Kabel z metráže

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Booker
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kabel z metráže

Příspěvek od Booker »

Ptakopysk píše:
10 úno 2024 15:02
Rychlý dotaz. Pokud by jste se rozhodovali pro kabel z metráže mezi Kimber Kable 8PR Varistrand nebo Neotech Nemos 5080 Ofc, který z těchto dvou by jste doporučili? Kabely by byly dlouhé cca 6+6m. Repro Harbeth.
Kimber Kable 8PR Varistrand

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Pri 6 tich metroch by si uz mal pozerat aj na AWG. Teoreticky by mala stacit 14AWG, ale pre istotu by som zobral 12AWG

Napriklad nejaky Cordial https://www.cordial-cables.com/en/products/cla-ll-44 - vlemi dobre sa s nimi robi, lebo su flexibilne, ked ich potrebujes niekde poobtacat. S kimbermi sa dost blbo robi, vzhladom na konstrukciu, je to taky velmi nepruzny kabel. Mam doma este asi 20metrov 8TC, co je to iste ako 8PR, len s inou izolaciou.

Ak nepotrebujes flexibilitu, isiel by som do Mogami - napr. W3103 alebo W3104 ked by si chcel z nejakeho dovodu biamping.

Ptakopysk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ptakopysk »

Děkuji za doporučení a odkaz.
Docela mě zaujal ten Mogami w3103, ale mám laický dotaz k jeho usazení do banánků. Na obrázku vidím červený a černý drát+dva bílé.
Stačí oholit a stočit ten silnější s bílým, vsunout do banánku a utáhnout? Nemám doma žádné pomůcky, ani na koho bych se v této věci mohl obrátit.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Takto to ma nejako vyzerat, na tie biele zabudni, to su len take plastove rurky, aby to malo nejaku formu.

https://www.audiocables.eu/products/mog ... nana-plugs

len si to poriadne pozri, ten kabel je relativne hruby, tak aby si nebol prekvapeny.

Ptakopysk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ptakopysk »

Perfektní, moc děkuji.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Napsal bych Sroll Purity Kapton, ale nevim, jestli by se ti chtělo platit 6m. Mám vyzkoušeno, že stočené licny 10mm2 nehrajou špatně, ale více solid core mi hraje líp. Ale to je jen můj poznatek ze slepého testu a z domova.
Něco jako

Ptakopysk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ptakopysk »

Sroll jsou jistě výborné kabely s dobrou reputaci,ale ceny nejsou zrovna lidové.
Svůj výběr metráže jsem přehodnotil, rozhodují se mezi Mogami w3103 a Kimber 8pr varistrand.

Odpovědět