A protože je uplně fuk, čím a jak se komponenty propojují, tak se používá symetrika, která mívá i poměrně vyšší napětí, než obyčejné RCA propojení.
Případně zapojení typu Sound Refiner.
Proč asi ?
Ach jo
A od té doby se technologie tak posunuly, že připojením nového drátu se stane = cituji " Taky mi to hlava nebere, kde se vzalo v nahrávce tolik nových nástrojů a detailů. .
Toto jistě dr. BS nemohl ještě tušit.
A nebude dlouho trvat, a kabely budou hrát samy.
A jak se ten vývoj posunul, jiné složení mědi (stříbra či jiného kovu), nebo se opletení vine zleva doprava místo staršího zprava doleva
o směrovosti a technologiích zahořování ani nemluvím........
(ironie)
Kabely se příliš přeceňují. Na propojení všech komponentů musí stačit licna 2x0.5mm2.
Věřím, že to tak mají všichni, kdo se správně smějou kabelům za víc než 30.-/m
Stejně tak je zbytečné kupovat drahé zesilovače a jiné komponenty. Vždyť jsou v tom stejné součástky a tak to musí hrát uplně stejně.
(/ironie)
jarda69: říkáte nesmysly a vy to víte. na zesilovaačích a v nich obsažených součástkách záleží. ale kabel není žádná součástka, kabel nic nedělá!! pokud kabel není zmršený nebo zaoxidovaný atd. tak jej člověk nezaregistruje (nemá šanci) tady je to jako ve středověku: země je středem vesmíru, měření a fyzika nás nezajímá v hifi fyzika nefunguje, kabel doladí zvuk systému... může ho leda zkur*** když je poškozený
Pokud tě opravdu zajímá fyzika, tak si najdi něco o konstrukci kabelů a o elektromagnetickém rušení.
Určitě to bude poučné. Zjistíš, že neexistuje jeden universální kabel, který by se vyráběl, ale že se vyrábí spousta různých kabelů, podle určení.
Třeba se dost liší kabel k autobaterii nebo kabel k televizní anténě. Ale to si určitě už najdeš.
Pak se můžeš zeptat sám sebe, jestli je kabel součástka a něco dělá nebo jestli je uplně jedno, jaký je.
Pak si můžeme dát druhé kolo.
Jinak ti opravdu nezbyde, než tlouct hlavou o zeď, ale myslím, že tím nic nevyřešíš.
Zase diskuze, ktera nikam nevede a uz tady 100x byla ...
Dnes je bezne dostupna merici technika, ktera zdaleka presahuje moznosti lidskych smyslu a vnimani. Zajimalo by mne jestli jsou k dispozici seriozni mereni, ktera by ukazala realny vliv kabelu ruznych typu ? To, ze skutecne ruzne kabely produkuji rozpoznatelne odlisne vysledky, ktere mohou byt vnimatelne. To neni problem zmerit - at ciste na urovni mereni signalu, tak na urovni mereni vysledneho zvuku. Udelal to nekdo ?
Ladit zvuk pomocí kabelu - třeba, že mám bedny, které mají převýšení na výškách, tak to vykompenzuji kabelem s velkou kapacitou, mi přijde jako kdybych si koupil auto s měkkým pérováním a pak to ladil tím, že bych mu nazul gumy s profilovým číslem 30.
Věřitelů v kabeláž jsou tuny a ty nikdo nepřesvědčí, ani kdybys měl posvěcenou a orazítkovanou, grafama a výpočtama zahlcenou, diplomovou práci nebo vědecké pojednání.
Prostě oni to slyší a fyzika je nezajímá, protože je ještě něco nad tím, co se dá změřit. Protože měření nerozumí.
Na netu se dá najít x prací, kde slepě testovali kabely. Myslím, že bych našel i starší test od VB a hovor s ním a Kazzatelem na toto téma. Je to vždy skóre věcí náhody.
Ovšem když nějakej trotl, kterej patří do této skupiny, to navíc začně "technicky vysvětlovat", tak to je teprve k posrání.
Nech je žít, ať si ladí donekonečna sestavy kablíkama. Jedno je jisté. Kabel je vždy kurvítko zvuku. Nikdy nemůže nic přidat. Takže jde jen o to, jak moc to kurví. A v tom je zakopanej pes. Protože někde to kurví víc a hifista si cvrká do trenek, jak se mu změnilo to či ono. To, že je to jen horší, nechce slyšet.
Pokud je kabel dobře stíněn, je proveden z normální kvalitní metráže a jsou na něm správně udělány koncovky, neměl by skutečně být mezi takovými rozdílu.
Jarda69: Bych řekl, že od 25. května 2015 15:10 jsi otočil přesně o 180 stupňů.
boxer: Ano, vždycky jsem miloval technické exkursy ing. Františka Krauta, zejména pak jeho studii o vlivu barvy krycího sklíčka displeje na zvuk CD přehrávače nejlevnější kategorie.
Někdy mi připadá, že se v tom dost lidi ztrácí. Napíšou, že vědí o odbornějších článcích, kde se to probírá a pak napíšou, že není možné, aby měly kabely vliv na zvuk.
Při tom, je to fakt už spoustu let to samé a pořád dokola.
jen mne tak napadá, pokud kabely nemají žádný vliv na zvuk, používají doma všichni zastánci této teorie skutečně kabel od žehličky pro všechna hifi připojení a propojení? Všechny vědy odpovídají stupni poznání v daném období, před 150 lety platilo ve fyzice, že předmět těžší než vzduch nemůže létat. Byl to platný fyzikální zákon o němž nelze pochybovat. Toto pravidlo bylo obecně platné a nebylo potřeba se jeho popřením zabývat. Nebyl k tomu důvod, chyběla "společenská objednávka" i praktické využití.
Napíšou, že odbornějších článcích, kde se to probírá
Postni sem nějaký článeček, kde je statisticky prokázán slepý test, jak lidi poznali tkaničku od superkabelu a aby byla úspěšnost aspoň 90%. Nebo jen 80. I když si myslím, že když něco je poznat, tak je to poznat pořád. Ale 80% mi stačí.
idiotské vlákno bez možného řešení, jako každé, které se zvrhne v debatu kabeloskeptiků a kabelofanatiků.
Hodnota vlákna nulová, pouze napadání a zesměšňování. Navrhuji smazat celé vlákno.