Doporučtě slušný síťový kabel v metráži
Re: Doporučtě slušný síťový kabel v metráži
Za mě by zvuk měl být lepší a investice opodstatněná....
ale proto se ptám...zda jít pouze za zvukovýma vlastnostma kabelu bez ohledu na stínění a další vlastnosti či zkoumat jeho fyzikální vlastnosti a tím doufat v lepší zvuk 
Je jasné, že kabel musí minimálně být schopen přenést požadovaný výkon - ale to splňují i ty nejobyčejnější kabely.
Zatím jsem nezaznamenal, že by se někde u napájecích kabelů deklaroval či dokonce prokázal vztah mezi jeho technickými (měřenými) parametry a vlivem na zvuk systému nad rámec "marketingových keců".
Zatím jsem nezaznamenal, že by se někde u napájecích kabelů deklaroval či dokonce prokázal vztah mezi jeho technickými (měřenými) parametry a vlivem na zvuk systému nad rámec "marketingových keců".
Bylo by zajímavé zjistit, zda lepší kabely něco přinesou i v bytech, kde je obyčejný zásuvkový rozvod. Jak by to asi fungovalo, kdyby se na propojení použily stejné vodiče, jako ty ve zdi? Má lepší/stíněný kabel přínos i u zařízení se symetrickým propojením? To by nemělo být tak háklivé na rušení. Má napájecí kabel vliv i při použití filtrace? Má lepší kabel vliv na zařízení se spínaným zdrojem? Pokud je to slyšet, tak proč? Že by člověk šel rovnou po té správné konstrukci kabelu a nemusel by pořád něco testovat. Tohle měl možná Catliker na mysli. Ale asi to bude dobře hlídané know-how.
FS: Díky za tip s těmi Neotechy.
A už je z toho zase kovbojka!
Jardo69,
máš spoustu otázek a jsi dychtiv odpovědí. Doporučuji Tě, zaplať si nějakou večerní školu příslušného zaměření, kde se můžeš na ty otázky dočkat odpovědí a snad se pak i můžeš na foru vyjadřovat v odborných termínech. Pro začátek, je u Tvého dotazu nutno specifikovat: "lepší kabely " a " obyčejný zásuvkový rozvod", ale další "čárku" v počtu příspěvků nepochybně zase máš. Je potěšitelné, že dokážeš predikovat kdo si co myslí - to obdivuji.
Jardo69,
máš spoustu otázek a jsi dychtiv odpovědí. Doporučuji Tě, zaplať si nějakou večerní školu příslušného zaměření, kde se můžeš na ty otázky dočkat odpovědí a snad se pak i můžeš na foru vyjadřovat v odborných termínech. Pro začátek, je u Tvého dotazu nutno specifikovat: "lepší kabely " a " obyčejný zásuvkový rozvod", ale další "čárku" v počtu příspěvků nepochybně zase máš. Je potěšitelné, že dokážeš predikovat kdo si co myslí - to obdivuji.
Nejlepší je koupit z druhé ruky jakékoliv kabely značek Furutech, Kimber (PK10), Van den Hul (Mainstream, Mainserver). Vyzkoušet a případně poslat dál. Výhodou (velkou) je prodejnost dále. Všichni je znají. Kde? Např. na hifisharku a ideálně od prodejce/studia. A kupovat aspon 1,5m, ne méně.
O delce 1,5m jsem vzdy slysel a mam ho u filtrace, ale dal uz mam po 1m. Mimo jine mi i vyhovuje, ze nemam vsude hadi hnizdo
.
BTW cetl jsem, ze koncovky Furutech 28/38 s rhodiem jsou idealni k jejich metrazi. Zvazuji je prave na zmineny FT TCS31, pripadne je mozna prubnu s tim Neotechem
.
Furutech FTTCS31 mám originál s koncovkami 28/38 - 1,8 m v opletu, a oproti staršímu Alpha 3 je to opravdu dost dobrý kabel. Mimochodem pro toho tazatele, vidím v popisu Denon PMA 2500NE, mám nyní podobný PMA 2000IVR a tento Furutech zvuk Denona pěkně otevřel na středech a výškách, dodal zvuku živost a dynamiku. Dodávaný napájecí kabel k tomuto zesilovači je dobrý tak k žehličce. 
Žehlička má kabel integrovaný
takže ani manželce ho nedám...ale konečně rada, díky za ní
) filtr máte k tomu 2000IVR?
Zesilovač mám mimo filtr, mám jen levný filtr Dynavox. 
Dá se ten furutech někde koupit jako hotový komplet z fabriky nebo je to vše DIY ala audionirvana atd.?
Furutech uvádza len u najlacnejších modelov akú použil metráž.
G-314Ag-15Plus (metráž: FP 314Ag) a Power Reference III (metráž: FP-3TS20). U ostatných to nie je známe a je možné že nepoužíva u nich identické káble ako predáva v metráži.
G-314Ag-15Plus (metráž: FP 314Ag) a Power Reference III (metráž: FP-3TS20). U ostatných to nie je známe a je možné že nepoužíva u nich identické káble ako predáva v metráži.