Pro začátečníky - vliv kabelů
Re: Pro začátečníky - vliv kabelů
Mě by zajímalo, kdo si ty Krautovy stříbrňáky dnes(!) kupuje.. Tipoval bych tak snad jen Mr. Bakalu a jemu podobné...

No kdo chce vidět jak vypadá recenze na foťák a jaké parametry jsou důležité, může si zajít na dpreview.com a tam uvidí, jak vypadá objektivní recenze. S pocity to nemá nic společného a prakticky všechny parametry se dají otestovat, nebo změřit a také se to děje. To ovšem nemá se smyslem příspěvku nic společného a nebudeme se zde chytat za slovo. Že.noaid píše:Odkdy kvalitu foťáku určují parametry jako světelnost objektivu, iso či počet megapixelů?![]()
Odkdy kvalitu vína určuje objem láhve či obsah alkoholu?
Apropos bod 5. Odvádění od problému sporu chytáním protivníka za slovo.
helle hellboy a co kdyby si kápnul božskou ty. Odkud si utek ??? Furt se všude vnucuješ a všude tě nakopou do prdele. Já myslim, že normální by bylo založit si vlastní vlákno a tam se ty a tví sympatizanti můžete řehtat do áleluja těm, kteří ladí svou sestavu podle svého vkusu. Ono jde totiž o vkus především - já bych například nechtěl tvůj Technics a Wotany - ani zadarmo - přísahám. Ale nikomu, ani tobě to nebudu troubit třikrát denně !!! Je to jen tvoje věc a jestli se ti to líbí, tak je to správně, protože hifi má v první řadě přinášet radost !!! A jestli někdo zažil, že se mu postaví při muzice chlupy ( ať má jeden sestavu za 20k a druhý za 2M ), tak si tito oba hififans mají na dosmrti o čem vyprávět. A čím zvyšují kvalitu poslechu je jen a jen na nich. Ty tady vystupuješ jako typický kazišuk a nedivil bych se kdyby z tebe nakonec vylez nějakej zamindrákovanej typ, kterej nikdy ani neměl možnost lepší kabely slyšet natož v klidu vyzkoušet. Tak jdi trochu do sebe a jestli věříš tomu co píšeš, tak si založ to vlastní vlákno a uvidíš kolik vás je. Přeju ti mnoho radosti při poslechu hifi.
To je krásná teorie. Podle ní, zřejmě mají právo někam psát pouze určití vyvolení, kteří mají ten jeden správný názor schválený radou starších. Toto je veřejné fórum, kde se začátečník zeptal, na kabely a nevynořil jsem se tu ihned já, nýbrž místní konstruktéři a prodejci a začli mu ihned cpát svoji (ničím nepodloženou) kabelovou pohádku. A já na tu pohádku reaguji svým názorem, který je podložený výzkumem, testy a znalostmi podstatně větších kabrňáků, než je Merhaut, PMA a Dudek, což jsou jinými slovy prodejce hifi a dva garážoví konstruktéři. Tedy lidi, kteří prodejem těchto věcí vydělávají peníze. A prodejem kabelů se vydělávají velké peníze.
A jestli si myslíš, že když někdo někomu napíše místo argumentu, že je dement ať se jde léčit, tak to je nakopání prdele, tak to je možná ubožárna, neschopnost někomu něco dokázat, nedostatek intelektu a sprostota, ale nakopání prdele rozhodně ne.
A jestli si myslíš, že když někdo někomu napíše místo argumentu, že je dement ať se jde léčit, tak to je nakopání prdele, tak to je možná ubožárna, neschopnost někomu něco dokázat, nedostatek intelektu a sprostota, ale nakopání prdele rozhodně ne.
Přiznám bez mučení, že jsem kabelový ateista a vyznávám, že nejlepší kabel je žádný kabel ... jako by ze dvou komponentů CD a zesilovače se stal jeden a byly to propojené uvnitř. Pokud kabel ovlivní signál, je to nedobré ... jedině subjektivně to může hrát jinal a možná ke spokojenosti. Sám jako propojení používám XLR a optiku ...
Výborně, přes SPDIF optiku se získá nejvyšší možný jitter.
Pavel Macura Audio
Ba? Schválně zkusím propojit analogově ... co to udělá. Mám ještě dva kousky kabelu od pana Holcnera, za pokus to stojí. Říkal jsem si propojení přímo digitálně je kratší, než převádět na analog a zpětně na digitál ... mám Lyngdorf TDAI 2200
SPDIF přece lze propojit přes koax, nejlépe s BNC.
Levná optika TOSLINK má dlouhé náběžné hrany, srovnání jitteru optika/koax se dá najít na webu (i Stereophile), ale hledat to nebudu.
Levná optika TOSLINK má dlouhé náběžné hrany, srovnání jitteru optika/koax se dá najít na webu (i Stereophile), ale hledat to nebudu.
Pavel Macura Audio
PMA a je to slyšet? 

Je. Jitter 600ns nebo i 1,5us, což jsou běžné hodnoty s TOSLINK, je už příliš
Ale na mp3 a systém z Makra je to asi jedno

Ale na mp3 a systém z Makra je to asi jedno

Pavel Macura Audio
Tak máš asi uši netopýrů, já totiž neslyším rozdíl.
Leda že bys byl tetřev ... 

mám Lyngdorf TDAI 2200
No jo,další s tygitálem.Na něm nemůžeš slyšet vůbec nic i kdyby byl džiter 1 min.
Pouč se.
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =10&t=4443
No jo,další s tygitálem.Na něm nemůžeš slyšet vůbec nic i kdyby byl džiter 1 min.
Pouč se.
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =10&t=4443
To je všetko v poriadku. No prečo musíš dookola omielať to isté. Nestačí raz povedať: káble sú podľa mňa blbosť. 1x!!! a nie zasrať rovnakým názorom (aj keď iného znenia) niekoľko strán v každej téme, kde nesúhlasíš s názorom iných.Hellboy píše:To je krásná teorie. Podle ní, zřejmě mají právo někam psát pouze určití vyvolení, kteří mají ten jeden správný názor schválený radou starších. Toto je veřejné fórum, .........
[quote="boxer"]mám Lyngdorf TDAI 2200
Pouč se.
To Boxer ... již pozdě, mám jej už přes rok a na jiný nejsou prachy,
takže musím žít s tygytálem
Pouč se.
To Boxer ... již pozdě, mám jej už přes rok a na jiný nejsou prachy,
takže musím žít s tygytálem