já vcelku spokojen jsem, ale pořád je co zlepšovat. A kabely když neuvažuji v extrémech jsou relat. levnou investicí, pokud mají ovšem smysl, obměna je oproti tomu vcelku nákladná do vyšších škál se sunout.
Kabely - slepý test
Re: Kabely - slepý test
Naposledy upravil(a) Icepoint dne 06 čer 2024 14:03, celkem upraveno 1 x.
Je tam rozdíl....v ceněIcepoint napsal
nepoznám rozdíl kabel XLR značk. vs neznačk.

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Viz. aktuální diskuze ve vlákně Booker
rozdíl není jen v ceně ale i v parametrech kabelů které se dají změřit viz třeba https://theses.cz/id/7m10ny/BP_Havel.pdf
jestli je rozdíl v kabelech slyšet uchem? Slyšet to za určitých okolností lze ale i tak považuju ladění zvuku nákupem drahých kabelů za extrémně neefektivní způsob vylepšování zvuku.
Že je rozdíl v impedanci,indukci a kapacitě ví každý malý dítě,to sem nemusíš dávat odkazy na nějaký diplomky.
Že nerozumíš ironii,za to já nemůžu,to se naučit nedá
Že nerozumíš ironii,za to já nemůžu,to se naučit nedá

Ja to třeba pochopil, tu ironii, třeba je mcm takový Sheldon Cooper
Já abslolutně netvrdím, že každé nějaké udělátko, kablík nemůže mít nějaký přínos, otázkou je, nakolik významný a nakolik rozlišitelný. A nic o tom nevypoví lépe než slepý test, kdy posluchač identifikuje správně jen rozdíly, nic víc netřeba po něm chtít, ale nějak se do toho moc nikomu nechce. Já se chystám na slepý test svého fltru, mám velké podezření, že mám za kupu peněz jen přepěťovou ochranu, všude na to pějí ódy, ale já nejsem schopen reálně rozpoznat téměř nic či vůbec nic. No a slepý test to odhalí. netopýry bych na něm přivítal, i když nakonec když se rozdíly neprokáží pravd. uslyším něco o blbém prostředí, akustice, přístrojích, zdroji hudby atd.... 

Mi se nejvíc osvědčilo a už jsem to tu mnohokrát psal. A mnohokrát jsem vyzkoušel na různých návštěvách - zapojit aspoň 3-4 kabely a lištu (svoji stříbrem zapletenou nerez/Furutech). Proti původním OBI kabelům a OBI liště... k vyvrácení pochybnosti. Protože i když sestava hrála jalově z jakéhokoliv důvodu. Takto rozsáhlá injekce dobré kabeláže byla hned poznat. 

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Kychtax, mluvíš o slepém testu?
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Je to zcela marná, léta se opakující diskuze.
Podle nich jsou rozdíly markantní a oni je jasně slyší ... ale slepého testu se nezúčastní protože a proto.
Je zajímavé, že ti co pochybují nebo neslyší, by se takového testu naopak rádi zúčastnili a to ne proto, aby se utvrdili ve svém názoru (zkušenosti), ale proto aby pomohli tuto otázku vyřešit.
To mnohé napovídá.
Podle nich jsou rozdíly markantní a oni je jasně slyší ... ale slepého testu se nezúčastní protože a proto.
Je zajímavé, že ti co pochybují nebo neslyší, by se takového testu naopak rádi zúčastnili a to ne proto, aby se utvrdili ve svém názoru (zkušenosti), ale proto aby pomohli tuto otázku vyřešit.
To mnohé napovídá.
Co si dobře pamatuji, tak slepého testu, např. "neměli čas" se nechtěli zúčastnit ani někteří kabeloskeptici, když jsme kdysi v jedné takové při byli a už se k tomu schylovalo.
Nicméně zkušenost z mého okolí (tedy sluchařů, netopýrů, těch co slyší trávu růst) je, že se tím nechtějí zabývat, je to pro ně ztráta času a dávno vyřešená věc. Natož se s někým handrkovat na foru nebo někomu cizímu něco dokazovat.. Proč? Má člověk svých věcí dost..
Udělá-li to někdo, rád si tu o tom počtu.
Nicméně zkušenost z mého okolí (tedy sluchařů, netopýrů, těch co slyší trávu růst) je, že se tím nechtějí zabývat, je to pro ně ztráta času a dávno vyřešená věc. Natož se s někým handrkovat na foru nebo někomu cizímu něco dokazovat.. Proč? Má člověk svých věcí dost..

Udělá-li to někdo, rád si tu o tom počtu.

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
kychtax:
"Nicméně zkušenost z mého okolí (tedy sluchařů, netopýrů, těch co slyší trávu růst) je, že se tím nechtějí zabývat, je to pro ně ztráta času a dávno vyřešená věc. Natož se s někým handrkovat na foru nebo někomu cizímu něco dokazovat.. Proč? Má člověk svých věcí dost..
"
No přesně o tom jsem psal. Výmluvy a výmluvy. Nekonečné diskuze nevadí, ale reálná zkouška, to ne.
Proč? Protože je to jedno ze zásadních témat na HiFi fórech, což je jak doufám náš společný koníček a bylo by fajn se v této otázce někam posunout?
"Nicméně zkušenost z mého okolí (tedy sluchařů, netopýrů, těch co slyší trávu růst) je, že se tím nechtějí zabývat, je to pro ně ztráta času a dávno vyřešená věc. Natož se s někým handrkovat na foru nebo někomu cizímu něco dokazovat.. Proč? Má člověk svých věcí dost..

No přesně o tom jsem psal. Výmluvy a výmluvy. Nekonečné diskuze nevadí, ale reálná zkouška, to ne.
Proč? Protože je to jedno ze zásadních témat na HiFi fórech, což je jak doufám náš společný koníček a bylo by fajn se v této otázce někam posunout?
Ne výmluvy. Nechuť. Zbytečnost, postradatelnost takového testování. Nepotřebujeme nikomu z audiofor cokoliv dokazovat. 

Ne výmluvy.Strach. Prostě strach,že nic nepoznají,nerozliší. 

Tak to uděláte, ty testy? Napište pak, zajímá mne výsledek.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Už jsem tu o své snaze zorganizovat i finančně zajistit test psal.
Nicméně tvůj příspěvek to ukazuje (asi nechtěně) v plné nahotě. Takového testu by se museli především zúčastnit právě ti kdo “slyší”. A ti nedorazi.
Nicméně tvůj příspěvek to ukazuje (asi nechtěně) v plné nahotě. Takového testu by se museli především zúčastnit právě ti kdo “slyší”. A ti nedorazi.