Kontak Audio Cleaning Fluid

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Peer
Kontaktovat uživatele:

Kontak Audio Cleaning Fluid

Příspěvek od Peer »

Obrázek

No ošetřování všech kontaktů používám tuto kapalinu. Stojí 14,99 GBP a nechávám si ji posílat z GB od firmy Analogue Seduction.
http://www.analogueseduction.net/index.html

Aplikuji ji zhruba jednou za půl roku. Výsledek je podobný tomu, když vám odlehnou uši... :D

Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: Kontak Audio Cleaning Fluid

Příspěvek od Peer »

Ještě nějaké recenze z HIFI časopisů:

Kontak® is a technologically specific electronics cleaning solution designed originally for military aerospace applications. For more than fifteen years it has remained unchallenged as the most effective cleaner for high quality audio system contacts.

"... It’s amazing to see this stuff in action"
HI FI WORLD

"... This is one of the most cost-effective upgrades
you`ll ever make ..." HI FI WORLD

"... The difference in sound quality can be dramatic- often the same order of magnitude as making an expensive system upgrade ..."
HI FI WORLD

"... for the cost of a couple of CD's. here's an improvement
akin to spending a few grand ..." HI-FI NEWS & RECORD REVIEW

"... the sound stage seemed a little wider and a little deeper,
everything had pulled into sharper focus ..." HI-FI REVIEW

"... as if i'd upgraded to another price level."
HI-FI NEWS & RECORD REVIEW

"... for anyone who has an enjoyable system
and wants a little more from it ..." HI-FI WORLD

"... you'll wonder how you and your hi-fi system
ever managed without it ..." HI-FI NEWS & RECORD REVIEW

STEREOPHILE Recommended Accessory

Even with state-of-the art audio systems electrical connections are inherently imperfect. Two parts of an electrical connector never fit exactly, which allows contamination to develop and cause oxidation. This in turn will significantly impair the electron flow and signal integrity. Regular use of Kontak® cleaning solution will maximize the performance of your equipment by minimising loss of signal and power in electrical connections. Kontak® leaves absolutely no residue.

When used as directed Kontak® eliminates all contamination and oxidation from your electrical connections. Treatment with Kontak® leaves no residue of any type. You music will sounds cleaner and your video will look sharper Kontak® is suitable for use with the following: Audio/Video Plugs, RCA Plugs, XLR Plugs, S-VHS Plugs, Scart Plugs, BNC Plugs, Banana Plugs, Speaker Terminals, Spade Terminals, Switches, Computer and Battery Terminals.

Kontak® is recommended by the world's leading hi-fi and audio-visual magazines for use with all domestic two and multi-channel systems. More than fifty excellent reviews world-wide are testament to the products efficacy. Kontak® is also especially suitable for professional recording studio applications.

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

S tím odlehnutím uší jsi mě pro dnešek zcela DOSTAL!! To muší bejt opravdu zázračná tekutina.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

svensound píše:S tím odlehnutím uší jsi mě pro dnešek zcela DOSTAL!! To muší bejt opravdu zázračná tekutina.
Pokud si tekutinu dáš na klacík s vatou a vyčistíš uši, tak se zvuk určitě zlepší...

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Ahoj Peere,
jak se to aplikuje v praxi? To kápneš na konektory kabelů?

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Pomocí těch tyčinek, které namočíš do kapaliny otřeš spojovací plochy jak vstupních částí tak výstupních. Beru to od repro kabelů přes XLR, RCA, síťové šňůry až po digitální kabel.
Tedy komplet všechny spojovací části.

A jak se vyznačuje očištění kontaktů u Svensounda?
Nijak nebo nějak?

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

PEER: A jak se vyznačuje očištění kontaktů u Svensounda?
no přeci omezením oxidace drátů a konektorů, k tomu to jest určeno !!

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

na dráty SUPRA to nepoužívám, to není třeba.
Na zlacené konektory tak max. jednou za půl roku...........
Kdo má však nikláky u levnějších komponentů, tak ty to přímo rosvítí!! Jinak je to dobré na kontakty baterií, sítové krabice atd.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Jsi si tím tak jist?
Paolo píše: Viděl jsem i pěkně zčernalou Supru,která je ošetřena cínem proti korozi. Holt,každý kov ať tak nebo tak po čase zoxiduje.
Nevím, nevím...

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

Oxid cínu není černý ale pokud, tak šedivý. Nevím samozřejmě nic bližšího. Po dvou letech se u mne ve vzorkovně nic neděje, tak na to sejřím. Podle mne jsou daleko důležitější věci při údržbě sestavy než prostřikovat kabely.
Akustika a ošetření kvality šťávy! *2thumbsup*

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Mě je to opravdu jedno. Nikomu to nepodstrkuji...
A taky si nemyslím, že by měli recenze na Kontak kecat.
Je jednoduché to přece vyzkoušet...
Proti Supře nic nemám. Ale na druhé straně si nemyslím, že je jediná vyjímečná...

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

já proti Supře rovněž nemám nic a netvrdím, že je výjimečná. :mrgreen:
Tyhle věci na údržbu kontaktů rozhodně doporučuji všem, jde jen o to vybrat ve velké nabídce firem kvalitu za dobrý peníz!

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Reprosvorky zesilovače.
Zadní terminály reprosoustav.
RCA konektory do zesilovače a jejich vnitřní schovaný kontakt.
Dokonce mám uvnitř zesilovače k reprosvorkám vytažené drátěné očka, dotažené maticí. Pokud to jednou ročně dotáhnu, zvuk se vyčistí.
Tady všude čistím izopropylem. Taky jednou až dvakrát do roky. A mám jistotu, že je zvuk v plné formě. Až přejde období kompromisů, budu také čistit tím nejlepším, třeba Kontak Audio Cleaning Fluid

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Pan Efičák tímto vyhrává soutěž a posílám mu Kontak zdarma na vyzkoušení *thumbs up* :)

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Peer píše:Pan Efičák tímto vyhrává soutěž a posílám mu Kontak zdarma na vyzkoušení *thumbs up* :)
Ideální toto fórum. Každého půl roku podkouřím Peerovi, tím si zajistím plný výkon aparátu. *2thumbsup*
Doteď mi sloužila stopa oleje WD-40.
Jakože tem elektronům zametám cestičku, jo? A ony mi za to zahrají ještě radostněji, než je tomu nyní. Kdosi tu napsal, že je spousta drahých šméček na hifisty. Ale všechny kvalitní přístroje, pomůcky a osvědčené přípravky, jsou drahé. Levnější alternativy ne vždy fungují plně, jako plagiáty. A mnohdy se jejich koupí vše prodraží, neboť nefungují.
Prostě když už člověk jednou hifistou je, tak má koukat aby byl. A když už kouká, aby byl, a je, tak má bejt to, co je, a nemá bejt to, co není, jak to v mnoha případech je. (Jan Werich)

Odpovědět