Stojany

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: Stojany

Příspěvek od Aleska »

Když tak toto vlákno pročítám, mám z něj "smutek na duši". Vlákno s jednoduchým názvem Stojany se dá doslova a do písmene zasrat urážkami, nadávkami a osočováním. Nejsem zastáncem ani odpůrcem woodoo, ale připustíme-li, že něco podobného jako uvádím má pozitivní vliv na zvuk, proč tutéž vlastnost nepřipustit
obráceným květináčům a betonovým cihlám ?

SHAKTI - HALLOGRAPH ROOM OPTIMIZER PR za pouhých 1.195 $
Obrázek

Original - Transformer (OT) za 109 € získáte hladítko na CD
Obrázek

P.W.B. Special One Drop Liquid - či geniální hnojivo na kytky, podporující lepší zvuk ?
Obrázek

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

lachim píše:ale start tohoto vlákna vypadal dobře, že?
jak psal elp

Odeslatod elp v 09 bře 2010, 23:43
Ďakujem uvedomelým kolegom za príspevky k danej téme. Dúfam že sa vlákno / a nielen toto / bude uberať touto formou aj naďalej.

pánům "kazivláknům" přeji hodně sil do dalších zajímavých příspěvků k věci.

ramones

také tě žádám o vložení fotek tvé sestavy a ve stojanu.
pak to bude vše jasnější a prokázané!
:-)
:roll: dopadlo to tak, ako v mnohých iných vláknach na tomto fóre. A teraz babo raď. Majú moderátori mazať, alebo nemajú. Si predstavte, že začínajúci hifista si chce kúpiť rack a aby nespravil blbosť, pozrie sa do hififóra aby sa o tom niečo dozvedel. Čo sa dozvie? No, že sem prispievajú samí kokoti, ktorý sa sem pravdepodobne presťahovali z nejakej krčmy IV cenovky kde došlo pivo a cigarety a tak melú hubou tu.

Apropó stojany, resp regál pod hifi. Osobne narážam na rovnakú dilemu ako pri všetkých iných "druhotných komponentoch". Pri akej investícii počuť (ak vôbec) prínos? Je ten prínos adekvátny cene? Aký prínos by mala tá investícia do drahších komponentov? Na druhej strane je tu dobrý pocit a ten je na nezaplatenie.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

lachim píše:ramones
nediv se.
stojan se třemi nohami bývá těžko použitelný v praxi.
ta zadní noha je totiž uprostřed a tudíž vždy nějakému přístroji vadí při zapojení kabelů.
osobně bych již nikdy 3n stojan nechtěl.
Bude to zasa vyzerať ako reklama na Acon, no možno si pamätáš ich stojany ak nie pozri si na ich stránke virtuálnu prehliadku posluchovky. Sú tam a na 3 nohách. Ten vyšší ju má vzadu nie v strede, ale v 1/3, ten menší ju má normálne v rohu, takže ako keby jedna zadná chýbala. Ultimy sú tiež len na 3 hrotoch

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Ramones jde kolem Ikea, koupí podle míry manželčina laskavého oka květináč, začne zde vytrubovat jak na to vyzrál, jak se v květináči ruší sinusovky, a nakonec si z toho - a popleteně "pochopených" informací z webu - korunovaně ve své hlavě vytvoří pocit, že vlastně stvořil Helmholtzův rezonátor. To všechno zatepla předvádí na fóru o hifi coby účinné řešení pro zamezení vibrací do audio hw. Aniž by měl sebemenší oborové znalosti, aniž by aspoň selsky poměřil výšku svého květináče s délkou zvukové basové vlny a zkusil si představit, jak se v tom jeho květináči potkávají pětimetrové "sinusovky" a vzájemně se vyrušují...

Tyhle obsedantní výrony mimo realitu poškozují tohle fórum ještě 100x víc, než nějaké nadávky a osobní spory.

Po stopadesátéšesté :-) : zřiďme uzavřenou sekci na hifinazory.cz

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

idnes diskuze hadra :(

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Acon píše:
lachim píše:ramones
nediv se.
stojan se třemi nohami bývá těžko použitelný v praxi.
ta zadní noha je totiž uprostřed a tudíž vždy nějakému přístroji vadí při zapojení kabelů.
osobně bych již nikdy 3n stojan nechtěl.
Bude to zasa vyzerať ako reklama na Acon, no možno si pamätáš ich stojany ak nie pozri si na ich stránke virtuálnu prehliadku posluchovky. Sú tam a na 3 nohách. Ten vyšší ju má vzadu nie v strede, ale v 1/3, ten menší ju má normálne v rohu, takže ako keby jedna zadná chýbala. Ultimy sú tiež len na 3 hrotoch
Souhlas, něco podobného jsem měl na mysli....jsi jeden z mála tolerantních,občas... děkuji.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Zde vidíte, kdo tohle fórum vede a spravuje :D
Upozornil jsem Pipise na vulgaritu v příspěvku, na základě jeho vyhrožování "bany" jiným, za neškodné texty

Ramones píše:
kazzatel píše:Já zase mám pocit, že snažit se vám něco vysvětlit, je napíču....takže žádný velký tajemství, leda nasrat....

Něco konkrétního o digitálních zesilovačích...by nebylo?

a tohle PAN PIPIS odepsal:
V reakci na Vaše příspěvky má na takovou reakci právo.

TAKŽE, NĚKDO MÁ PRÁVO URÁŽET A NĚKDO NEMÁ PRÁVO ANI DISKUTOVAT...byť o takové zvukově nepodstatné věci, jako jsou stojany??

Už se nedivím ničemu i tady platí: VRÁNA K VRÁNĚ SEDÁ....a stále více, že Hi-Fi je opravdu "těžká diagnoza" postižení stihomamem nedokonalosti a nespokojenosti s příměsi nezvladatelné závisti *2thumbsup*

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

pipis píše:Ramone, dokážeš stále překvapovat. Nejdřív mi ohlásíš příspěvek Acona jako závadný s tím, že obsahuje vulgarismus a vzápětí tady k Aconovo příspívání napíšeš:
.... jsi jeden z mála tolerantních, děkuji.
...ano, se slovíčkem OBČAS :D

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Rozhodne neni v rozporu jeho pochvala celkoveho Aconovo pristupu (at uz se slovem obcas nebo bez nej) a nahlaseni jednoho prispevku s nekolika vulgarismy, tady pipisi fakt strilis uplne vedle.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Možná, že jsem to na našem fóru přehlédl, ale o tomto se vedly tak bojovné diskuze, až jeden z nás za to dostal BAN
Obrázek
Inu, proti gustu žádný dišputát !

warezo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od warezo »

neviem neviem, kazdy mame iny vkus, ale toto mi skor pripomina kycovu fontanku a hlavne tie zarazky pre dvere z lidlu...
ja som stojan vyriesil tak, ze som si dal vyrobit skarovku (doska lepena z kociek) o rozmeroch 28x500x600 6ks, povrchovu upravu este zvolim, z 30-ky gulatiny vysustruzit stojky ktore dam "puskarovi" matne zaciernit. material zatial v cene 71e, plus niejake laky a to ciernenie. az to bude hotove, tak dam foto pre inspiraciu. kvalita spracovania bude prvotriedna, bude to na troch nohach a hrotoch a hlavne to bude lacne :-) obzeral som nazivo vela stolikov a ani jeden mi za tu sumu bohuzial nestal...

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Ramones píše:....jsi jeden z mála tolerantních,občas...
;) ja som tolerantný vždy. Len v písomnej forme to nie je vidieť.

Rado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rado »

Toto řešení se mi vzhledem k možné rezonanci skořepiny květináče a vyosenému uložení přístroje jeví jako velice nešťastné... Bál bych se pokaždé, kdybych prošel kolem, že se mi přístroj sesune...Menší zavadění a neštěsí je na světě...

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

myslím, že sa tomu ani netreba veľmi venovať. Je to tragédia.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

musím říct, že jsem si to podle toho popisu představoval jinak...

warezo
dej vědět. mně se teda víc osvědčilo pod komponenty kámen a pod něj pryž než dřevo a pod něj hroty - přece jen je kámen mnohem masivnější.
ale nejhorší byl kámen na hrotech - to přenášelo úplně všechno, každé ťuknutí, krok, prostě všechno...

Odpovědět