Datový kabel a jeho vliv na stream

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
ayman
Kontaktovat uživatele:

Datový kabel a jeho vliv na stream

Příspěvek od ayman »

Na zahraničních fórech jsem narazil na diskuze,ohledně datových kabelů a jejich vliv na kvalitu streamu hudby. Někteří hodně vychvalují kabely kategorie 8- Cat8 zejména Supra CAT8 STP, jejichž použití údajně markantně zlepšilo zvuk.. Některé příspěvky naopak varují že takový kabel na domácí použití vhodný není a jeho stínění může způsobovat problémy. Prostě klasické diskuze ohledně kabelů. Jsou v datových kabelech opravdu takové rozdíly aby jejich výměna měla pozitivní přínos? V této oblasti jsem naprostý laik, můžete se k tomu prosím vyjádřit? Sám mám doma obyč.nestíněný cat 5e

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Re: Datový kabel a jeho vliv na stream

Příspěvek od tesarpa »

To je podle mne ideální. Právě proto, že je nestíněný, tak nepropojí kostry obou přístrojů. Ethernet má v sobě galvanické oddělení by design, není třeba to komplikovat.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Cat5 je fajn. Mám z něj i reprokabely *palec*

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Datovy kabel je co sa tyka zvuku velmi dolezity. Napr. ked ho nemas, tak ti to hranie cze ethernet vobec nejde.

P.S> vyrobca mojho streameru [LINN} doporucuje Cat5

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Prohlédl jsem a změřil AQ Vodka, jedna strana nemá připojené stínění. Tedy galvanické propojení mezi přístroji se nekoná. Nevím, zda u Cat5 nemá vliv spíše to nestínění mezi jednotlivými páry, kvůli přeslechům. Je zkroucení dostatečné opatření?

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Ja pouzivam tyhle cinsky Cat8 Vention z Alzy https://www.alza.cz/vention-cotton-brai ... 242984.htm Asi to jde koupit i na aliexpresu a tak. No a hraje to uplne stejne jako kdykoliv predtim ;)

Aleskla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleskla »

Měl jsem kupovaný kabel cat.6. Nic extra. Standartni konfekce. Teď tam mám tu Supru cat.8. Žádný rozdíl jsem nepoznal. Mám dojem, že velký test proběhnul na Audiodromu a tam byl závěr, že ethernetový kabel má minimální přínos. V podstatě źádný.

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Totální utopie, vliv nulovy.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

ayman píše:
02 zář 2022 17:42
Na zahraničních fórech jsem narazil na diskuze,ohledně datových kabelů a jejich vliv na kvalitu streamu hudby. Někteří hodně vychvalují kabely kategorie 8- Cat8 zejména Supra CAT8 STP, jejichž použití údajně markantně zlepšilo zvuk.. Některé příspěvky naopak varují že takový kabel na domácí použití vhodný není a jeho stínění může způsobovat problémy. Prostě klasické diskuze ohledně kabelů. Jsou v datových kabelech opravdu takové rozdíly aby jejich výměna měla pozitivní přínos? V této oblasti jsem naprostý laik, můžete se k tomu prosím vyjádřit? Sám mám doma obyč.nestíněný cat 5e
Supru jsem koupil, vyzkoušel ... a vyhodil. Profi kabely od LINKUP u mne měly na zvuk pozitivní vliv. Pro mne zatím nejlepší byly Nordost Heimdall2, ale nějak jsem nestrávil tu cenu.
Navíc, jakmile jsem mezi router a switch před streamerem zařadil media konvertory (metalika - optika a zpět), tak jsem dosáhl zlepšení, kdy už se cena za značkový kabel nezdála být pro mne obhajitelná ... alespoň prozatím.

Za sebe tedy říkám: Ano, ethernetový kabel je kupodivu "slyšet", ale předřazení (jenže to je kapitola samo pro sebe) switche se solidním napájením před streamer se mi osvědčil lépe .

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Neni slyset, ciste placebo.

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

Díky, ten test na Audiodromu, kde se dokonce nejlevnější metráž jevila jako nejlepší mluví za vše, mám tedy jasno.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Mam doma delany CAT6 a vse funguje, zadne ruseni/rozdily proti prechozimu CAT5 neslysim a to mam v signalove ceste 6 elektronek na kanal, ktere umi pochytat veskery neporadek. A pokud ti to preci jen neda, tak muzes jit na vedlejsi HEF forum, kde se dozvis, ze musis jeste ethernetovy kabel podlozit zlatymi kolicky, a pak se zacnou dit veci ;).

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Před nějakou dobou jsem používal na cestě ze switche k Nuc Rock kabel AQ Vodka a mezi switchem a streamerem Antipodes EX kabel SOtM dCBL-CAT7. Zkusil jsem tyto kabely nahradit kabely samodomo Supra, ze zvědavosti. Hrál jsem na ně cca měsíc, nebylo to k zahození. Pár dnů nazpět jsem připojil zpět Vodku a SOtM a změna je slyšitelná. Lepší rozlišení a čistota ve výškách.Všeliká cinkátka jsou přirozenější. Ovšem největší přínos pro mě byla instalace Hqplayer Embedded od Signalystu.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Datovy kabel.. mozna vliv ano. Mam 8m viablue s Telegartnery. Ale u mne radove slysitelnejsi vliv ma lepsi napajeni Routeru od UPC. Misto prilozeneho spinaneho adapteru je zapojeny silne upraveny Power Box RS Uni 1. K nemu dobry sitak .. a do dobre listy s nim. *sunglases*

Odpovědět