PaoloSpeakerCable
Re: PaoloSpeakerCable
pipis no dříve jsem si také říkal,že nejlepší je holý drát,ale po zkušenostech s jistými konektory jsem svůj názor maličko pozměnil. Na holém drátu je špatné,že začne po čase silně oxidovat. Viděl jsem i pěkně zčernalou Supru,která je ošetřena cínem proti korozi. Holt,každý kov ať tak nebo tak po čase zoxiduje. Na konektoru je důležité hlavně kvalitní spoj s minimálním přechodovým odporem. Na mé kabely si rhodiové konektory prostě sedly. Viděl jsem,že i Nordost dává na nejvyšší modely rhodium... něco na tom bude.
Rothaudio
K té "oxidaci" cínu chci jen podotknout, že je dobré vědět něco i o vodivosti oxidů. Nejlepší ochrana drátů je lak nebo smaltovaný email. Lak je mimochodem aplikován na vodičích SWORD. Oxid stříbra jako takový je velmi špatný vodič a oxid mědi jakbysmet. Firma Supra vybrala cín i z toho důvodu, že jeho sloučenina se sračkama ze vzduchu je v porovnání s výše zmíněnými sloučeninami vodičem nejlepším. Já bych to ale mládenci tolik nepřeháněl, ale pokud někdo opravdu touží po dokonalém ošetření holého vodiče, tak firma Caig Lab. z USA vyrábí dokonalý produkt DeoxiT a DeoxiT Gold......
Nejlevnější je to u mého starého kámoše Boba Williamse v jeho firmě AudioNuts v arizonském Phoenixu. Kupoval jsem to vždy tam, protože Němci a Holanďani nevědí kolik by za to chtěli! V Evropě je to velmi drahé.
http://www.audionut.com/mm5/merchant.mv ... Code=d-Twe
Nejlevnější je to u mého starého kámoše Boba Williamse v jeho firmě AudioNuts v arizonském Phoenixu. Kupoval jsem to vždy tam, protože Němci a Holanďani nevědí kolik by za to chtěli! V Evropě je to velmi drahé.
http://www.audionut.com/mm5/merchant.mv ... Code=d-Twe
Přesně tak. Cákneš a hotovo. Jen tak mimochodem, tento DEOXIT používá na údržbu kontaktů firma Boening, Kawasaki a tam asi opravdu dost bude záležet na tom, aby to dobře fungovalo!!
- Filip Kolinsky
- Kontaktovat uživatele:
Líbí se mi přístup Pipíse, který rád prosekává cestičku svou neznámým hi-fi pralesem
. A když se proseká, pozve na čajový rituál, kterým mě maximálně probere, že ještě ve dvě hodiny v noci mám oči nabité jak z Energií z Temelína
. Během podávání čajíčků se pochopitelně věnujeme poslechu. Příjemné je to, jak se posouvá zvukem, požitkem z poslechu i průvanem v peněžence
! Mě tato část diskuse zajímá, ale je pro mě trochu komlikovaná. V současné době jsem "závislý" na kabelech z RG213, zapojených do kříže. Celkem mám 2x2,5 m zapojené jako tri-wiring. Investicí cca. za tisícovku jsem získal poměrně dobrý zvuk, myslím si. Pokud mě paměť neklame (nechce se mi prohledávat net) měl Paolo s těmito kabely také svého času co dočinění, nebo je nějak zkoušel. Zajímal by mě jeho názor. Děkuji.

Filipe tvé rg213 jsem zkoušel akorát letovat na mé koaxiální kabely,místo fousů dvoulinek. Slyšel jsem tam jisté zlepšení,ale hrozně špatně se s tím pracovalo. Jinak do koaxiálů bych už zpátky nešel,maximálně bych zkusil rg214. U mě vede cesta jen ke stříbru. Jinak ještě zpátky k vodivosti oxidů,ono je spíše důležitější z jakého materiálu je vodič vyroben(důležitá je hlavně čistota materiálu a použité dielektrikum) Např. stříbro a PVC to nejde dohromady a bez teflonu to snad nejde. Kdo nepoužívá teflon nebo PE tak se snaží ušetřit na nesprávném místě. Ale o tom je celý byznys levně vyrobit/nakoupit a velmi draze prodat. 

Rothaudio
Kromě pěněného PE a Teflonu se používá ještě jedno vynikající dielektrikum, které se zove KAPTON.
Tabulka Dielektrik podle jejich konstant K / dielektrik /...od nejhoršího k nejlepšímu!
PVC...................... 4-5
PE /nehořlavé/....... 2,3
PE ..................... 2,3
PTFE /Teflon/...........2,0
PE / pěněný /........... 1,64......................... je prostě nejlepší!!
Tabulka Dielektrik podle jejich konstant K / dielektrik /...od nejhoršího k nejlepšímu!
PVC...................... 4-5
PE /nehořlavé/....... 2,3
PE ..................... 2,3
PTFE /Teflon/...........2,0
PE / pěněný /........... 1,64......................... je prostě nejlepší!!
Pěněný PE je použit v mých koaxiálech.
Navíc nejlevnější a nejvalitnější dielektrikum je vzduch,konstanta 1,05. Ten je použit také v koaxiálních kabelech,zrovna tyto prodávám v celém klubu. Tam už je to trochu horší s ohebností,ale pořád se to dá.
Navíc nejlevnější a nejvalitnější dielektrikum je vzduch,konstanta 1,05. Ten je použit také v koaxiálních kabelech,zrovna tyto prodávám v celém klubu. Tam už je to trochu horší s ohebností,ale pořád se to dá.
Rothaudio
Budu teď objednávat nějaké konektory a vodiče z Ameriky,kdo by měl zájem mohu něco přibalit k tomu. Rhodiové konektory,vodiče pro signálové kabely ze stříbra: trojžilové až osmi žilové plus k nim odpovídající rhodium/stříbro konektory. Už jsem pár věcí zkoušel,tak mohu zaručit kvalitu stejnou jako dělá Kimber ve vyšších modelech za podstatně dražší peníze. Cena je závislá na délce a také na dph,clu. Tu vám zdělím po mailu. Dám nějaké obrázky na své stránky http://picasaweb.google.cz/paolo.hifi/PaoloWire.
Rothaudio
Zdravim ve spolek.
Balíček s dvěma sety co mi teď lítá po republice bude teď volný. Kdo by měl zájem o zapůjčení,může mě kontaktovat po mailu. Můžete pak poreferovat případné srovnání. Děkuji
Balíček s dvěma sety co mi teď lítá po republice bude teď volný. Kdo by měl zájem o zapůjčení,může mě kontaktovat po mailu. Můžete pak poreferovat případné srovnání. Děkuji
Rothaudio
Citace z emailu:
Ty druhé – pletené ve verzi 4mm2 jsem srovnával se svými Kimber 8PR a pak vypůjčenými 8TC. Na první poslech jsou ty Vaše jednoznačně nejdetailnější ve výškách, ze všech jsou nejvzdušnější, zvuk je jiskřivější. Oproti 8TC jsou ale slitější na basech, zhruba tak jako mé 8PR.
Zhruba podobný postřeh jaký mám já na tuto verzi,ve verzi 6mm2 už žádný problém s basy nepozoruji. Na výškovou sekci jsem zatím žádné lepší kabely neslyšel. Snad jedině drahé Nordosty by se jim vyrovnaly.
Čekám ale na celo stříbrné kabely,které by měly být o pěkný kus dále. Uvidíme.
Ty druhé – pletené ve verzi 4mm2 jsem srovnával se svými Kimber 8PR a pak vypůjčenými 8TC. Na první poslech jsou ty Vaše jednoznačně nejdetailnější ve výškách, ze všech jsou nejvzdušnější, zvuk je jiskřivější. Oproti 8TC jsou ale slitější na basech, zhruba tak jako mé 8PR.
Zhruba podobný postřeh jaký mám já na tuto verzi,ve verzi 6mm2 už žádný problém s basy nepozoruji. Na výškovou sekci jsem zatím žádné lepší kabely neslyšel. Snad jedině drahé Nordosty by se jim vyrovnaly.
Čekám ale na celo stříbrné kabely,které by měly být o pěkný kus dále. Uvidíme.
Rothaudio
Tak abych tady moc nespal, tak něco přidám do svého vlákna.
Příští týden snad už budu mít zase komplet zkušební kabely. Kdo by měl zájem, může se mi ozvat jak sem nebo na maila. Vyzkoušení proti záloze samozřejmě zdarma. Chtěl bych kabel zapůjčit i slovutným ikonám, kterých tu je dost. Jde mi hlavně o vaše postřehy a názory. Bude se jednat o putovní balík, takže bych ho nechal kolovat mezi vámi do konce roku.
Hlavně nezapomínejte, že kabel je také komponent a bez kvalitního drátu to vám nikdy stoprocentně hrát nebude. "" Nejlepší kabel je žádný kabel""
Příští týden snad už budu mít zase komplet zkušební kabely. Kdo by měl zájem, může se mi ozvat jak sem nebo na maila. Vyzkoušení proti záloze samozřejmě zdarma. Chtěl bych kabel zapůjčit i slovutným ikonám, kterých tu je dost. Jde mi hlavně o vaše postřehy a názory. Bude se jednat o putovní balík, takže bych ho nechal kolovat mezi vámi do konce roku.
Hlavně nezapomínejte, že kabel je také komponent a bez kvalitního drátu to vám nikdy stoprocentně hrát nebude. "" Nejlepší kabel je žádný kabel""
Rothaudio

Po delší době se vracím ke svému vláknu a hlavně k mým kabelům.
Po delší odmlce se vracím k výrobě jednoduchého kabelu. Vodiče jsou stejné jako v mým pletených kabelech. Jedná se o postříbřené vodiče, izolace FEP teflon. Výsledný průřez je 2,5mm2 což naprosto dostačuje.
Pokud máte zájem si kabel vyzkoušet, kontaktujte mě na email, nebo SZ. Jako první "zkusitel" se mi ozval Mamut...
Cenovku vám také sdělím, bude nízká...
O kvalitě se raději tady nebudu zmiňovat...
Rothaudio
dnes jsem u pytla slyšel ohromný rozdíl mezi
repro kabel kimber 8 tc a
paolovo diy repro kabelem. tlustý typ osazený rhodiovými banánky lok. vyroben v roce 2008.
mirek mi pouštěl dvořákovu novosvětskou z sacd esoteric, cd stopa.
kimber... tenký, slabý zvuk bez prostoru.
paolo... výrazně lepší. na 3 skladbě to bylo slyšet během prvních dvou taktů.
detaily, středy, barva zvuku, prostor....
repro kabel kimber 8 tc a
paolovo diy repro kabelem. tlustý typ osazený rhodiovými banánky lok. vyroben v roce 2008.
mirek mi pouštěl dvořákovu novosvětskou z sacd esoteric, cd stopa.
kimber... tenký, slabý zvuk bez prostoru.
paolo... výrazně lepší. na 3 skladbě to bylo slyšet během prvních dvou taktů.
detaily, středy, barva zvuku, prostor....
i když jsem v jiném vlákně paolovu nabídku odmítl, tak když teď ten kabel vidím, tak se mi velmi líbí. takhle nějak vypadají moje diy kabely, jen mnohem hůř. jsem manuální kopyto. jen bych přivítal, kdyby byly poloviční (jen ze 4 drátů, ne z osmi). šlo by to paolo?
zas tak mě moc nechvalte kluci
pro dadafta
není problém udělat ze 4 vodičů, z 8 už je to šílená práce:) nebo pokud si chceš udělat sám...
jako druhý se mi ozval Vintage...

pro dadafta
není problém udělat ze 4 vodičů, z 8 už je to šílená práce:) nebo pokud si chceš udělat sám...
jako druhý se mi ozval Vintage...
Rothaudio