Datový kabel a jeho vliv na stream
Datový kabel a jeho vliv na stream
Na zahraničních fórech jsem narazil na diskuze,ohledně datových kabelů a jejich vliv na kvalitu streamu hudby. Někteří hodně vychvalují kabely kategorie 8- Cat8 zejména Supra CAT8 STP, jejichž použití údajně markantně zlepšilo zvuk.. Některé příspěvky naopak varují že takový kabel na domácí použití vhodný není a jeho stínění může způsobovat problémy. Prostě klasické diskuze ohledně kabelů. Jsou v datových kabelech opravdu takové rozdíly aby jejich výměna měla pozitivní přínos? V této oblasti jsem naprostý laik, můžete se k tomu prosím vyjádřit? Sám mám doma obyč.nestíněný cat 5e
Re: Datový kabel a jeho vliv na stream
To je podle mne ideální. Právě proto, že je nestíněný, tak nepropojí kostry obou přístrojů. Ethernet má v sobě galvanické oddělení by design, není třeba to komplikovat.
Cat5 je fajn. Mám z něj i reprokabely 
Datovy kabel je co sa tyka zvuku velmi dolezity. Napr. ked ho nemas, tak ti to hranie cze ethernet vobec nejde.
P.S> vyrobca mojho streameru [LINN} doporucuje Cat5
P.S> vyrobca mojho streameru [LINN} doporucuje Cat5
Prohlédl jsem a změřil AQ Vodka, jedna strana nemá připojené stínění. Tedy galvanické propojení mezi přístroji se nekoná. Nevím, zda u Cat5 nemá vliv spíše to nestínění mezi jednotlivými páry, kvůli přeslechům. Je zkroucení dostatečné opatření?
Ja pouzivam tyhle cinsky Cat8 Vention z Alzy https://www.alza.cz/vention-cotton-brai ... 242984.htm Asi to jde koupit i na aliexpresu a tak. No a hraje to uplne stejne jako kdykoliv predtim 
Měl jsem kupovaný kabel cat.6. Nic extra. Standartni konfekce. Teď tam mám tu Supru cat.8. Žádný rozdíl jsem nepoznal. Mám dojem, že velký test proběhnul na Audiodromu a tam byl závěr, že ethernetový kabel má minimální přínos. V podstatě źádný.
Totální utopie, vliv nulovy.
Supru jsem koupil, vyzkoušel ... a vyhodil. Profi kabely od LINKUP u mne měly na zvuk pozitivní vliv. Pro mne zatím nejlepší byly Nordost Heimdall2, ale nějak jsem nestrávil tu cenu.ayman píše: ↑02 zář 2022 17:42Na zahraničních fórech jsem narazil na diskuze,ohledně datových kabelů a jejich vliv na kvalitu streamu hudby. Někteří hodně vychvalují kabely kategorie 8- Cat8 zejména Supra CAT8 STP, jejichž použití údajně markantně zlepšilo zvuk.. Některé příspěvky naopak varují že takový kabel na domácí použití vhodný není a jeho stínění může způsobovat problémy. Prostě klasické diskuze ohledně kabelů. Jsou v datových kabelech opravdu takové rozdíly aby jejich výměna měla pozitivní přínos? V této oblasti jsem naprostý laik, můžete se k tomu prosím vyjádřit? Sám mám doma obyč.nestíněný cat 5e
Navíc, jakmile jsem mezi router a switch před streamerem zařadil media konvertory (metalika - optika a zpět), tak jsem dosáhl zlepšení, kdy už se cena za značkový kabel nezdála být pro mne obhajitelná ... alespoň prozatím.
Za sebe tedy říkám: Ano, ethernetový kabel je kupodivu "slyšet", ale předřazení (jenže to je kapitola samo pro sebe) switche se solidním napájením před streamer se mi osvědčil lépe .
Neni slyset, ciste placebo.
Díky, ten test na Audiodromu, kde se dokonce nejlevnější metráž jevila jako nejlepší mluví za vše, mám tedy jasno.
Mam doma delany CAT6 a vse funguje, zadne ruseni/rozdily proti prechozimu CAT5 neslysim a to mam v signalove ceste 6 elektronek na kanal, ktere umi pochytat veskery neporadek. A pokud ti to preci jen neda, tak muzes jit na vedlejsi HEF forum, kde se dozvis, ze musis jeste ethernetovy kabel podlozit zlatymi kolicky, a pak se zacnou dit veci
.
Před nějakou dobou jsem používal na cestě ze switche k Nuc Rock kabel AQ Vodka a mezi switchem a streamerem Antipodes EX kabel SOtM dCBL-CAT7. Zkusil jsem tyto kabely nahradit kabely samodomo Supra, ze zvědavosti. Hrál jsem na ně cca měsíc, nebylo to k zahození. Pár dnů nazpět jsem připojil zpět Vodku a SOtM a změna je slyšitelná. Lepší rozlišení a čistota ve výškách.Všeliká cinkátka jsou přirozenější. Ovšem největší přínos pro mě byla instalace Hqplayer Embedded od Signalystu.
Datovy kabel.. mozna vliv ano. Mam 8m viablue s Telegartnery. Ale u mne radove slysitelnejsi vliv ma lepsi napajeni Routeru od UPC. Misto prilozeneho spinaneho adapteru je zapojeny silne upraveny Power Box RS Uni 1. K nemu dobry sitak .. a do dobre listy s nim.