jaky to ma prurez ?sperodum píše:tak jsem narychlo poridil MONSTER XP-HP v datartu, tloustku odhadem tak 1.5-2mm
http://www.audioplaneta.cz/d/monster-cable-xphp-2/
Pro začátečníky - vliv kabelů
Re: Pro začátečníky - vliv kabelů
Mohu jen dodat, ze vliv kabelaze je na vyslednem zvuku... jelikoz mi pratele se obcas slitovali a pujcili mi treba signalni kable, pac puvodne jsem hral na koax. Tak ty jejich hrali mnohem kvalitneji.... a tak jsem to stridal ruzne i mel par let kabel od Dexonu s koncovkami na 30cm delky presto mohu rici ze treba Cambridge C700 (cca 1000kc) jsou lepsi ackoliv skok nebyl markantni presto jsem si je nechal.... ale dnes proste jedu pres optiku (150kc), protoze predesly zesik optiku nemel a nynejsi ma a zvuk pres optiku je nekompromisne kvalitnejsi.
Co se tyce silovych kablu tak jsou take rozdily a jsou slysitelne, nekdy velke ci male rozdily.... Kazdoapdne prumer hraje roli a cena take a druh kablu tez. Co se tyce konektoru - koncovek mely by byt kvalitnejsi. Kdosi napsal ze ne ohorele a oxidovane kabely apod... yop ma pravdu i na levny sestave to jde slyset. u silovych kablu bych fakt doporucoval minimum 4mm
PS nedavejte na silove a signalni kable ferity.... nebudte magori jako ja kdysi, co neco zkousel. Ve vyslednem zvuku vam dane nastroje priostri, zlepsi se bass, ale celkove to degraduje hlavne vysky a stredy, tak ze cinel je pomalu jako poklicka, zvukove takove pridusene... tot rada pro testmeny.
tudiz levny kabel ma vliv i v levnejsi sestave.... kadopadne si urcete strop kolik chcete obetovat za kabelaz, ale myslim si ze za kabelaz vyvalit vice jak 6000 je nesmysl u sestavy cca za 70.000 - tot muj nazor.
Co se tyce silovych kablu tak jsou take rozdily a jsou slysitelne, nekdy velke ci male rozdily.... Kazdoapdne prumer hraje roli a cena take a druh kablu tez. Co se tyce konektoru - koncovek mely by byt kvalitnejsi. Kdosi napsal ze ne ohorele a oxidovane kabely apod... yop ma pravdu i na levny sestave to jde slyset. u silovych kablu bych fakt doporucoval minimum 4mm
PS nedavejte na silove a signalni kable ferity.... nebudte magori jako ja kdysi, co neco zkousel. Ve vyslednem zvuku vam dane nastroje priostri, zlepsi se bass, ale celkove to degraduje hlavne vysky a stredy, tak ze cinel je pomalu jako poklicka, zvukove takove pridusene... tot rada pro testmeny.
tudiz levny kabel ma vliv i v levnejsi sestave.... kadopadne si urcete strop kolik chcete obetovat za kabelaz, ale myslim si ze za kabelaz vyvalit vice jak 6000 je nesmysl u sestavy cca za 70.000 - tot muj nazor.
Dá se něco vylepšit i na XLR připojení? Jakou roli hraje délka kabelu při zapojení XLR? ... slyšel jsem, že ve studiích jde o několikametrové délky ...
No ferity, kterej blázen by si je tam dneska dával? Úplně nejlepší je, když se kabely namažou máslem (to zlepšuje středy, jsou pak takové máslovější) anebo sardelovou pastou (to zase podporuje basy). Fakt to mám ověřené, slyšel jsem to.
Hellboy, ty žiješ ?
Bohužel se vylepšit dá. Bohužel proto, protože to stojí další nekřesťanské peníze.Fidas píše:Dá se něco vylepšit i na XLR připojení?
Kdyby jen několikametrové, i desítky metrů. Na pouštění v rádiu či autě to stačí. Ale jsou i tací, kteří na nahrávání používají speciální kabely, protože jim jde o kvalitu.Fidas píše:Jakou roli hraje délka kabelu při zapojení XLR? ... slyšel jsem, že ve studiích jde o několikametrové délky ...
Zdá se, že pekelný chlapec nejen žije, ale je opět zde a v plné síle..Aleska píše:Hellboy, ty žiješ ?

To je dobře !