Kabely - slepý test

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Icepoint
Kontaktovat uživatele:

Re: Kabely - slepý test

Příspěvek od Icepoint »

Dasta píše:
06 čer 2024 13:29
Když o tom nejsi přesvědčený,tak nic neměň,nebo si kup vyšší řadu pristrojů, když chceš mit lepší zvuk.
já vcelku spokojen jsem, ale pořád je co zlepšovat. A kabely když neuvažuji v extrémech jsou relat. levnou investicí, pokud mají ovšem smysl, obměna je oproti tomu vcelku nákladná do vyšších škál se sunout.
Naposledy upravil(a) Icepoint dne 06 čer 2024 14:03, celkem upraveno 1 x.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Icepoint napsal
nepoznám rozdíl kabel XLR značk. vs neznačk.
Je tam rozdíl....v ceně :D

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Viz. aktuální diskuze ve vlákně Booker

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

Tomáš píše:
06 čer 2024 14:00
Icepoint napsal
nepoznám rozdíl kabel XLR značk. vs neznačk.
Je tam rozdíl....v ceně :D
rozdíl není jen v ceně ale i v parametrech kabelů které se dají změřit viz třeba https://theses.cz/id/7m10ny/BP_Havel.pdf
jestli je rozdíl v kabelech slyšet uchem? Slyšet to za určitých okolností lze ale i tak považuju ladění zvuku nákupem drahých kabelů za extrémně neefektivní způsob vylepšování zvuku.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Že je rozdíl v impedanci,indukci a kapacitě ví každý malý dítě,to sem nemusíš dávat odkazy na nějaký diplomky.
Že nerozumíš ironii,za to já nemůžu,to se naučit nedá :mrgreen:

Icepoint
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Icepoint »

Ja to třeba pochopil, tu ironii, třeba je mcm takový Sheldon Cooper :-) Já abslolutně netvrdím, že každé nějaké udělátko, kablík nemůže mít nějaký přínos, otázkou je, nakolik významný a nakolik rozlišitelný. A nic o tom nevypoví lépe než slepý test, kdy posluchač identifikuje správně jen rozdíly, nic víc netřeba po něm chtít, ale nějak se do toho moc nikomu nechce. Já se chystám na slepý test svého fltru, mám velké podezření, že mám za kupu peněz jen přepěťovou ochranu, všude na to pějí ódy, ale já nejsem schopen reálně rozpoznat téměř nic či vůbec nic. No a slepý test to odhalí. netopýry bych na něm přivítal, i když nakonec když se rozdíly neprokáží pravd. uslyším něco o blbém prostředí, akustice, přístrojích, zdroji hudby atd.... :-)

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Mi se nejvíc osvědčilo a už jsem to tu mnohokrát psal. A mnohokrát jsem vyzkoušel na různých návštěvách - zapojit aspoň 3-4 kabely a lištu (svoji stříbrem zapletenou nerez/Furutech). Proti původním OBI kabelům a OBI liště... k vyvrácení pochybnosti. Protože i když sestava hrála jalově z jakéhokoliv důvodu. Takto rozsáhlá injekce dobré kabeláže byla hned poznat. *palec*

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel_LXmini »

Kychtax, mluvíš o slepém testu?

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Je to zcela marná, léta se opakující diskuze.
Podle nich jsou rozdíly markantní a oni je jasně slyší ... ale slepého testu se nezúčastní protože a proto.
Je zajímavé, že ti co pochybují nebo neslyší, by se takového testu naopak rádi zúčastnili a to ne proto, aby se utvrdili ve svém názoru (zkušenosti), ale proto aby pomohli tuto otázku vyřešit.
To mnohé napovídá.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Co si dobře pamatuji, tak slepého testu, např. "neměli čas" se nechtěli zúčastnit ani někteří kabeloskeptici, když jsme kdysi v jedné takové při byli a už se k tomu schylovalo.
Nicméně zkušenost z mého okolí (tedy sluchařů, netopýrů, těch co slyší trávu růst) je, že se tím nechtějí zabývat, je to pro ně ztráta času a dávno vyřešená věc. Natož se s někým handrkovat na foru nebo někomu cizímu něco dokazovat.. Proč? Má člověk svých věcí dost.. ;)
Udělá-li to někdo, rád si tu o tom počtu. *2thumbsup*

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

kychtax:
"Nicméně zkušenost z mého okolí (tedy sluchařů, netopýrů, těch co slyší trávu růst) je, že se tím nechtějí zabývat, je to pro ně ztráta času a dávno vyřešená věc. Natož se s někým handrkovat na foru nebo někomu cizímu něco dokazovat.. Proč? Má člověk svých věcí dost.. ;)"

No přesně o tom jsem psal. Výmluvy a výmluvy. Nekonečné diskuze nevadí, ale reálná zkouška, to ne.
Proč? Protože je to jedno ze zásadních témat na HiFi fórech, což je jak doufám náš společný koníček a bylo by fajn se v této otázce někam posunout?

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Ne výmluvy. Nechuť. Zbytečnost, postradatelnost takového testování. Nepotřebujeme nikomu z audiofor cokoliv dokazovat. *sunglases*

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Ne výmluvy.Strach. Prostě strach,že nic nepoznají,nerozliší. :D

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Tak to uděláte, ty testy? Napište pak, zajímá mne výsledek.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Už jsem tu o své snaze zorganizovat i finančně zajistit test psal.
Nicméně tvůj příspěvek to ukazuje (asi nechtěně) v plné nahotě. Takového testu by se museli především zúčastnit právě ti kdo “slyší”. A ti nedorazi.

Odpovědět