočúvať dajme tomu zosilňovač na policu zo skla , následne MDF, potom dajme tomu žula alebo aj umelý kameň?
A počuli ste nejaké rozdiely vo zvuku?
Skúšal to niekto? Má vplyv na reprodukciu aj stojan resp. materiál z ktorého je vyrobený?
Je stojan komponent??? :twisted:

david
Kontaktovat uživatele:

Re: Stojany

Příspěvek od david »

Co znamena "byt komponent"?

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

elp

1. byl jsem u jedné sofistikované prezentace rozdílu ve stojanech.
2. uložení komponentů je rozhodně důležité a stojan rozhodně považuji za komponent.
3. zkoušel jsem v průběhu let různé uložení komponentů.

rozhodně věřím na změnu ve zvuku sestavu při použití různých způsobů jejího uložení na dřevo, sklo, kámen.. hroty, ceraball...

elp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elp »

*thumbs up*

Určite aj ja verím na ZVUK STOJANOV, ktorý som si X-krat odskúšal, ako som naznačil police z rôznych materiálov doslova rôzne hrali .
STOJAN JE KOMPONENT.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

U gramofonu jsem rozdíl slyšel, záleží jaký máme materiál: sklo, kámen... a taky zda je postavený na klasickým hifi stolku nebo připevněnej na zdi. U zesilovače, CDP si myslím, že bych rozdíl asi neslyšel (pokud nebude umístěn vyloženě prasácky), tady bych řešil hlavně estetiku: líbí, elegantní, nelíbý, kýč atd. Osobně jsem si připlatil za designový hifistolek, není to jen o tom jak to hraje, jídlo také vychutnáváme očima...
Někdy ale třeba může vadit když je např. preamp položený přímo na koncáku atd. na to bych byl opatrný :!:

elp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elp »

Ďakujem uvedomelým kolegom za príspevky k danej téme. Dúfam že sa vlákno / a nielen toto / bude uberať touto formou aj naďalej.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Když jsem měl položené přístroje na sobě a potom jsem je rozdělil, každý zvlášť, do polic, mělo to na zvuk slyšitelný vliv. Proto věřím, že na stojanu určitě záleží.
Podložky pod přístroji mají taky vliv. Zkoušel jsem jich několik. Některé /Vibrapod/, měly na zvuk negativní vliv /u mě/, jiné /fo.Q/zvuku CD a SACD slyšitelně pomohly.
Myslím si, že je důležité, aby se přístroje navzájem neovlivňovaly.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Stabilita stojanu a netečnost k poslechové hladině ano, ale jinak jen pohledová záležitost.
Jen se divím, že spousta jich balancuje na 4 bodech :o ...a to úplně stabilní nebude nikdy, když už se tady bavíme o takových nuancích, jak "ovlivní" zvuk materiál podložky.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

ramones

nediv se.
stojan se třemi nohami bývá těžko použitelný v praxi.
ta zadní noha je totiž uprostřed a tudíž vždy nějakému přístroji vadí při zapojení kabelů.
osobně bych již nikdy 3n stojan nechtěl.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

zdravím uvědomělé kolegy. pod cdčko něco tvrdého, stabilního, co nepřenáší vibrace. kámen a pod něj pryž. jinak jsem si nijakého zvláštního vlivu nevšiml. ale uznávám, že je to možná tím, že nemám dostatek zkušeností a poslechu stojanů se moc nevěnuju. většinou poslouchám bedny.

proč tady ale píšu. co mě docela udivilo a pro co nemám vysvětlení je, že u mého cd-playeru záleží na teplotě. když jsem ho měl přímo nad koncákem, který topí velmi velmi celým svým povrchem, tak čím víc se konec nahříval, tím hrálo hůř. nekecám. je fakt, že samo cdčko má vzadu poměrně velký chladič, který je při hraní dost horký, takže to asi nad sálajícím koncem neuchladil, ale nějaké fyzikální vysvětlení po mě nechtějte.
dokonce se pak přestal otevírat i šuplík.
stejně tak konec - když nestojí volně, když je narvaný do stísněného prostoru, tak hraje hůř.

tak mě napadlo, jestli to spíš nebude takovými věcmi, jako jsou vibrace nebo cirkulace vzduchu, než tím, jestli stojí na kameni nebo na skle...

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

S temi vibracemi je to u CD zvlast zajimave s prihlednutim k faktu, ze pri jedne otacce u disku vyrobeneho v predepsanych tolerancich se cteci hlava muze posouvat az o +-30 stop (a minimalne tohle musi zvladnout dorovnavat mikroposuvem)...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

s vibracemi jsem to myslel tak, že třeba když byl ten kámen pod cdčkem na hrotech, tak například kroky nebo pogo způsobovaly přeskakování. na samotný zvuk to vliv nemělo. je známo, že mechaniky philips mají jinak vyřešený posun laseru než jiné.

teplota (nebo spíš asi přehřívání) na zvuk přehrávače (u mě) vliv má. na ten chladič u cdčka jsou nalepené tři tranzistory. teda myslím, že to jsou tranzistory.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

lachim píše:ramones

nediv se.
stojan se třemi nohami bývá těžko použitelný v praxi.
ta zadní noha je totiž uprostřed a tudíž vždy nějakému přístroji vadí při zapojení kabelů.
osobně bych již nikdy 3n stojan nechtěl.

Jak kdy ;)
Jsou i stojany, které mají dvě nohy např. vlevo a jednu vpravo :idea:
Mé stojany jsou keramické, kuželoidní válce s širší základnou dole, postavenou na třech korkových podložkách. Pod CD (postaveno na třech bodech) je lepená, masívní dřevěná deska. Konce jsou u podlahy na vyvýšených pískových cihlách.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Ramones píše:Stabilita stojanu a netečnost k poslechové hladině ano, ale jinak jen pohledová záležitost.
Jen se divím, že spousta jich balancuje na 4 bodech :o ...a to úplně stabilní nebude nikdy, když už se tady bavíme o takových nuancích, jak "ovlivní" zvuk materiál podložky.
Materiál podložky může ovlivnit zvuk podobně jako tvé keramické stojany. :)

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Jenom doplním info:
TEN keramický stojan má R 35 cm, V 70 cm, tl. stěn 3 cm......nehne se vlastní hmotností.

Odpovědět