Doporučtě slušný síťový kabel v metráži

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Doporučtě slušný síťový kabel v metráži

Příspěvek od FS »

No jo no, je to prokletí. Být hluchý, koupím si za pakatel Topping a jsem vysmátý.

Leony5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leony5 »

Taky si říkám, že kdyby to nefungovalo bylo by to pro mě lepší, a to nemám žádné drahé komponenty, bohužel je i tady slyšet velký rozdíl při změně napájecího kabelu. Holt si každý říká to své, ale věřím tomu, že ten kdo to nikdy nezkusil tvrdí, že to žádný vliv na zvuk nemá.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Jo jo, víra je mocná věc, bohužel tak mocná, že si kvůli ní "hifisti" namlouvají, že slyší kámen ležet, napájecí kabel hrát a dělat velký rozdíly atd. Holt ale kdo nikdy elektrotechnice ani zbla nerozuměl je schopnej tvrdit, že to má vliv na zvuk.

acibuk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od acibuk »

Liamee,

jsi šťastný člověk, říkám to pořád. Kdo neslyší šetří a já tiše závidím.

Jo a o elektrotechnice nevím nic.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Kdo neslyší šetří
a o elektrotechnice nevím nic
Legendární věty slyšících.
Historie se opakuje.

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Nedávno jsem zkoušel 3 různé power kabely na DAC ve třech seriich. Pokaždé v jiném pořadí. Tomu predchazel poslech tři skladeb s odhalenou identitou kabelů. Pak 3x3 poslechy , pokaždé kabel vyměněn. Moje žena i můj kamarád, poznali všech 9 možností správně. Tedy trefili se devetkrat, i presto, ze kabely byly meneny pokaždé v jiném pořadí. A pro DAC zůstal ten ,co se nam líbil nejvíce. Otevřený, detailní a přesný živý zvuk z DAC byl v tomto daném případě power kabelu nejvíce zretelny. Rozdíly byly rozhodně slysitelne na prvních tonech známých skladeb. Mimochodem Koudym zmiňovana metráž Furutech je vynikající kabel.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Jo,… a ta o manželce, co slyší výměnu kabelu při žehlení z vedlejší kuchyně, tak ta samozřejmě mezi legendy patří taky.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Klasika, hledim ze to prislo az na treti strane vlakna :D. A to se tu uz bavime o velmi dostupne kabelazi, kterou schvaluji i ja jako sochifik. Takze uz jen povinne zapojit pocitacovy kabel 230V do kazde sestavy a muzeme smele pokracovat :P.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Strejdin píše:
28 dub 2026 20:58
Kdo neslyší šetří
a o elektrotechnice nevím nic
Legendární věty slyšících.
Historie se opakuje.
Pravda, je to nuda.
Bylo by příjemným překvapením dočíst se tady:
Jsem "elektrotechnik", ale o fyzice nevím prakticky nic. A nedejbože, aby po mně někdo chtěl přečíst matematický zápis používaný pro popis aktuálních fyzikálních teorií. Natožpak mu rozumět!

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Strejdin píše:
29 dub 2026 06:37
Jo,… a ta o manželce, co slyší výměnu kabelu při žehlení z vedlejší kuchyně, tak ta samozřejmě mezi legendy patří taky.
Koupim domu žehličku a pak napíšu další pohádku. Neboj, dočkáš se. *2thumbsup*

cqs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cqs »

Mne sa tu za tie roky zhromaždilo pár kabelov od Supry (Lorad) s firemnými koncovkami. Rozdiel nepočujem vôbec žiadny, ale vyzerajú bytelne a pri manipulácii s nimi mám taký dobrý pocit.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Krásně napsáno.
...Rozdiel nepočujem vôbec žiadny, ale vyzerajú bytelne a pri manipulácii s nimi mám taký dobrý pocit...
S tím poznáním rozdílu bych na tom byl asi obdobně (díky opotřebení sluchového ústrojí).
Na rozdíl od Tebe u mě by se dobrý pocit vytratil hned po samotné instalaci kabelu, jelikož u mě žádné kabely nejsou vidět. Přístroje mám uložené v obývací stěně. Takže pro mě vyhozené peníze.
Sice jsem se o takový kabel zajímal, ale když vidím ty ceny za metr, tak jsem od toho upustil. Navíc bych potřeboval napájecí kabel dlouhý cca 5 metrů.

Catliker
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Catliker »

Škoda, že tu jsou jen subjektivní pocity a žádná měření např. trifieldem....měřil si někdo vůbec u stíněného kabelu, že je opravdu stíněný? Má někdo berné výsledky k čemukoliv?

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Catliker: Ok a čo by sme zistili? Ak bude napr elektrické pole (V/m) okolo napájacieho vodiča menšie napr o 80% ako pri kábli bez tienenia? Čo nám to povie o dopade na zvuk?

Odpovědět