Zahořovací a demagnetizační cd

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Zahořovací a demagnetizační cd

Příspěvek od PMA »

Nedomnívám se, že bych musel být agresivní a tlačit na pilu za každou cenu. Nakonec je to koníček, zábava, ne? :)
Pavel Macura Audio

boxer

Příspěvek od boxer »

No já nevím.
Mě by se klidněji spalo,kdybych věděl,že si dedukuji něco co není a nebo že je to podložené.
Protože si myslím,že jsem již dostatečně imunní proti všelijakým nalhávačkám.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to boxer:
testy jsou jak ve What Hifi, Hifi News i na Six Moons.
U mě demagnetizační CD Densen funguje obdobně.
Tak proč by to tak nemělo být, ne?

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

"Zahořovací" a "demagnetizační" tracky byly i součástí testovacího CD, které vyšlo někdy koncem 90.let ve Stereo-Video. Včetně spousty dalších tracků, jako klouzavý signál, šumy, jednotlivé kmitočty na různých úrovních, 3x splachování záchodu apod.:-) Určitě to má hromada lidí doma a možná už o tom ani neví.
Já si myslím, že ten zahořovací signál bude fungovat dobře na bedny v případě jejich delší nečinnosti, aby se rozhýbaly. Občas to používám. Jsou tam i takové trochu větší a nižší basy, které s reprákem hýbou víc než běžná hudba, ale samozřejmě pořád ještě v rozumné míře.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Jelikož těch "zahořovacích" a "demagnetizačních" signálů je spousta, doporučuji nejprve pozorně pročítat návody, pokud u toho jsou. Konkrétně Track 03, který mi zaslal boxer, by mohl při vyšší hlasitosti spolehlivě zničit bedny (výškový repro), takže opravdu jen velmi velmi potichu.
Pavel Macura Audio

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

Peer píše:Acone, kde bereš tu jistotu, že máš ve všem pravdu? :(
Je fakt, že tuhle otázku si kladu u skeptiků velmi často. A často je za tou jistotou jen víra v nějaký teoretický předpoklad. Proto mi Peer tady přijde jako jeden z nejrozumnějších právě proto, že jeho prvním krokem je vyzkoušení na kvalitní aparatuře. Je fakt, že některá vysvětlení voodoo jsou občas "divočina", ale ony některé "konspirační" teorie skeptiků o tom, jak nám všichni výrobci podsouvají předražené věci s nulovým efektem využívající placebo efektu a psychoakustiky atd., si s nimi moc nezadají...

Co se týče demagnetizace, je myslím výchozím ten poznatek z praxe, že speciální signály dokážou ovlivnit reziduální magnetická pole v obvodech, která mají negativní vliv na kvalitu reprodukce. Takže je taky podle mě na místě otázka, zda rozbor těchto signálů může dát jednoznačnou odpověď na to, jestli to je nebo není možné. Poznatky audiofilů z praxe jsou v tomto vcelku jednoznačné.

PMA

U cd Isotek je varování a poznamenání, že hlasitost nemá na účinek cd žádný vliv.

boxer

Příspěvek od boxer »

Zahořovací disky jsou jedna věc. Urychlí se uvolnění mechanického závěsu repra.To je jasné.

Mě šlo ale o tu demagnetizaci.Vypadá to na první pohled jako krávovina.Jak nesprávně píše Acon,jde přeci jen o 1 a 0.
Ale kdo čte o přehrávačích a trochu se orientuje ví,není ten převod 1 a 0 zas tak úplně bez problémový.Pak by byly všechny přehrávače nastejno.
Což jak asi všichni víme,nejsou.
O CDčku se píše,že je plastové a nemagnetizuje atd atd.Pak zase jiný píše o možné magnetizaci,obsahují stopy kovu,při otáčení a snímání vznikající magnetická pole,možnost vychylování laserového paprsku atd.

Všichni o tom četli.Ale opravdu seriózně,abych se dočetl že demagnetizace řetězce tímto způsobem je skutečně (ne)možná,jsem se krom firemních blábolů nedočetl.Vždy je to jen o subjektivních dojmech poslouchajících,jako zde.

Myslel jsem si,že třeba právě PMA napíše jasně a neochvějně,fungovat to nemůže,protože......
A já bych mu věřil,páč nemám důvod mu nevěřit a.....

.... večer pod peřinou bych tiše plakal *fnuk* ,jak jsem se nechal za 580Kč napálit,a ještě jsem to "slyšel". :(

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Podstata té demagnetizace má být zřejmě v tom, že na šumovém signálu jsou ve velkých odstupech nasuperponované velmi krátké střídavé impulsy (pár vzorků) o amplitudě až 100% plného rozsahu. Tyto krátké impulsy mají velmi široké spektrum. Ve 2. polovině tracku jsou rozmítané sinusy, což je víceméně jen na efekt. Jak říkám, pro mě to není (podobných legrací mohu vygenerovat spousty), ale pokud to někomu pomáhá, proč ne.
Obrázek
Pavel Macura Audio

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Podobnou, a možná lepší službu by asi udělala nahrávka z prskající drážky gramofonové desky. Škrábance mají spektrum vysoko přesahující možnosti CD, a na formát 16bit/44.1kHz se ani nedají věrně zaznamenat, jelikož se to tvrdě ořízne na 22kHz. Možná bychom na tom mohli s obchodním partnerem založit dobrý byznys :P
Pavel Macura Audio

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Pěkná debata. Nikdo nikoho neshazuje a bavíme se k věci.
Nicméně, výsledek mezi námi a technikem, je tak půl na půl. :)

boxer

Příspěvek od boxer »

Půl napůl je mi naprd. Já bych chtěl 100:0.Mám rád jasno.

Myslím,že na Lopuchu se už o té demagnetizaci řetězce bavilo a byla tam při té příležitosti rozebrána jako typově podobná demagetizace magnetofonových hlav,kdy se odmagnetovává pomalým odstupem od hlav. Což by na vyznačeným tracku od PMA odpovídaly ty 3 zplna do nuly signály.

Ale tady jsem fakt na ne tenkém ledě,ale přímo na vodě.

Chjo.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Peer píše: Nicméně, výsledek mezi námi a technikem, je tak půl na půl. :)
Ten je půl na půl i pro mě, jsem dávno vyléčený ze snahy všechno ihned odsuzovat :)
Pavel Macura Audio

boxer

Příspěvek od boxer »

Takže jsme někde na začátku s tím,že i PMA to hned neshodil rovnou ze stolu,........ a že na tom může něco být.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

A to je dobře, ne? Na každou otázku existuje jednoduchá, a většinou špatná odpověď. A ty přece nehledáme, že? :)
Pavel Macura Audio

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Půl na půl je tato debata.
Já to slyším, tak je to pro mne 100 procent.
Jen jsme se nedobrali konkrétního vysvětlení...
Ale to, bohužel, často nejde.

Odpovědět