Kabely - slepý test

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
lachim
Kontaktovat uživatele:

Re: Kabely - slepý test

Příspěvek od lachim »

pytel

mirku, to jsi ale odvážný. díky za faktickou poznámku.
a to jsi nejméně 10x prohlásil, že už na fórum nic o možnostech vylepšení sestav touto "bižu" psát nebudeš.
:-)
to kdyby jsi sem vyvěsil naši reportáž z výroby masivního stříbrného power kabelu ze stříbrné metráže HGA a o následných desítkách zvukových testů na sestavě
avalon indra + sroll bimottore + audionet vip g2 a pak dalších u soudruha kulicha .... to by se tady strhnul poprask, že?

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Pytel píše:Byly použity koncovky FURUTECH FI-28R / FI-E38R, slepý test se provedl na mé sestavě, Lachim ji důvěrně zná, přehazoval jsem kabely za sestavou, v různém pořadí origo a předělalný, nemohl vidět jaký je momentálně zapojen a vždy uhádl. Nebojím se to znovu zopakovat i s jinými kabely. Např. v sítovém kabelu použitý materiál pozná skoro každý a jestli ne tak je to šťastný člověk. Nebudu psát jaký posun je v použitých koncovkách, stínění, letování nebo krimplování, atd.. aby mi zase technici nenapsali , že už jsem starý a prd slyším ( jako asi před 8. roky a to mi bylo 50. ). Jak už jsem psal asi v dávných dobách, kdo to myslí vážně s poslechem, musí začít u napájení 230V společně s akustikou poslechové místnosti.
*palec*

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Mirek a Michal
Díky za odpovědi. Kolikrát jsi to přehodil tem drát a Michal to poznal.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

6x různých zapojení a vždy poznal.

Mohu sem dát pro zajímavost obrázky z výroby top sítového kabelu HGA SaccoSpower, nebo zastínění top repro Valhalla 1, zkrácení Valhalla 2, výměna vnitřní kabeláže u sítových psů, některé zajímavosti v zapojení koncovek, aby jste mohli vidět , že tam žádný zázrak není atd. .... Samozřejmě musím dostat požehnání majitelů pro které jsem to kompletoval *sunglases*

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Dik Mirku. Klidne sem dej foto. Ja si sice porad myslim ze je to naprostá pitomost ohledně koncovek a je taky mozne ze se Michal proste 6x trefil. Je to porad 50/50. Jeste záleží jestli jsi ten kabel náhodné měnil v různém poradí 6x po sobě a on ti pak dal sepsané výsledky, nebo jak jste to dělali. Je to porad hodne otázek. Pro mne i tak platí, ze pokud ma koncovka kvalitni kontakty a drát je dotazený nema to vliv na zvuk. Ani zádné povrchové úpravy. Jestli je to krimp nebo holý vodič, nebo pocinovyny konec je úplne jedno. Nema to zadny opodstatněný racionální důvod a ve spoustě slepých testu, muzu ti jich na linkovat desítky, kde byli přítomni velice zkušení posluchači a odbornici, vse vyšlo v neprospěch tehle názoru. Tak mi ted řekni, co si mam myslet o MiChalovi a Mirkovi, kteří poznali rozdil ve výměně koncovky síťového kabelu a tvrdí, ze i pokoveni kontaktu je proste slyšet. Ale i tak díky za Vas nazor a budu se těšit na ty fotky.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Kabel se měnil náhodně, Michal fakt neměl šanci vidět jaký je momentálně zapojen.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

Pytel

Mirku, vždyť je to jedno. Hlavně ať se to tu nevzrtne jako ve vlákně "soulution".
Raději sem vlož nějakou zajímavou foto, prosím.
Třeba 2-3 z výroby ultimativního napájecího kabelu. Věnoval jsi každému tak 8 hodin času, že?
To se tu bude teprve "zírat"

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

jj Mirku hod foto ... ja mam mozna nekde jeste nejake z vyroby napajecich ....

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

to davidhighend :
já sice tvrdím že lachim je hluchoň obecný, ale ty jeho netopýří ušiska mu závidím a to fakt dobře vím o čem mluvím, takže já bych věřil.

PS: a věřil bys, že v některých koncertních halách nehrajou "vejšky" *hura* :mrgreen:

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

"Vejšky" se velmi rychle tlumí se vzdáleností od zdroje zvuku, ve vzduchu. Takže když to není koupelnová akustika, tak jich tam tolik jako při snímání mikrofonem z metru prostě není.
Pavel Macura Audio

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Ale Pavle, to byl šťouch a teď mi koule vyskočí z důlku. :D

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Nojo, nejsem ve formě :D
Pavel Macura Audio

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Bohuš
To vis ze věřil. Nedavno jsem na jednom takovem koncertě byl, nebo spis komornejsim představení a je to jak říkáš a Pavel to asi popsal přesně. Ty výšky jako mam doma tam nejsou. Je to proste úplne jiný zážitek a tyhle věci se nedají vubec srovnávat. Ale i tak jsem přesvědčen, ze koncovky nehrají :) ( roli)

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Davide, třeba tady to máš popsané:

http://www.bksv.com/Library/Dictionary.aspx?key=S

Obrázek
Pavel Macura Audio

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Zajimave ze ty vysoké frekvence padají o tolik rychleji. Díky Pavle.

Odpovědět