Stojany

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: Stojany

Příspěvek od Aleska »

Jakou prdel ?

V celém vlákně jsem objevil pouze toto:
Ramones píše:.......Mé stojany jsou keramické, kuželoidní válce s širší základnou dole, postavenou na třech korkových podložkách. Pod CD (postaveno na třech bodech) je lepená, masívní dřevěná deska. Konce jsou u podlahy na vyvýšených pískových cihlách.
No a pod tím si dokáži představit i obrácené pálené keramické květináče, dole postavené postavené na cihlách, tentokráte betonových. A na nich položená masívní dřevěná deska.
*offtopic* Ale zase to nemusí být "od věci" - někde (snad na Slovanetu) jsem viděl u nějakých TOP reprobeden rack zhotovený z klasických cihel a masívní dřevěné desky a taky to plnilo účel...

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Aleska má pravdu.....mě se tohle provedení líbí i když, přiznám se, také jsem pokukoval po sofistikovanějších provedeních.
Napadlo mě to čistě náhodou, procházejíc Ikei. Před pokladnama měli obrovské, těžké, bílé květináče...tak jsem toto představu manželce ihned demonstroval, načež bez protestu souhlasila...a já byl spokojen *thumbs up* :D ...a koza zůstala celá ;)

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Jakou prdel Alesko? KRAVSKY VELIKOU: "Je absolutně pevný, nehybný, nepřenáší díky uložení žádné otřesy, neovlivňuje zvuk negativně...naopak, tím že je válcovitý, napomáhá k rozbití středních a vysokých kmitočtů do prostoru a také tím, že mezi podlahou a ním je mezera a ze shora uzavřen, funguje částečně i jako absorbér určitých nízkých kmitočtů, které se uvnitř komolého válce prakticky vyruší." :-)

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

merhaut píše:Jakou prdel Alesko? KRAVSKY VELIKOU: "Je absolutně pevný, nehybný, nepřenáší díky uložení žádné otřesy, neovlivňuje zvuk negativně...naopak, tím že je válcovitý, napomáhá k rozbití středních a vysokých kmitočtů do prostoru a také tím, že mezi podlahou a ním je mezera a ze shora uzavřen, funguje částečně i jako absorbér určitých nízkých kmitočtů, které se uvnitř komolého válce prakticky vyruší." :-)
:?: :?: :?: ...mohl bys to upřesnit a sdělit k této variantě stojanu, proč by to mělo být tím, čím jsi to pro Alesku nazval :?: :)

Na netu je dost odkazů, grafů i počítačových animací, jak fungují válcové basové obsorbery, dokonce nemusí být ani vytlumeny.
Tyto stojany svou výškou sice ideálem k těmto absorbčním účelům nejsou, ale ke zhoršení akustických vlastností místnosti, ani sestavy komponentů, rozhodně nepřispívají :idea:

merhaut

Příspěvek od merhaut »

No, jestli jsi takovéhle perly, jako například: "funguje částečně i jako absorbér určitých nízkých kmitočtů, které se uvnitř komolého válce prakticky vyruší", myslel vážně, tak jsi ještě větší, než jsme doufali.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

ale start tohoto vlákna vypadal dobře, že?
jak psal elp

Odeslatod elp v 09 bře 2010, 23:43
Ďakujem uvedomelým kolegom za príspevky k danej téme. Dúfam že sa vlákno / a nielen toto / bude uberať touto formou aj naďalej.

pánům "kazivláknům" přeji hodně sil do dalších zajímavých příspěvků k věci.

ramones

také tě žádám o vložení fotek tvé sestavy a ve stojanu.
pak to bude vše jasnější a prokázané!
:-)

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

merhaut píše:No, jestli jsi takovéhle perly, jako například: "funguje částečně i jako absorbér určitých nízkých kmitočtů, které se uvnitř komolého válce prakticky vyruší", myslel vážně, tak jsi ještě větší, než jsme doufali.
Merhaute, vážím si tvé podpory začínajících kapel ve Sparku, ale tady teď zbytečně útočíš...najdi si ty údaje o uzavřených rezonátorech, prostuduj a pak vynášej své soudy...já si to také nevycucal z prstu :idea:

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Tak uveď ty zdroje, kde se dá dočíst o tom, jak se uvnitř komolého válce prakticky vyruší určité nízké kmitočty, a dalších podobných nesmyslech. Když sis to nevycucal, tak to sem pastneš do minuty, ne?

Kontrolní otázka. Slyšels někdy o zákonu zachování energie? Kam se poděla energie těch tvých "v květináči vyrušených" nízkých kmitočtů? Šla do kytek?

boxer

Příspěvek od boxer »

Nechci se vměšovat,protože ničemu nerozumím,ale nebýt tohoto vlákna,umřel bych nevědouc,že existuje

....komolý válec.

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

boxer píše:
....komolý válec.
Tiez som sa s tymto vyrazom este nikde nestretol...
Da sa to prosim prelozit do slovenciny? :P

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Tony píše:
boxer píše:
....komolý válec.
Tiez som sa s tymto vyrazom este nikde nestretol...
Da sa to prosim prelozit do slovenciny? :P
Komolý válec je moje názvosloví, protože netuším, jak jinak jej popsat :(
Je to tvar, který se nerovnoměrně přeměňuje z kruhové základny s prvky kuželového zeštíhlení bez špičky....možná by bylo jednodušší napsat: 70 cm vysoký a štíhlý keramický květináč :D

Pro Merhauta:
Ten odkaz o fungování uzavřeného rezonátoru nemám, už bych ho tady nebo někam jinam dal. Ten princip je podobný, jako vyrušení dvou sinusových signálů, když se překryjí v bodě 0.
V těch válcích (delších než tyto květináče. Tuším, že se uváděly rozměry délky o polovině, čtvrtině, osmině délky vlny daného kmitočtu) by mělo, dle zveřejněné animace, docházet k tomu, že energie zvukových vln, která narazí v tomto polouzavřeném prostoru na dno válce se odrazí a střetává se s další energii vln, které do válce vstupují...a právě tímto střetem se má tato energie zvuková měnit na tepelnou.
Ber to tolerantně, nejsem akustický ing. :idea:

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Ad "Ten odkaz o fungování uzavřeného rezonátoru nemám, už bych ho tady nebo někam jinam dal. Ten princip je podobný, jako vyrušení dvou sinusových signálů, když se překryjí v bodě 0."

Docela legračně si pleteš hrušky z jablkama, zákonitosti šíření zvuku vzduchem s elektrikou v drátu, odkaz taky nemáš a furt und furt komentuješ nalevo napravo všude věci, o kterých nemáš ani tucha. Říká se tomu obsedance.

Je dobré si nejdřív něco fundovaného a současně stravitelného přečíst: http://www.czechaudio.com/pdf/SRS1-9.pdf

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

merhaut píše:Ad "Ten odkaz o fungování uzavřeného rezonátoru nemám, už bych ho tady nebo někam jinam dal. Ten princip je podobný, jako vyrušení dvou sinusových signálů, když se překryjí v bodě 0."

Docela legračně si pleteš hrušky z jablkama, zákonitosti šíření zvuku vzduchem s elektrikou v drátu, odkaz taky nemáš a furt und furt komentuješ nalevo napravo všude věci, o kterých nemáš ani tucha. Říká se tomu obsedance.

Je dobré si nejdřív něco fundovaného a současně stravitelného přečíst: http://www.czechaudio.com/pdf/SRS1-9.pdf

Zase kopeš, já se ti to snažím jen laicky vysvětlit, jak funguje popsané vyrušení, tzn. působení sil proti sobě. Vyber si z toho, co chceš :idea:

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

merhaut píše:Ad "

Našel jsem něco, z čehož bys i ty, mohl konečně pochopit, co jsem měl na mysli :idea:
Takže, pro agresivního Merhauta, odkaz na link, podle kterého částečně funguje i ten můj uzavřený květináčový, keramický (na něco jsem zapoměl,,,?) STOJAN na aparaturu :idea:

http://www.exo.net/~jillj/activities/helmholtz.pdf

nebo zde, více se to podobá použité nádobě na STOJAN:

http://www.psmedia.com.au/wp-content/up ... 00x255.jpg

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Pak ten STOJAN může vypadat i takhle.....pořád jste v obraze?

http://www.audioholics.com/education/ac ... ber-page-2

..to už musí pochopit každý, ne?

Tak, sladké rezonanční sny *2thumbsup*

Odpovědět