Zahořovací a demagnetizační cd

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
boxer

Re: Zahořovací a demagnetizační cd

Příspěvek od boxer »

Jen jedno je jisté: že nic není jisté. A ani to není jisté.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Z jiného vlákna...
Něco neslyšet ještě neznamená, že to neexistuje.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Peer píše:Acone, kde bereš tu jistotu, že máš ve všem pravdu? :(
U nás sa tomu hovorí: "si vedľa ako tá jedla" :D kto ma pozná, vie, že istotu v elektrotechnike nemám absolútne žiadnu, navyše som si toho vedomý. No to mi ešte nebráni povedať svoj názor. Navyše, ako hifista som tiež veril množstvu pomôcok, požičiavali sme si navzajom kadejaké chujovinky a tešili sme sa ako to pomáha. No časom začne človek viac používať rozum. Viera v účinky čohokoľvek je skvelá vec, prináša radisť a uspokojenie s "dobrej" investície (ja už verím len v kvalitné komponenty a primeranú miestnosť). No každý raz dospeje do štádia, kedy sa vyprdne na frekvencie a začne vnímať hudbu. Je to prirodzený vývoj hifistu a každé obdobie toho vývoja má svoje čaro. Je to koníček, nemusí byť nevyhnutne ekonomicky výhodný a je to pokusoch a omyloch z ktorých každý je prínosom, pretože o nič nejde. Je mi ľúto ak som sa Ťa svojim názorom dotkol a popudil Ťa proti sebe. V podobných reakciách rozhodne nenachádzam uspokojenie.
boxer píše:Olegu
Záznam tvoria 1 a 0 a tie sú absolútne rovnaké, či ne nich položený magnet, alebo nie
Všeobecně,pokud vytrhnu tu tvoji větu,kdyby to bylo tak jednoduché,to by bylo hej.

Ale veď ja hovorím len o princípe. Dôležité je ako sa tie čísla prevedú na počúvatelný signál. To ale s magnetizmom nemá nič spoločné. Laser nie je magnetofónová hlava aby reagoval na magnetizmus. A aj keď nepoznám presný princíp prevodníku, no myslím, že mu je lautr jedno či je zmagnetizovaný, alebo nie. Ty ma ako tak poznáš a vieš, že ako technik v oblasti hifi by som neuspel. No uši mám celkom dobré a aj keď nenávidím výraz "slepý test" pár som ich pre zábavu absolvoval a toto je jedna z oblastí, kedy testovacie panáky absolútne vybuchli. Samozrejme ako vždy o nič nešlo, len sa potvrdilo aká môže byť viera slepá. Zo všetkého, čo som kedy vyskúšal, verím už asi len v káble a to hlavne k repro. Aj keď sa mi potvrdilo, že čím kvalitnejšia zostava, tým menší rozdiel bol počuť. A preto nemám rád slepé testy, lebo ak je v niečom tak malý rozdiel, že to poznať len takým testom, tak to nemá zmysel riešiť a treba sa zamerať na to, kde je rozdiel jasne počuteľný. Načo kráčať, keď sa dá skočiť, nie? ;)

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Acon:
je to jen debata. V žádném případě ses mě nedotkl a ani proti sobě nepopudil. :)
V pohodě. Každý máme nějaký názor, to je v pořádku. Jen ho nemůžeme stavět jako obecnou, nezpochybnitelnou pravdu.
To je vše.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Osobně nevidím důvod, proč by to mělo fungovat pro CD přehravač - laser. Samozřejmě, že nejsem vševědoucí :D

Jsem si ale jistý, že na elektronické součástky to nemá žádný vliv.
Pavel Macura Audio

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

PMA píše:Podobnou, a možná lepší službu by asi udělala nahrávka z prskající drážky gramofonové desky. Škrábance mají spektrum vysoko přesahující možnosti CD, a na formát 16bit/44.1kHz se ani nedají věrně zaznamenat, jelikož se to tvrdě ořízne na 22kHz. Možná bychom na tom mohli s obchodním partnerem založit dobrý byznys :P
Dobrý den pane PMA,
má potom vůbec nějakou cenu bavit se tady o hifi, když - podle vás - CD záznam nedokáže z principu obstojně zaznamenat ani blbej lupanec z gramodesky?

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Tímto způsobem asi opravdu ne.

Lupanec není "blbej", má spektrum omezené v podstatě jen konkrétní použitou přenoskou (je to obdoba impulsu se strmým náběhem), byla naměřena spektra do 100kHz.
Pavel Macura Audio

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Možná by bylo vhodné odlišit slova demagnetizační ve smyslu odmagnetování cd mechaniky (nedovedu si moc představit, jak by to fungovalo), a demagnetizační (na SV Test CD nazvaný DEPOLARIZAČNÍ) signál na CD, který by prý měl dát do pořádku signálovou cestu, pokud je v ní něco nějak elektricky vychýleno jedním směrem. Že by vyrovnat el.náboj v kondech, odporech, jinde? Nevím.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

To asi opravdu ne :) . "Demagnetizační" signál z tracku 03 má nulovou střední hodnotu, právě tak jako jakýkoliv jiný hudební signál.
Pavel Macura Audio

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Já si to taky myslím, ale při demagnetizaci kovového zmagnetovaného předmětu má "signál" magnetických vln vcelku taky nulovou střední hodnotu, ne? A používá se to, třeba u těch mag.hlav. A funguje to.
Ale je jasné, že magnetismus a el.proud nelze jednoduše srovnávat, funguje to trochu jinak. Vzdálená obdoba je snad jen : zmagnetovaný předmět - nabitý kond, statická elektřina apod.
Průběh depolarizačního signálu, o kterém jsem mluvil, je hodně jiný, než ten zde zveřejněný. Rychlý nástup na úroveň 0 db, po nějaké době začne pomalu klesat až do "ticha". Tvar signálu je po celou dobu stejný, je to směs klouzavých signálů v okolí 3 kmitočtů.

boxer

Příspěvek od boxer »

Pozor,vyjímečný kauf.
Prodám skvělé zahořovací a demagnetizační CD od firmy Isotek.
Obrázek

Cena bratru za 200 €.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

noaid píše: Průběh depolarizačního signálu, o kterém jsem mluvil, je hodně jiný, než ten zde zveřejněný. Rychlý nástup na úroveň 0 db, po nějaké době začne pomalu klesat až do "ticha". Tvar signálu je po celou dobu stejný, je to směs klouzavých signálů v okolí 3 kmitočtů.
Ale to je tady taky, ve druhé polovině záznamu. Zveřejnil jsem celkem 3 obrázky, první je časová obálka celých 5 minut a tam je to vidět, druhý je "průměrné" spektrum (je bezvýznamný) a třetí je roztažená superpozice impulsu, z první poloviny záznamu.
Pavel Macura Audio

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

PMA píše:Ale to je tady taky, ve druhé polovině záznamu
Já vím, princip je podobný, ale jen jsem chtěl říct, že těch signálů může být více druhů, ne jen ten "jediný pravý", a mohou mít různé spektrální složení, podle toho co kdo jak namíchá. A lze je získat zadarmo, pokud to někoho bere, platit za to 600 je asi zbytečné.
Já používám jen občas ten zahořovací, třeba než se vrátím ze samošky, na rozhýbání beden. A jen proto, že to doma mám z dávných dob. Po tom těžce industriálním zvuku opravdu zní vše nádherně, jako když přejdete -20 st. do +5, taky je vám pak horko :-)

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Také používám toto CD od f. ISOTEK, na všechnu novou zkompletovanou kabeláž. Před tím jsem používal tuším CD ze Sterea a Videa track 75 a 76, ale toto CD je pro tyto účely --top.

Jednou za 14 dní pouštím stopu č. 3 na své sestavě.

A např. u kazetového magnetofonu a kotoučaku používam na odmagnetovaní hlav demagne. kazetu a demagn. kleště, ale stejně mám toto CD nahrané na kazetě a pásku a jednou za měsíc to proženu těmito komponenty pro klid duše. *sunglases*

etudiant
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od etudiant »

http://www.amazon.co.uk/Test-Burn-CD-GO ... 877&sr=8-1

Obrázek

Používám zahořovací a demagnetizační cd od Reference Recordings. Koupeno před lety v Praze v Belgické. Demagnetizační záznamy pouštím tak jednou za čtvrt roku. (Podle předchozího příspěvku budu muset zkusit pustit častěji) Samozřejmě zvukový posun po "aplikaci" neodpovídá skoku jako např. při pořízení nového komponentu dvojnásobné kategorie, ale každý kousek dobrý.

Zahořovací signály nepoužívám. Tak nějak podvědomě mně to přijde drastické a nechávám nové věci pozvolna rozehrát.

Odpovědět