Podobnou, jako třeba doporučovat malý regálovky s jedním 13 středobasáčkem končícím na 70 Hz zájemci o sloupy s hutným a hluboko jdoucím spodkem....Renown píše:Jakou hodnotu má tohle vlákno ?
Podkládání reprokabelů dřevěnýma hranolama
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Podkládání reprokabelů dřevěnýma hranolama
no, moje dráty jsou tuhé, ani nepotřebuju závěsné lanko -- prostě si je vytvaruju tak, aby vedly volně vzduchem.

To je sice dobře, ale zase nechci zbytečně těžkým kabelem zatěžovat konektory. Víš?
Anténí, nestíněná dvojlinka se doporučovala při instalacích vést cca 10 cm od stěn a jiných ploch pomocí držáků. Pokud by nebyl kabel stíněný, podložení by nebylo na škodu i když se zde přenášejí jiné frekvence, než v anténích rozvodech analogového vysílání.
Odar & Pítrs-> Snažil jsem se něco nazanačit, ale ani ťuk...ono prostě stačí napsat, že kabely k reprobednám se vlastně nehejbou, takže nic takovýho jako izolační podložky nejsou potřeba.Já chápu, že neni snadný pochopit jak to s tím hromaděním elektrostatickýho náboje vlastně může bejt, ale proč mi teda dá kovový futro od dveří ránu, když je na zemi položenej koberec zátěžák a ten je vyrobenej z umělý hmoty ?
Umělá hmota je přece izolant a futro se nehejbá.
A co si mám představit pod pojmem "megastíněný"
Umělá hmota je přece izolant a futro se nehejbá.
A co si mám představit pod pojmem "megastíněný"

kabelguru.cz
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
A co si mam představit pod pojmem lupance mily sedoure. Mne nic nelupe a podložky nemam, ze by u mne statická nedorazila?
boxer píše:To je sice dobře, ale zase nechci zbytečně těžkým kabelem zatěžovat konektory. Víš?
ty dráty zas tak moc neváží, je to jen kov a tenká vrstva polyuretanu.boxer píše:To je sice dobře, ale zase nechci zbytečně těžkým kabelem zatěžovat konektory. Víš?
žádné hifistické hadice tlusté jako ruka.

Těžko vysvětlovat milý davidhighende.
Tobě obzvlášť
Tobě obzvlášť

kabelguru.cz
futro se ani hejbat nemusi, protoze na nem zadny naboj nevznikna - zafunguje ale jako uzemneni naboje, ktery se nashromazdil treba chuzi a soupanim nohama o umelou hmotu koberce (viz zname treni ebonitove tyce liscim ohonem a nebo oblibene skolni soupani pravitka o tricko za ucelem pritahovani kousku papiru)šeďour píše:proč mi teda dá kovový futro od dveří ránu, když je na zemi položenej koberec zátěžák a ten je vyrobenej z umělý hmoty ? Umělá hmota je přece izolant a futro se nehejbá.
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Tot názor výrobce kabelu. Dekuiišeďour píše:Těžko vysvětlovat milý davidhighende.
Tobě obzvlášť
žádné hifistické hadice tlusté jako ruka
Aha, no jo, já zapomněl, že nejsi ten správnej highendista. Protože jen kabel průměru dětské ruky je jedině in.
Aha, no jo, já zapomněl, že nejsi ten správnej highendista. Protože jen kabel průměru dětské ruky je jedině in.
Zajímavá diskuze. Můžete se teď prosím zaměřit na toto? akustika/prostor-prostor-a-zase-prostor ... ml#p140608 Pokud jsou špalíčky pod kabely poslední zrnko k nirváně, určitě zvládnete levou zadní úplný základ.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Šeďoure, než sem napíšeš třetí nijak nesouvisející paralelu, přečti si, o čem je téma vlákna. Nestíněný kabel šoupající se o bundu nebo neizolovaný futro, kterýho se dotkne neizolovaný pohybující se (tudíž náboj generující) člověk, mají nulovou faktickou paralelu s izolovaným reprokabelem nehybně ležícím na nějaké podložce.
Pokud víš víc nebo máš pocit, že víš víc než dosavadní přispěvatelé tohoto vlákna, tak se vykašli na nekonkrétní naznačování a napiš nám jasně a srozumitelně, jak mezi podlahou a kabelem, které se vzájemně nepohybují a dotýkají, vzniká statický náboj a jak se vzniku statickýho náboje zamezí tím, že se mezi (třeba) dřevěnou podlahu a kabel vloží dřevěný hranol, který se dotýká jak kabelu tak podlahy.
Pokud víš víc nebo máš pocit, že víš víc než dosavadní přispěvatelé tohoto vlákna, tak se vykašli na nekonkrétní naznačování a napiš nám jasně a srozumitelně, jak mezi podlahou a kabelem, které se vzájemně nepohybují a dotýkají, vzniká statický náboj a jak se vzniku statickýho náboje zamezí tím, že se mezi (třeba) dřevěnou podlahu a kabel vloží dřevěný hranol, který se dotýká jak kabelu tak podlahy.
Nepoužívám dřevěný hranoly, ani jako Boxer pověšený kabely ve vzduchu, ale už několik let toto ( tenkrát jsem to nechal udělat ze zbytků, po výrobě akustických panelů jako presenty ), neřeším to, ale kabel neleží na podlaze : http://img24.cz/images/36895754007707236348.jpg
Jsou mezi námi i tací kteří to chtějí dotáhnout k dokonalosti : http://img24.cz/images/92223163394742943532.jpg