Kabel z metráže

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kabel z metráže

Příspěvek od PítrsPraha »

*thumbs up*

Jenže aby tohle člověk pochopil a akceptoval, vyžaduje to určitou míru intelektuálních schopností. A z přirozeného gaussovského rozdělení plyne, že ne každému bylo dopřáno. To je prostý statistický fakt, který se zde projevuje v plné nahotě.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

jimmi
Aj ja mám pre teba jeden latinský citát na zamyslenie..
Vasa vacua maxime sonant
A k tej "pravde" :skutočná pravda je objektívny fakt, nezávislý na subjekte a jeho fantázii. Tak si to preber.

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

Pitrsi, jsi opravdu k...t, který si nevidí na špičku nosu. Ale s nedochůdčetem já se nemám o čem bavit.
Jimmi,ty jsi o..l na druhou, jak napsal BVa a nic to na tom nezmění. Stačí kouknout na tvou poslechovku, na tvý zařízení a na bazary, kde je tě plno a každýmu soudnýmu člověku dojde ihned, co jsi zač.

Pro ostatní, jízdu na poslech PMA zrušil kvůli počasí. Je to jeho věc, já to nezkoumal, ale já jsem z důvodu práce nemohl.Napsal jsem to už asi 3x. Jakmile to bude možné, přijedu a rád.

Ohledně postnutého příspěvku 9 let starého. Vždy jsem hlásal o kabelech a jiných voodoo to samé. Možno vyhledat zpětně před a po zmíněném testu.
Před 9 lety, kdy Pitrs a mnozí podobní neměli o hifi ani páru a někteří si možná hráli v uhláku na horníka, byla zajímavá a docela
válečná doba.

V té době se hodně mluvilo o kabelu Andrew, který Dudek prohlásil za nejlepší. Ovšem nebylo to ani zdaleka o zvuku jako právě o konstrukci, která i podle VB byla nejlépe možně možná. Tedy vůči konstantní vzdálenosti jádra od venkovní "trubky" atd. Jediný jeho mínus je jeho blbá ohebnost.
V té době na druhé straně byl velký tlak na kabely C4U, kde byly odkazy kde se dalo, ovšem bez jakýkoliv technických dat. Ovšem mraky pochvalných recenzí odevšat ze světa, které si nakonec Pumpař psal sám. I jeho webovky byla jedna záhada, ceny a koupě byla někdy podobná burzám za komančů.Provedení kabelů navenek bylo ale dost luxusní.Prodejní ceny taky.
Jestli ještě prodává a vyrábí nevím a webovky snad jsem ani nenašel.
Pumpař s jeho názory byl terčem těch, ktěří věděli která bije.
Já se ke kabelům (pár cinčových od C4U) dostal tak, že jsem je vyhrál na HE. Po zapojení to hrálo blbě. Koncovky měl zavařené, aby to bylo nerozebiratelné. Nakonec jsem to kuchnul a...vevnitř byla normální RG64, navíc na právě kuchnutém konci blbě zapájená, takže tam byl styk nestyk. Po opravě se choval jako zcela jiný normální kabel.

Vzhledem k situaci vznikl tento fake test, kde bylo zapotřebí, aby byl výsledek takový , jaký byl potřeba. Pokud si přečtete postnuté vlákno celé, a budete vědět o co tehdy šlo, musí vám být s pokračováním vlákna jasné, že bylo moc těžké udržet fazonu až do konce. Jestli se to podařilo nebo ne je vidět zde.

Takže na rozdíly v kablech dobře provedených nevěřím, stejně jako na kosmické teorie a jiná voodoo. Pokud se jejich vliv dá přirovnat k procentům celého výsledku reprodukce v místnosti, jsem ochoten, při dobře provedených kablech, považovat 2% za schůdné. A to z toho v 99% v reprokabelech.
Takže všichni, kdo se tady patláte s 2mi %, byste se měli věnovat věcem, které se podílí na zvuku 10x,20x a více.

Pro Pitrse speciálně. Nemám PC tkaničky a ani nic z Bauhausu. A víč proč? Protože nemají kvalitní provedení, materiál, stínění a konektory.
Takže mám 90% dělaných kabelů (renomovaným odborníkem na kabely a Kryxtax to zcela jistě není a nic jsem si nekoupil ani od Ostružiny), které jsou levné, ale v porovnání ze 100x dražší nabídkou renomovaných firem, minimálně stejně kvalitní co do provedení. A už je vůbec neřeším.

Víc na toto téma nemá cenu cokoli uvádět. Kdo je v obraze je mu jasno, kdo ne, bude zpochybňovat, prudit, znevažovat, vymýšlet a vytrhávat z kontextu.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

BVa píše:
01 úno 2019 11:13
jimmi
Aj ja mám pre teba jeden latinský citát na zamyslenie..
Vasa vacua maxime sonant
A k tej "pravde" :skutočná pravda je objektívny fakt, nezávislý na subjekte a jeho fantázii. Tak si to preber.
Vasa vacua pumpa ?

"Taký empirický káblový ekvalizér ,to je vecl!! Skutočný "harvér" ;) "Zázrak Cecilko!"

A je skoro pravidlom, že to " počuje" aj manželka z kuchyne, všakk to je taký povinný "newspeak" pri tunningu. A mňa zase nezaujímajú niekoho halucinácie. To je tak pre Chocholouška."

:D

post192486.html#p192486

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

bryston píše:
01 úno 2019 11:32
Kdo je v obraze je mu jasno, kdo ne, bude zpochybňovat, prudit, znevažovat, vymýšlet a vytrhávat z kontextu.
...a proto se zničehonic zapojuješ do diskusí příspěvky typu "jsi k...t", případně "nevíš nic" *2thumbsup* . Trefná sebekritika.
bryston píše:
01 úno 2019 11:32
Protože nemají kvalitní provedení, materiál, stínění a konektory.
A proč by měly mít, když jsou zvukové rozdíly mezi kabely údajně nulové, jak s BVa a dalšími tlačíte?

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

Jak jsem napsal. Jsi tele.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Píšeš tím o sobě, ne o mně...

Tohle osočování v osobní rovině nikam nevede.

Jen skoda, ze neumis vysvetlit, proc na jedne strane zesmesnujes lidi, kteri slysi rozdil mezi "tkanickou" a kvalitne provedenym kabelem z dobre stinene metraze a s festovnimi konektory, ale sam ty "tkanicky" nemas, protoze nejsou z kvalitni stinene metraze, dobre vyrobene a s festovnimi konektory....

Vystihl to Dasta (opět) s tím chucpe.

Za mne tečka.
Naposledy upravil(a) PítrsPraha dne 01 úno 2019 12:36, celkem upraveno 1 x.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

PitrsPraha
A proč by měly mít, když jsou zvukové rozdíly mezi kabely údajně nulové, jak s BVa a dalšími tlačíte?
Nedokážeš pochopiť rozdiel významu výrazov "nulový" a "sluchom nerozlíšiteľný "?? To si nemyslím, takže to bude účelové..

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Pre niekoho HIFI je koníček a občas aj trocha humoru neuškodí pre iného zábava další len svoje pravdy a merania presadzuje , pre dalšieho ako forma tu na fore si len posmech robiť a provokovať a všetko negovať.

Aparatura Nám pomáha preniesť ten zážitok a emocu z posluchu cez uši do mozgu a ako to kdo potom vníma zaleží aj na tom všetkom predtým ( vek,skusenosti, zdravotný stav, kvalita HIFI aparatu, aký je zosik, DAC, káble atd akustika a aj kvalita nahrávok) a defacto v celom živote sa jedná len o emocie a pocity .... 8-)

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

Zdar panove, co si od teto nekonecne diskuse presne slibujete ?

tinariwen
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tinariwen »

jimmi píše:
01 úno 2019 13:06
Pre niekoho HIFI je koníček a občas aj trocha humoru neuškodí pre iného zábava další len svoje pravdy a merania presadzuje , pre dalšieho ako forma tu na fore si len posmech robiť a provokovať a všetko negovať.

Aparatura Nám pomáha preniesť ten zážitok a emocu z posluchu cez uši do mozgu a ako to kdo potom vníma zaleží aj na tom všetkom predtým ( vek,skusenosti, zdravotný stav, kvalita HIFI aparatu, aký je zosik, DAC, káble atd akustika a aj kvalita nahrávok) a defacto v celom živote sa jedná len o emocie a pocity .... 8-)
Jimmi dobre pises. Je to koníček , každý ma za sebou uz nejaký vývoj , poučil sa a snaži sa nerobiť chyby a investovať racionálne tak aby bol spokojny. Experimentovanie v hifi je vedz finačných možnosti a trpezlivosti nájsť svoj zlatý gral :)

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Chlapi, byl jsem o vikendu u lachima a prepojili jsme 3x ruzny reprokabely (muj, paoluv a michaluv) a pokazde to hralo zcela a dramaticky jinak. Bez jakekoliv pochybnosti. 8-) pral bych vam u toho byt.. a mate s kably jednou pro vzdy jasno!

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Kychtax,
Honzo, napiš prosím o tom něco víc, hodně mně to zajímá, měl jsem Paolův kabel také zapojený v sestavě, jaký byl rozdíl v porovnání s Tvojím a Michalovým kabelem vůči stříbru od Mirka

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Honzo, snad lepsi az se uvidime. ;-)

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Dobrý podnět, vzduchové dielektrikum, ne žádné zahradní hadice, atd. :
csm_inakustik_ReferenzLS4004AirLS2404Air_qu_79078b313a.jpg
Sice na obrázku novinka od Inakustik , stříbrná verze 2x 3m, vyjde na 27.000,- euro.

Odpovědět