Reprokabel - zvýraznění basů
Re: Reprokabel - zvýraznění basů
A jak to pasuje k tomu, že je výměna kabelů slyšet? Nebo není?
samozřejmě že kabel může být slyšet ale pokud si koupíš normální kabel běžné konstrukce tak zkreslení způsobené L,C je tak malé že pro běžnou délku kabelu je mimo schopnost rozlišení lidského ucha. Jediný co má význam u kabelu řešit je R a to pořešíš nadimenzováním průřezu.
Chápu. Takže dvoulinka 2x6mm2, hraje stejně, jako všechny kabely s výsledným průřezem 2x6mm2.
Pri výmene každý kábel či už RCA alebo reproduktorovy či silovy , vždy bolo počuť. Vždy. Dokopy nejakých 10 vymien.
Toto je čtení pro neslyšícího mcm
Naposledy upravil(a) Tomáš dne 11 bře 2026 21:56, celkem upraveno 1 x.
Ale o tom zde už dobrou čtvrthodinu hovoříme, Mlho! Největší vliv má odpor (R) - 8 hvězdiček, daleko méně indukčnost (L) a kapacita (C) - nebo jsi ten článek nečetl?
Takže znovu - pokud si koupíš normální kabel běžné konstrukce tak zkreslení způsobené L,C je tak malé že pro běžnou délku kabelu je mimo schopnost rozlišení lidského ucha. Jediný co má význam u kabelu řešit je R a to pořešíš nadimenzováním průřezu.
Takže znovu - pokud si koupíš normální kabel běžné konstrukce tak zkreslení způsobené L,C je tak malé že pro běžnou délku kabelu je mimo schopnost rozlišení lidského ucha. Jediný co má význam u kabelu řešit je R a to pořešíš nadimenzováním průřezu.
L a C má taky 8 hvězdiček. Takže tvrdíš, že pokud má kabel stejný odpor, tak hraje stejně?
A je jedno, jestli to je koax nebo dva vodiče, půl metru od sebe.
A je jedno, jestli to je koax nebo dva vodiče, půl metru od sebe.
A ten můj Van den Hul 5,23 mm2 má odpor 0,0034 Ohm/metr a ten tvůj 6 mm2 řekněme 0,0025 Ohm/metr.Ten rozdíl v hlasitosti poznáš sluchem?
Já tedy ne,pouze měřákem,ohmmetrem
Já tedy ne,pouze měřákem,ohmmetrem
Mňa len fascinuje jak vlatne Vás tá téma káblov donekonečna svojim spôsobom vzrušuje a zamestnáva, len mám z toho dojem že sa snažite neuspešne už 25-30 rokov vysomáriť z tých článkov od pana Sýkoru
Však to vzrušuje cca 20-30 výrobců kabelů a zatím to vypadá, že na to jde každej jinou cestou. Já skončil u toho UTP
A nebožtík RNDr. Bohumil Sýkora z toho musí mít na druhém břehu ohromnou srandu.