PaoloSpeakerCable

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: PaoloSpeakerCable

Příspěvek od NA »

Jaká je souvislost mezi těmito kabely:
„paolovo diy repro kabelem. tlustý typ osazený rhodiovými banánky lok. vyroben v roce 2008.“
a
„Vodiče jsou stejné jako v mým pletených kabelech. Jedná se o postříbřené vodiče, izolace FEP teflon. Výsledný průřez je 2,5mm2 což naprosto dostačuje.“

Nějak tomu nerozumím.

Pokud nějaký levný kabel přehraje KIMBER 8TC tak je to událost. O jaké se bavíme ceně za m?

„Výsledný průřez je 2,5mm2 což naprosto dostačuje.“
-Naprosto dostačuje nějakým malým 2p nebo středovýškové sekci u 3-4pármovky, nebo snad pro celou pořádnou 3p bednu?
Noble Audio - výroba a prodej

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

NA

pokud se nepletu, tak paolův repro kabel stával 5500 kč za 2,5m s konektory.
ten kimber by stál nový asi také tak nějak, ne?
rozdíl ve zvuku fakt ohromný, pavle.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

...lidi, zase tolik nepřehánějte :) ....kus drátu nemůže být ohromný rozdíl ve zvuku ;)

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

ramones

rozhodně může. naprosto fatální.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

lachim píše:ramones

rozhodně může. naprosto fatální.
Fatální?????...asi jako miňonky????? :D
Kluci, já vím že Vás to baví, mě také...ale fatální a ihned patrný rozdíl zvuku je snad pouze při přepínání mezi dvěma různýma reprobednama, ne při změně kabelu.
Pokud by takový "fatální" kabel existoval, měli by ho všichni a nikdo by nepoužíval nic jiného....jsou to pouze jemné nuance, mnohdy vsugerované...ale to také všichni víme a přesto ty různé kablíky pořád zkoušíme :D

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

ramones

zkus se "pozvat", třeba, k pytlovi. má teď doma více zcela rozdílných repro kabelů a skvělou sestavu.
uslyšíš sám.
já tvrdím, že rozdíly ve zvuku sestavy jsou po zapojení různých repro-kabelů zásadní, fatální, ohromné.
nepsal jsem nic o "fatálním" kabelu.
pouze o fatálním vlivu kabelu na zvuk.
pravdu máš, že TEN jediný správný kabel neexistuje.
u mě na xavian trionfa poznáš na první poslech a během 3 taktů měď, stříbro, koax.
to pak ještě jako kombiance se zapojením bi-wiring.
slyším fatální rozdíly u kabelu kimber 8tc a 3033. hga metráž a xn32, audioquest mont blanc a typ 8...
ovšem tvůj názor respektuji. je to jednodušší. navíc uznávám, že jsem pod vlivem sugesce z cenových rozdílů.
:-)

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To lachim
„pokud se nepletu, tak paolův repro kabel stával 5500 kč za 2,5m s konektory.
ten kimber by stál nový asi také tak nějak, ne?“

Pokud tu sumu stál celý okonektorovaný dvou a půlmetrový set tak je to jen nad polovinou ceny za stejně dlouhý 8TC a byl by to výborný výsledek.

Co Paolo, napíše mi něco k mým otázkám?

To ramones
Lachim má pravdu a napsal to velmi dobře.
Rozdíly jsou obdobné jako při výměně komponentů či beden, je to divné, jde jen o nějaký ten metr vodiče ale je to fakt!
Noble Audio - výroba a prodej

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

NA

pavle, cenu by věděl jistě paolo. mám v hlavě, že jsou oba v podobné cenové hladině za 2,5 m set.
jestli je to 5 a 8 nebo 6,5 a 8,5... to už neřeším.
rozhodně to není 5 a 15.

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

Až je už vyriešená komplet zostava a akustika, tak prečo sa nehrať s káblami?

sveet9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sveet9 »

Také jsem byl zvědavý na kabel od Paola,a to repro kabel.Jeho výroba z postříbřené mědi od HGA za tu cenu hraje opravdu zajímavě a vyváženě a přehraje spoustu dražších konkurentů co jsem měl .Teď mám ale od něj doma půjčené čisté stříbro originál HGA-X32 a-zůstane doma ,není co řešit.

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

Tuhé koaxiály...aha, zase někdo objevil Ameriku...Andrew, Ultraflexible, nebo nějaká mutace od jiný firmy...ty já používám už 12 let...nic lepšího neexistuje...ať žije reverzní inženýrství... :lol:

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

kazza
no to jste moc daleko nepokročil ;)
Rothaudio

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Obrázek
Obrázek
prosím neplést mé pletené kabely s kabely HGA- čisté stříbro
Obrázek
Rothaudio

tomasz70
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomasz70 »

Zdravím všechny , kteří si zakoupili nebo zapůjčili kabely Paolo. Dodnes jsem byl vlastníkem kabelu Ocos Pro , které jsem měl zapojeny na Dynaudia contour 1.4 a protože jsou vyrobeny pro repro Dynaudio vzhledem k její nízké impedenci. Kabely Paolo jsem si zaoůjčil spíše ze zvědavosti a také pro srovnání zda si mohu v reprodukci dále polrpšit. Jelikož již tak jsem byl velmi spokojen neočekával jsem nic převratného co by mne porazilo. Kabely jsem tedy napojil a započal s poslechem svých nahrávek, které zním snad nazpaměť a i dnes bych dokázal říci co mi chybí a co naopak je dobré. prvotní změna, která nastala jsou výšky : byly jemnější a poskytovaly více informací aniž by byly ostré, prostě více detailů, které byly více slyšet. Středy : tady jsem zaznamenal více přítomný hlas a vzdušnost, která byla velmi příjemná . Basy: tady jsem byl spokojen hodně jelikož jsem zaznamenal znatelně menší odezvu na dunění, které jistě má na svědomí i akustika, ale jak jsem slyšel i propojení. Takže basy přesnější, ale i důraznější. Prostor ten se více rozprostřel do hloubky. Šířka zůstala stejná. A celkově jsem zaznamenal čistější projev a klidnější již tak klidné pozadí. Tak to vypadá, že Ocos to projel, ale upozorňuji, že na papíře to většinou vypadá horší než skutečnost. Také to co vyhovuje mi nemusí vyhovovat jinému a naopak zvolí Ocos, který přesto označuji jako výborný kabel. Pro moje uši byl v tomto případě lepší Paolo kabel. To je asi vše jak jsem to během sice cca 3 denního, ale asi 20 hodinového testování. Měl jsem volno, byl jsem odpočatý a měl jsem klid. Nebyl to slepý test, ale jen subjektivní hodnocení. Pomohlo Vám to? *thumbs up*

tomasz70
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomasz70 »

Omlouvám se za chyby ve slohu. vrátil jsem se z dovolené a písmenka mne ještě moc neposlouchají a psal jsem narychlo. Kabely jsem si samozřejmě objednal a teď je to již na výrobci. Doporučuji všem ,kteří řeší stránku kabelového propojení, aby si kabely zapůjčili a na vlastní slechy poslechli a případně srovnali s konkurencí o které uvažují. Bude je to stát jen zálohu a poštovné, které je zanedbatelné oproti finanční ztrátě, která pak nastoupí, když zakoupí kabel podle recenzí bez předchozího poslechu. Pak dochází k prodeji a dalšímu hledání, které nikde nevede. Paolo je velmi vstřícný. Přeji všem , kteří řeší tuto otázku ať co nejlépe vyberou pro sebe co nejlepší propojení a zbytečně neriskují. Zlaté pravidlo " nejsem tak bohatý abych kupoval levné věci" zde platí dvojnásob. *bravo* *bravo*

Odpovědět