To Šedour
"Tady je pěkný příklad kabelu, který má celkem smysluplné provedení. Akorát to jde udělat ještě lépe i když za cenu větší pracnosti a pak i ceny.
Zrovna tenhle kousek mi přijde na domácí poslech skoro předimenzovaný. Když srovnám pracnost tohoto provedení a pracnost kvalitního koaxu,
tak už je to spíš o pocitu "dobře utracených peněz""
Měl jsem za to, že je tam všechno. Vážně nemůžu za to, že si lidi vybírají jenom kousíček
Jestli jsem to alespoň trochu pochopil, tak se rušení dá omezit stíněním nebo použitím "twisted pair" vodičů.
A nepsal jsem to proto, že bych někdy tahal kabeláž. Jenom jsem chtěl naznačit tu spojitost.
To na obrázku není přesný twist, ale fungovat to bude podobně. Ale to všechno jsem psal. Nevím proč to na některé jedince dráždí.
Ve slepém testu jsem slyšel předražený twist kabel, kde bylo v součtu asi 200 tenkých licen v teflonu, a hrálo to jako hodně dobrý
koax. Akorát, že to bylo ohebné i při průřezu cca 60mm2. Nemám potřebu někoho poučovat, jenom jsem se chtěl podělit o osobní
zkušenost. Třeba si to někdo zkusí a třeba mu to pomůže k lepšímu poslechu.
Jestli jsem to správně pochopil, tak se ptáš proti čemu stínit repro kabel. Pokud nemáš aparát mimořádně odolný, tak bys měl taky slyšet rozdíl mezi
obyčejnou dvojlinkou a třeba jenom RG214