Kabel z metráže
Re: Kabel z metráže
PavelLXmini...položíš jakože otázku ohledně kabelů a jejich vlivu na zvuk hifi aparátu a zároveň napíšeš, že je to placebo.Tak se nediv, že ti nikdo nechce odpovídat slušně.
Momentálně máš devět příspěvků v mírně provokativním tónu...co čekáš ?
Slušnou diskuzi ?...proč ??

Momentálně máš devět příspěvků v mírně provokativním tónu...co čekáš ?
Slušnou diskuzi ?...proč ??
kabelguru.cz
Je tábor co měří a tábor co věří  - dovoluji si dodat, že je zde ještě tábor který slyší. Například já jako člověk s dlouhodobou zkušeností s živou muzikou i jako hráč na akustický nástroj tvrdím, že poslední slovo mají hudební uši - jsou nad měřením.Jedině zkušený muzikant řekne technikovi(pokud jím není sám) jestli se mu přístroj zvukově podařil.  Nepodceňoval bych uši hifistů, můžou slyšet dobře ale hudebně nepoučeně, takže si "ladí" sestavu podle svých představ.Ale proč ne když se jim to líbí. Já například v reprodukované hudbě oceňuji  když slyším barvu nástrojů - neměřitelné, precizně zahranou dynamiku - crescendo, decrescendo, tečkovaný rytmus, takové to hudební napětí, když akord žesťové sekce "zavrní"  - všechno neměřitelné. Nechceš snad tvrdit že podléhám iluzi které "jen" věřím?  A některou muziku, třeba big bandy poslouchám raději z vinylu- staré analogové nahrávky- tedy technicky méně dokonalé než digitál. Jednoduše mně připomínají živou muziku víc. Technicky "dokonalých" sestav jsem na různých výstavách a ve studiích slyšel hodně, málokdy zněly aspoň trochu věrně a vzhledem k ceně už vůbec ne.

narazil jsem na celkem informativní vlákno na audiogonu k tématu. Včetně několika zajímavých odkazů. Např. už.wiliewonka 
https://forum.audiogon.com/discussions/ ... e=sendgrid
http://www.image99.net/blog/files/categ ... cable.html

https://forum.audiogon.com/discussions/ ... e=sendgrid
http://www.image99.net/blog/files/categ ... cable.html

Hele, nepřijde ti divný dávat návod na síťovej kabel, kde jsou dráty bez další izolace ? 
A ty dřevěný podpěrky pod kabely slepený z dětskejch kostiček na hraní, to je vrchol zoufalosti !
Ani ne tolik, že ho napadlo to vyrobit, ale, že se nestydí to vyfotit a dát to takhle na internet.

A ty dřevěný podpěrky pod kabely slepený z dětskejch kostiček na hraní, to je vrchol zoufalosti !
Ani ne tolik, že ho napadlo to vyrobit, ale, že se nestydí to vyfotit a dát to takhle na internet.
kabelguru.cz
Ono to neni mysleny jako vtip?  

je to se smajlíkem. Ano byl to vtip.  

Tyhle vtipy s kabelama tady jedou už dýl než desetiletí 
 A někteří je myslí i vážně.

- PítrsPraha
 - Kontaktovat uživatele:
 - Vybavení

A nejvážněji je myslel ten, který se hluboce klaněl za kabely zdarma ke své sestavě zatímco jejich výrobci do očí upřímně nadával do zlatoušců, podvodníků, šarlatánů a všemi ostatními ramenatými výrazy, které produkuje odvážně schovaný za klávesnicí...
Víme, známe, slyšeli jsme.

Víme, známe, slyšeli jsme.
zingali píše: ↑22 led 2021 16:22Je tábor co měří a tábor co věří - dovoluji si dodat, že je zde ještě tábor který slyší. Například já jako člověk s dlouhodobou zkušeností s živou muzikou i jako hráč na akustický nástroj tvrdím, že poslední slovo mají hudební uši - jsou nad měřením.Jedině zkušený muzikant řekne technikovi(pokud jím není sám) jestli se mu přístroj zvukově podařil. Nepodceňoval bych uši hifistů, můžou slyšet dobře ale hudebně nepoučeně, takže si "ladí" sestavu podle svých představ.Ale proč ne když se jim to líbí. Já například v reprodukované hudbě oceňuji když slyším barvu nástrojů - neměřitelné, precizně zahranou dynamiku - crescendo, decrescendo, tečkovaný rytmus, takové to hudební napětí, když akord žesťové sekce "zavrní" - všechno neměřitelné. Nechceš snad tvrdit že podléhám iluzi které "jen" věřím? A některou muziku, třeba big bandy poslouchám raději z vinylu- staré analogové nahrávky- tedy technicky méně dokonalé než digitál. Jednoduše mně připomínají živou muziku víc. Technicky "dokonalých" sestav jsem na různých výstavách a ve studiích slyšel hodně, málokdy zněly aspoň trochu věrně a vzhledem k ceně už vůbec ne.
Doporučuji vynikající signálový kabel za směšnou cenu: Ortofon 8NX OCC Hifi RCA
https://www.aliexpress.com/item/4000301 ... d465mzVkHb

https://www.aliexpress.com/item/4000301 ... d465mzVkHb
A je to opravdu Ortofon? Mas ho odzkouseny?
dik

dik
to vintage: Podle feedbacků a soudě dle chyby v popisu kabelu se jedná o velmi zdařilou kopii Ortofonu. Kabel mám samozřejmě odzkoušený a je opravdu vynikající co do zvukové kvality a i kvality technického zpracování, krásný kabel s perfektním stíněním. Porovnával jsem se svým referenčním Crystal cable Reference, svého času s cenovkou  přes 20k, tedy více než 50x dražším a nestačil jsem se divit
 kabel mám ve více verzích, s konektory rhodium i Ortofon a zřejmě ještě pár kusů přikoupím. Bude určitě velmi dobrý i mezi gramofon a předzesilovač.Pokud máte někdo dotazy, pište do SZ. Mám k tomu ještě pár zajímavých poznámek.

Ještě musím doplnit radu, co jsem zmínil ve zdejším vláknu ke kabelu RG-62: Vyprdněte se kluci na šušnění jakýchsi takových příšerností za každou cenu doma na koleně. Kabel typu RG-62 nebo nevím kolik jsem kdysi dávno také koupil na doporučení od jednoho rádobyhifisty, a doma se nestačil divit. Kluk měl štěstí, že jsem ho neměl poruce páč to bylo něco příšerného a kabel letěl hned do koše, prostě naprosto nepoužitelný ani do sestavy střední třídy. Takže spíš se poohlédněte na aliexpressu, jsou tam výborné kabely opravdu za hubičku, a výběr je hodně velký a feedbacky vám také napoví. A to i v napájecích kabelech, reprokabelech a ostatním příslušenství.

Uměl by někdo alespoň odhadnout, jestli je lepší tato konstrukce nebo kroucený multipár? 
Tím myslím třeba 20 kroucených párů, každý s impedancí kolem 100.
Při stejném výsledném průřezu.

Tím myslím třeba 20 kroucených párů, každý s impedancí kolem 100.
Při stejném výsledném průřezu.
A co tam ma za kabel, tj nejaka cinska spletana metraz? To muze hrat jakkoliv. Si osobne myslim, ze tam bude kamenem urazu kvalita vodicu. Od urcite pozadovane urovne uz se to neocura (za par dolacu z alika..)