Naprosto nepodložené porovnání síťových kabelů

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Ramones
Kontaktovat uživatele:

Re: Naprosto nepodložené porovnání síťových kabelů

Příspěvek od Ramones »

Však mi také bzučení hmyzu vadí *headbang* ...ale naštěstí v aparátu je ticho :D
Já bych ty rozdíly mezi interkonekty i rád slyšel...ale prostě, kde nic není, ani smrt nebere :)

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Ramones píše:
Já bych ty rozdíly mezi interkonekty i rád slyšel...ale prostě, kde nic není, ani smrt nebere :)
Pan kolega, ale v tomto si s vami dovolim hlboko nesuhlasit *taktone*
Chce to len kvalitnu aparaturu a vyspricovane usi :lol:

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Pane Tony :D
...zkuste si něco, aspoň teoretického, přečíst o aparatuře, přes kterou doma poslouchám muziku..nebo, nejlépe někam ji poslechnout ;)

A co se týče kvality a citlivosti mého sluchu...zatím je velmi dobrá.

Já jen tvrdím, že žádné rozdíly mezi interkonekty (měděnými) neslyším....a pokud někdo ano a je si tak jistý, že z 10 zapojení rozezná a to opakovaně 10 stejných rozdílů, ať přijede a pokud uspěje, pošlu mu na účet 10 000 ,- Kč....a pokud to nezvládne, pošle 10 000,- mě :lol:
Něco jiného je naměřit fyzikální veličiny a něco jiného tyto hodnoty a rozdíly rozeznat prostým lidským sluchem a ihned....nebudu se tady bavit o autosugescích, po X minutách poslechu, ty nemají význam :idea:

Petr 5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Petr 5 »

Jen doplním M.L. protože jsme společně konzultovali popis testu a ve všem jsme se zázračně shodovali , ale protože jsem byl hlavní testující , seděl jsem po celou dobu uprostřed , měl jsem možnost posoudit i předozadní prostor , který je pro mě velice důležitý , proto jsem udělil kabelu VDH Genie mains power cable o 5 % menší hodnocení než M.L.Jinak můžu vřele doporučit , tento kabel s výsledkem nejlepší poměr- výkon-cena....
Ale jsou to samozřejmě jen mé subjektivní dojmy a každému doporučuji si kabely vyzkoušet ve vlastním systému ....
Amarock Studio | Naim Studio

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Ramones:
nejsi Hellboy? :lol:

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Nene nejsem :lol:
Jen mám pocit, že někteří zde přítomní prosazují téměř inkviziční názory a běda, když se ozve někdo, kdo tyhle jejich poznatky zpochybní..nebo se nad nimi alespoň podivuje..protože ke stejným výsledkům nedošel.
Myslíte si snad, že i ti všichni, kteří prošli slepými testy...viz test v nějakém hifi studiu, kdy si jen posluchači mysleli, že se komponenty mění a jednoznačně dávali najevo, jak ty změny jsou jasné a zásadní, aby jim pak bylo oznámeno, že k žádným změnám nedocházelo, protože se hrálo na pořád stejných komponentech...jsou snad placeni za to, aby zpochybňovali nadšeni těch, kteří tyto "změny" rozeznávají a bez patřičných komponentů nedokáží hudbu spokojeně poslouchat :?:
Autosugesce je mocná čarodějka, dokonce taková, že vám pomůže zbavit se některých onemocnění i když je vám podáno placebo, pokud je vám nadšeně vysvětleno, jak vám pomůže a jak zaručeně již pomohlo mnoha jiným...a vy se k němu upnete ;)
Nezatracuji zde, aby si kdo chce, co chce kupoval...kupuji si i já, ale dělám to pro své uspokojení a radost z mého koníčka a nepotřebuji někomu nutit svůj názor. *taktone*
Opakuji ještě jednou, že bych opravdu ty jasné rozdíly v propojení komponentů rád slyšel...ale, bohužel.
Při poslechu v ose reprobeden vnímám jakoukoliv změnu charakteru zvuku při pár centimetrovém pohybu hlavy vlevo-vpravo, dopředu-dozadu, nahoru-dolů, ale změnu zvuku u zmiňovaného propojení nikoli ;)

berka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od berka »

ramones pise

Opakuji ještě jednou, že bych opravdu ty jasné rozdíly v propojení komponentů rád slyšel...ale, bohužel.
Při poslechu v ose reprobeden vnímám jakoukoliv změnu charakteru zvuku při pár centimetrovém pohybu hlavy vlevo-vpravo, dopředu-dozadu, nahoru-dolů, ale změnu zvuku u zmiňovaného propojení nikoli

Jestli tyto rozdily byly jasne nemuze posoudit-nebyl jsem u porovnaní kabelu.A proto preci to nemuzeme kritizovat a vubec ne se k tomu nejak bezduvodne ozyvat.
Ale prec pri kazde vymene bud propojovacich -nebo sitovych je skoro vzdy slyset rozdil.I dnes A pred asi 30 minutama mi to nedalo a pusti jsem dva sitove kabely memu kamaradovi ,se kterym jsme delali uzaverku ucetnictvi a ten neposloucha ani skoro televizi .a rozdil slysel. /Heliboy cabel versus X symphony /.A Proto je pro kazdeho bud vic slysitelny a jasny a lepsi a nebo zbytecne vyhozene peníze po vlození do jeho aparatury !!!!!!!!!!!! A hlavne do jeho aparatu. !! Ale slyset je to vzdy ,a jestli ne ,tak ten posluchac je hluchy.

RAMONEZ pise
Nezatracuji zde, aby si kdo chce, co chce kupoval...kupuji si i já, ale dělám to pro své uspokojení a radost z mého koníčka a nepotřebuji někomu nutit svůj názor.

J e to naprosto v poradku.Mas svuj nazor .Mas opravdu kvalitni aparat a muzes si ho uzivat.
Ale i ja si myslim ze tady u klavesnice mi nemuze nikdo vnucovat nazor ..bud na to ,nebo na ten kabel ..a To bych musel mit hlavu vymatlanou .nebo prijem 100000,kc mesicne abych podle toho neco kupoval

Skusim doma a kupuji
Ale preci si myslim ze TI kteri byli u testu nam nemuzou tak lhat ,
to by mne tedy nasrali
a proto znovu Neslysel jsem a nekomentuji

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

berka píše:..... Ale slyset je to vzdy ,a jestli ne ,tak ten posluchac je hluchy.......
Ano, po této větě ani jeden posluchač nepřizná, že rozdíly neslyšel. Lépe to snad ani nejde říci.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Aleska píše: berka napísal:..... Ale slyset je to vzdy ,a jestli ne ,tak ten posluchac je hluchy.......
Ano, po této větě ani jeden posluchač nepřizná, že rozdíly neslyšel. Lépe to snad ani nejde říci.
"Me too" efekt

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

A Proto je pro kazdeho bud vic slysitelny a jasny a lepsi a nebo zbytecne vyhozene peníze po vlození do jeho aparatury !!!!!!!!!!!! A hlavne do jeho aparatu. !! Ale slyset je to vzdy ,a jestli ne ,tak ten posluchac je hluchy.
Neskutečná věta !

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Psaní na hififórech je jen odrazem úrovně společnosti. Příznačné je, že zdaleka nejlépe se vyjadřují zdejší oborové a konstruktérské špičky. Například u PMA se skvěle čte mezi řádky, je to takové jeho libůstka, která přemýšlivému napoví a lopatu nechá v její sladké nevědomosti. Kazzatel má zase přesně umístěné skvělé sarkastické i peprné šlehy, Velký Bobo je filozof života se vším všudy, a tak bych mohl pár příklady pokračovat...

Prokousávat se těmi slovně průjmovými hromadami okolo je ale útrpné.
Navíc to zde v poslední době zavalila lavina témat o podružnostech, o ničem.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Aleska píše:
berka píše:..... Ale slyset je to vzdy ,a jestli ne ,tak ten posluchac je hluchy.......

.... :D ...fakt nic neslyším *headbang*

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

.... :D ...fakt nic neslyším *headbang*
*headbang* ...možná, že ti došla baterka v naslouchátku :lol: :lol: :lol:

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

....ta je dobrá *thumbs up* ...a vodivý jsem také dost, zrovna jsem vyrazil pojistky :lol:

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Jen poslední dovětek k tomuto vláknu.
Tak za prvé, napsal jsem to, přestože jsem byl odrazován všemi zůčastněnými toho poslechového víkendu.
Za druhé, napsal jsem to protože se mně seriozně ptalo hodně lidí jak to teda bylo přes SZ nebo Skype a v neposlední řadě i několik lidí přímo na foru.
Za třetí, nemíním nikoho přesvědčovat, ani to nebyl záměr tohoto článku, je to jen názor jak jsme to slyšeli.
Víc se nemíním ohledně kabelů vybavovat ani tady ani v jiných vláknech kde se nesmyslně rozjíždí kampaň.

Děkuji za pochopení.

Odpovědět