Doporučtě slušný síťový kabel v metráži

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
jimmi
Kontaktovat uživatele:

Re: Doporučtě slušný síťový kabel v metráži

Příspěvek od jimmi »

Zdeny:

Nie ale poznám Ta aj na rýchlo aj osobne, a fakt tých 500€ ked dáš napr. za Furutech metráž +28/38 koncovky a napr. zapojíš ho do Brystonu tak budeš čumieť a nechápať.

Nič osobného v tom nehladaj,len dobu radu.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

jimmi píše:Zdeny:

Nie ale poznám Ta aj na rýchlo aj osobne, a fakt tých 500€ ked dáš napr. za Furutech metráž +28/38 koncovky a napr. zapojíš ho do Brystonu tak budeš čumieť a nechápať.

Nič osobného v tom nehladaj,len dobu radu.
OK, ale jak říkám, jsem už takový nevěřící bezvěrec.

boxer

Příspěvek od boxer »

OK, ale jak říkám, jsem už takový nevěřící bezvěrec.

fakt tých 500€ ked dáš napr. za Furutech metráž +28/38 koncovky a napr. zapojíš ho do Brystonu tak budeš čumieť a nechápať.

Zdeny, ale fakt to budeš čumět. Normálně když ten kabel bude udělanej správně, tak ten Bryston poběží a bude zesilovat. Fakt budeš čumět.
Bez kabelu neudělá ani Ň.

A čím dražší kabel tam nedáš, bude to Ň stále stejné.

Hans20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans20 »

Z mnoha lidí si musej výrobci a prodejci mnout radostí packy. Za pár šlupek vyrobit, pak není potřeba ani moc technického vysvětlování a s marží 1 000 000 % prodat :lol:
Ale co když je zákazník spokojenej ... *2thumbsup*

Catliker
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Catliker »

Dobrý den,

Zkusím se zeptat...téma je 13 let staré....Jaké jsou nyní trendy metráže a koncovky síťových kabelů? Bavíme se o kabelu délky 1.5m do 5 tisíc...má smysl bastlit si to sám? Dát víc v poměru ceny za kabel či za koncovky?

Co třeba..https://www.supracables.cz/supracables/ ... Rh-Edition slyšel to někdo?

Či levnější?

https://www.supracables.cz/supracables/ ... -EU-ANGLED

Měřil někdo kabely jak vyzařují různé druhy záření skrze stínění?

jarda_k_2005
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda_k_2005 »

Ahoj! Stejné téma běží tady: kabely/sitovy-kabel-t23118-15.html, myslím, že tam najdeš nějaké odpovědi. Jrd

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Jestli se oplatí DIY napájecí kabel do 5 tisíc?

Na to universální odpověď asi neexistuje. Pár napájecích kabelů jsem si sám dělal - řekněmě v relaci do max cca 13 tisíc za 2 metry včetně koncovek - a nějaké jsem tu měl "na návštěvě". Taky jsem tady v rámci road-show, kdy se testovaly kabely Noble audio měl 3 jejich modely.

Pokud bych tedy měl svou osobní zkušenost přetavit do odpovědi na úvodní otázku, pak odpověď je: "Ne, neoplatí se to".
Žádný z mých DIY kabelů v relaci kolem 5k se nevyrovnal nabídce od Noble audio, mnohé i z těch dražších byly IMHO také horší (byly prostě špatné). Jeden z těch dražších DIY se mi docela povedl, ale kdoví, jak by obstál v přímém srovnání s NA.
NA kabely sice stojí drobet víc než 5k, ale máte možnost si je vyzkoušet předem.

A úplně nejhorší zkušenost jsem udělal s fake kabely Odin a Valhalla (zlaté i stříbrné :) ) z Aliexpressu - ty by byly v cenovém limitu. Také jsem tu měl jen o málo hroznější jakési YGAUDIO nebo tak podobně. Kdo tvrdí, že napájecí kabel vůbec neovlivňuje zvuk, pak doporučuji vyzkoušet tyhle fake kabely :lol: - akorát to asi málokomu udělá radost.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

FS: Ak by si mohol zmieniť niektré z DYI kablov čo si u seba skúšal. Myslím tým najmä poużitú metráž a použité konektory a ako sa prejavovali.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Zalezi take na tom jak si sedne v sestave, druha vec je potom ta prace kolem, kterou "nikdo nezaplati". To me napada hlavne v souvislosti s RAMM metrazi, kde to byl docela ocistec vse odizolovat a kompletovat. Kdyz tohle pominu, tak za me kabel do 5k ma smysl DIY. Delal jsem takto prave RAMM Amadeus 5 mk2 a take metraz Furutech TCS-21,31 + slusne zpracovane koncovky https://www.ebay.com/itm/284929582519?var=586709808997 a s odrenyma usima se clovek pohybuje kolem 5000Kc.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Oops, asi nebudu schopen dostatečně přesně odpovědět.

Ale když koukám aspoň do historie nákupů na audiophonics.fr, tak tam mám:
ELECAUDIO CS-361B Power Cable
ELECAUDIO PS-26GC Plug Sector Schuko Carbon Gold 24K
FURUTECH FI-28 (G) IEC Connector Pur Copper Gold Plated
FURUTECH FI-E38 (G) Schuko Pure Copper Gold-Plated
VIABLUE X-60 Silver plated Power Cable 3x6mm²
VIBORG VE512G Schuko Type E/F Power Connector Silver / Gold Plated Pure Copper
VIBORG VF512G Connector IEC C13 Pure Copper Silver / Gold Plated

pak aspoň přibližně po paměti:
Xsymphony - 2 druhy silně postříbřených kabelů
samo domo spletenice z Neotech drátů (dělal mi to jeden místní "producent" s tím, že to smázne komerční produkci - inu, někdy příště)
pak jsem tu měl i ty levnější konektory od Furutechu (FI-11 ???)
nějaké stíněné Olflexy ...

A nakonec to, co si kdo přinesl (Aliexpress, nějaký VDH s koncovkami Viborg, "jako Valhalla" z místního zdroje - docela dobrý kabel, ale za 30k ??? a další pro mne neidentifikovatelné ...)

Omlouvám se, ale já si tyhle věci moc nezaznamenávám a ani si nevedu "hifi deníček".
Taková souhrná zkušenost s kabely, které jsem vyhodnotil jako špatné, je ta, že často mají jednu z vlastností:
- až nečekaně velký objem basů při současné ztrátě rozlišení (ano, někomu se to může líbit)
- nepřirozený lidský hlas (schválně si na to pouštím nahrávky mluvené/zpívané v češtině)

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

FS: Vďaka za snahu.
Ja mam jednu “blbú” vlastnosť. “Katalogizujem” a asi aj vďaka tomu si pamätám.
Preto zvykne mať doma dva protipóly kablov - analytickejšie s lepším PRAT a živším vrchom (napr Viablue X40, Furutech FP S55N) a potom také tie plnšie, menej “bum prásk”, menej živé na vrchu a hladšie na vokáloch (napr káble od NA, Viborg MTR1501). Niečo medzitým alebo bokom je napr starší celostrieborný Siltech Ruby Hill G5. Mäkší nenápadnejší spodok avšak na striebro plnšia stredobasová oblasť, velmi hladké vokály (najhladšie z toho čo som skúšal), kludné a menej prezentné vyššie stredy a nižššie výšky, vzdušné najvyššie frekvencie. (najlepšie mi vyhovuje pred zosíkom)
Prečo to rozpisujem? Ktorý napájací kábel kde a kedy použiť je velmi závislé od ostatných zmien v zostave plus doladeniu DRC/EQ (samozdejme aj akustika). K Chord Dave a AB zosíku sa mi viac hodili v zostave také tie “kludnejšie” káble (napr tie od NA a/alebo Viborg MTR1501). Prechodom na A class zosík a R2R Rocknu už nemán potrebu “korigovať” či “skudňovať” napr sykavky a “vrch” ale stále mi napr nevyhovuje Furutech FP S55N ktorý sa mi javí stále príliš “bum prásk” (pevné až prkenné PA basy, velmi živý vrch). S repro napr so Skenspíkmi by to bolo zas inak ako s Accutonmi. Drobné zmeny v digi vetve spôsobili, že som mal potrebu jenne sa hrabať v DRC/EQ ale aj kabeláži.

Preto plne chápem rozdielne názory a preferencie.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Zkousel jsi Furutech TCS31? Je mirne "analogovejsi" na basech (zadne blato!), krasne poda texturu a detail spodnich oktav, jde to vyborne slyset na kontrabase ap., moc prijemne se posloucha. Jinak mam to doma stejne R2R DAC + acko umi byt detailni, ale zaroven nevtirave.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Z té dražší metráže mám půl roku starou zkušenost s
  • Neotech NEP-3001 III UP-OCC
  • Neotech NEP-3002 III UP-OCC
s koncovkami Furutech 28/38 v provedení s rhodiem.

Potřeboval jsem doplnit 3 kabely k Nordostům a po dlouhých diskusích majitelem Audionirvany jsem si je nechal poslat na zkoušku, jak si to sedne, i Furutech byl v nabídce, ale dal jsem na doporučení p. Helvicha.

Nakonec jsem si nechal 3 ks tenšího 3002, který se mi zdál být neutrálnější a universálněji použitelný ve srovnání s 3001.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

No FS,blesku666 a další,vy jste rození netopýři.Nedá mi to a připomenu jednu možná trochu omletou historku.Netopýr Pytel(už sem nechodí,je na HighEndu)někdy u síťáku vymněnil koncovky a říkal že slyší rozdíl.Doma měl bedny ATC a neslyšel,že mu u jedné odešel výškáč a nehrál.Toho si všimla až návštěva.Myslím,že to byl Cough,co teď žije v Bratislavě.
Tak příjemnej "poslech" kabelů :D :D :D

Odpovědět