Tento sraz vůbec neměl být jako testovací, ale pohodový víkend s poslechem Michalovy už "konečné" aparatury. Při té příležitosti se nám sešlo vícero síťových kabelů, tak jsme se rozhodli je porovnat.
Sešly se tyto kabely:
DH Labs power plus-koncovky no name
VDH Genie mains power cable
Oyaide Tunami GPX-originál
Oyaide Tunami GPX-dělaný z metráže, ovšem osazený originálními koncovkami Oyaide.
Vincent power cable-originál
Supra Lorad-koncovky no name
a samozřejmě jsme zkusili i obyčejný Hellboy cabel
Aparát na kterém se testovalo byl tento:
Meridian 808.2
Sroll Lyric
Tanoy Canterbury
Accuphase PS-510
propojení bylo XLR Harmonix a repro kabel Vecteur CV90.
Před vlastním porovnáváním jsme několik hodin poslouchali celý systém a nakonec jsme si vybrali jednu skladbu na které jsme porovnání provedli. Pro mne byl absolutním vítězem po zvukové stránce a bez ohledu na cenu-Oyaide Tunami GPX. Po zvážení všech aspektů včetně ceny je vítězem-VDH Genie mains power cable, protože za cenu jednoho Oyaide Tunami GPX se dají pořídit tři kusy VDH. Takže nebudu to natahovat a pojďme k věci, slyšeli jsme to takto:
Pořadí:
1. Oyaide Tunami GPX-originál....................................................100%
2. Oyaide Tunami GPX-dělaný z metráže..........................................97%
3. VDH Genie mains power cable...................................................90% (Petr5-85%)
4.-5. Vincent originál+DH Labs s koncovkami no name..........................60%
6. Supra Lorad s koncovkami no name............................................40%
7. Hellboy cabel.......................................................................30%
Na závěr jen dodám, že pro obraznost jsem si dovolil udělat rozdíly v %, což je jen orientační, zdá se mi to jasnější a přehlednější než 1000 slov. Toto hodnocení se vztahuje jen na tuto skupinu kabelů, vůbec to neznamená, že Oyaide Tunami GPX je nejlepší síťový kabel na světě!
Ještě bych chtěl říct, že rozdíl mezi prvními třemi byl opravdu minimální a myslím si, že kdyby měl VDH Genie mains power cable kvalitní koncovky (např. Furutech), tak je pravděpodobné, že by mezi prvními třemi kabely nebyl žádný rozdíl. Také mne velice překvapil Vincent v pozitivním smyslu slova, myslel jsem si, že bude horší než Supra, ale tam by mohly mít negativní vliv ty „no name“ koncovky.
Doufám, že se tady nespustí zase nějaké války, je to jen názor se kterým nemusíte souhlasit, můžete proti němu i protestovat, ale to je asi tak všechno co se proti tomu dá dělat