Provedl jsem opět rozborku a sborku aparatury.
Vyčistil jsem všechny kontakty výše zmíněnou kapalinou.
Myslím, že ideální hygiena kabeláže je aspoň 4x do roka...
Všem doporučuji.
Hifistům se dá, jak vidno, prodat opravdu cokoliv. Můžu Vás ujistit, že používáním jakýchkoliv vodiček se kontakty dlouhodobě tak leda zaneřádí.
Rady Všeználka jsou také excelentní...
Pánové zdravím,
něco na tom vyčištění kontaktů přecejenom je, nedávno jsem to zkoušel z 96% lihem a slyšel jsem to opravdu hned. Akorát si tedy myslím, že na to stačí jakýholiv čistý alkohol, podobných vodiček za 15 liber netřeba, v podstatě to nebude nic jinýho. S 52% slivovicí dosáhnete podobného úspěchu. Toť můj skromný názor.
Taky kontakty čistím, myslím, že stačí jen občas, u kuřáků asi častěji, a dělám to Hofmanskými kapkami namíchanými z lékárny, samostatné chemikálie mi totiž neprodají, je to směs 99.99% lihu a podobně čistého éteru, obě excelentní rozpouštědla mastnot. Nezanechávají naprosto žádné stopy (pro PMA - opravdu žádné), zvláště po následném dočištění čistou suchou vatou apod. Na kov a sklo zatím nejlepčí čistidlo a odmašťovadlo, pozor, nepoužívat na barvené a plastové plochy, gumu atd. Jen kov a sklo. Kdysi to bylo i nejlepší čistidlo na objektivy, na dnešní antireflexní vrstvy bych už to ale asi nepoužíval. Kvůli éteru je třeba větrat, je extrémně těkavý a je cítit.
Po vyčištění po letech to bylo opravdu hodně znát. A to nekouřím.
Kontak jsem již dříve zakoupil s Peerem za což mu ještě jednou děkuji . Aplikaci a účinek Kontaku jsem popsal již dříve, ale nyní jsem dostal vzorek roztoku fa Cardas od Romana2, kterému rovněž musím poděkovat .
Vyzkoušel jsem vzorek Cardas a musím konstatovat, že jsem nezaznamenal rozdíl oproti Kontaku. Myslel jsem si, že roztok Cardas by mohl s kabeláži téže značky lépe učinkovat, ale nemám tento pocit. Neznám chemické složení jednotlivých značek, ale účinek je jednoznačně pozitivní a u obou tekutin bych řekl stejný.