Podkládání reprokabelů dřevěnýma hranolama

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Zamčeno
PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Podkládání reprokabelů dřevěnýma hranolama

Příspěvek od PMA »

Jde o to, jestli je to správný směr, kam napřít své "úsilí o dokonalost" ;)
Podle mě nikoliv. Ale je to jednoduchý směr cesty, to souhlasím.
Pavel Macura Audio

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

šeďour píše:Odar & Pítrs->Já chápu, že neni snadný pochopit jak to s tím hromaděním elektrostatickýho náboje vlastněproč mi teda dá kovový futro od dveří ránu, když je na zemi položenej koberec zátěžák a ten je vyrobenej z umělý hmoty ?
Umělá hmota je přece izolant a futro se nehejbá.
Jestli tohle myslíš vážně, tak pak nevím, jaká znalost fyzikálních zákonů ti dává právo vyrábět kabely...

Odar

Příspěvek od Odar »

Zem sa točí, čiže ani káble v izbe nie sú bez pohybu. Je to jednoduché *hura*

boxer

Příspěvek od boxer »

Jo a vesmír se stále rozpíná. Že jo.

cough
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cough »

Myslíš, že je možné celý vesmír doladit kabeláží?

boxer

Příspěvek od boxer »

Jsou mezi námi na všech blozích mnozí, kteří ladí ( nebo by nejraději ladili) kabely všechno.
Takže proč ne vesmír?

Po některých příspěvcích, především těch o statické ráně od futer a šustějícímu kabelu o bundu, se k těm ladičům "kabeli" přidám taky.

cough
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cough »

Také bych chtěl být plnohodnotný audiofil. Jak mám postupovat?

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

cough píše:Také bych chtěl být plnohodnotný audiofil. Jak mám postupovat?
Milovat muziku a poslouchat ji *2thumbsup*
A když čudly pod kabel, bodly by ebenové, turmalínem, acháty zdobené, hermelínem podložené.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Fidas píše:hermelínem podložené.
hermelinem ne, to by fungovalo jako lisci ohon ! nebo jsi myslel zrajici s uslechtilou plisni ?

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

A aj, pravda. To jsem nedomyslel.. Doporučuji tedy hermelín protkat zlatou nitkou a všechny čudly propojit mezi sebou drátem o průřezu 6mm a připojit k uzemňovací soustavě. Popřípadě poblíž zakopat železný plát v ohni pozinkovaný do hloubky 2m a připojit na něj.
Jiný hermelín, tedy jedlý nebrat. Ušlechtilá plíseň by pronikla až do jádra reprokabelu a vyjídala by některá kmitočtová pásma, zvláště sudé harmonické.
A vážně: čudla pod reprokabel určitě působí esteticky. *2thumbsup*

sekal

Příspěvek od sekal »

cough píše:Také bych chtěl být plnohodnotný audiofil. Jak mám postupovat?
1/ Používat výhradně přístroje osazené elektronkami (zesilovač i CD přehrávač)
2/ Požívat výhradně reprosoustavy se zvukovody (co největšího průměru a hloubky)
3/ Pro propojení a napájení přístrojů používat výlučně kabely a konektory renom. značek (nejlépe Nordost apod.)
4/ Potenciální výskyt vf a ss rušení omezovat výhradně sofistikovanými filtry v oblasti zaběhnutých firem (nejlépe Isotek, Vincent apod.)
5/ Jako silové vedení ve zdi používat výlučně hliníkové vodiče v konfiguraci TN-C (osazení zásuvkami Nordost, jak zmíněno výše)
6/ Poslouchat převážně jazz
7/ Konzultovat zejména s lidmi typu Bartoliho, kteří vnáší do problematiky nekonvenční, osvěžující pohled. Spíše se vyhýbat diskuzím s konzervativními elektroinženýry typu PMA nebo BV, neboť ti již nic nového nepřináší v důsledku svého setrvávání na vědomostech nabytých vš vzděláním a mnohaletou praxí v oboru..

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

BH69-> jak to, že se nashromažděnej náboj "uzemní" do kovovejch futer, když kovový futra z hlediska elektrickýho potenciálu vysej v luftě ?
Respektive (aby mě někdo nechytal za slovo, jak je tady dobrým zvykem), futra jsou zabetonovaný ve zdi a nejsou vodivě spojený se :
a) zemí
b) vanou
c) topením
d) zemnicím kolíkem v zásuvce
atd.

Nemůže např. pohyb vzduchu způsobovat postupný hromadění elst. náboje.

Pítrs-> neodpověděl si mi na otázku, tak proč bych měl odpovídat já tobě ?

Mimochodem píšeš...nebo neizolovaný futro, kterýho se dotkne neizolovaný pohybující se (tudíž náboj generující) člověk...
Tím myslíš, že stačí pouze pohyb člověka a ten zátěžák ze syntetiky na zemi není k vývinu elst. náboje potřeba ?

Proč má izolovaně stojící kovovej hifistolek proti antenímu přívodu el. potenciál kolem 90 voltů ?
Protože je uzemněnej, jak píše BH69 ?
...

Jsem moc rád, že na tomhle fóru přispívá tolik rozumnejch, chytrejch a hlavně vtipnejch lidí *2thumbsup*
kabelguru.cz

boxer

Příspěvek od boxer »

Šeďoure.

myslím si, že odpovídající partneři pro tvoje duchaplné teoretické a i praktické znalosti jsou na Slovanetu. Mabat, Zorg, Basstl a především Bartoli. Tam si s nimi notuješ při zcela jasných, technických a pravdivých záležitostech, které jsou všechny podloženy kromě všech možných zákonů (fyzických, matematických atd.) především náboženstvím Tooleho, Gedese atd.

Nás hloupé, neznalé a tápající nech zde na tomto fóru v blahé nevědomosti si hrát.

P.S.

Fascinuje mne, jak jinde vystupující člověk zcela technicky a bez jakýchkoliv náznaků "voodoo" dovede obratem , díky zájmům podnikatelským, otočit o 180° a plácat takový debility.

A že by se jich našlo vícero, že?

boxer

Příspěvek od boxer »

Cough

Mrzí mne, že jsi se po určitém válcování na Slovanetu již nezúčastňuješ tamějších tanečků. Škoda.

Také bych chtěl být plnohodnotný audiofil. Jak mám postupovat?

Bohužel u tebe je to již "z křížkem po funuse". Jsi beznadějný případ a audiofil nebudeš nikdy a plnohodnotný už vůbec ne.

Zamčeno