Reprokabel - zvýraznění basů

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět

jarda_k_2005
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Reprokabel - zvýraznění basů

Příspěvek od jarda_k_2005 »

Ahoj! To kreslil určitě nějaký čech, soudě podle názvu zesilovače "Aura audio" :lol: . Jrd

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

Tomáš píše:
11 bře 2026 22:58
A ten můj Van den Hul 5,23 mm2 má odpor 0,0034 Ohm/metr a ten tvůj 6 mm2 řekněme 0,0025 Ohm/metr.Ten rozdíl v hlasitosti poznáš sluchem?
Já tedy ne,pouze měřákem,ohmmetrem
asi nepoznáš, leda že by ten kabel byl extrémně dlouhý :-) - pointa je spíš v tom v tom že ten můj stojí 65 Kč za metr a ten Van den Hul 5,23 mm2 je za 1050 Kč za metr. Jinak zkreslení z důvodu odporu nezpůsobuje jen snížení hlasitosti které by se dalo dohnat přidáním volume ale také nelineární zkreslení z důvodu proměnného R reprobedny v závislosti na frekvenci.

jarda_k_2005
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Hoši, hoši, to je peklo. Když to čtu, rozhodl jsem se ještě pro jeden pokus, objednal jsem toto:https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... 0197824804.
Až přijde, tak vám řeknu, co se stalo ;) . Jrd

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

MCM: “ Jinak zkreslení z důvodu odporu nezpůsobuje jen snížení hlasitosti které by se dalo dohnat přidáním volume ale také nelineární zkreslení z důvodu proměnného R reprobedny v závislosti na frekvenci.”
Ako to súvisí so sériovým odporom realneho kábla v reálnych tu preberaných podmienkach? Ak niekto nezvolí ultra tenký prierez, tak bude aj ten sériový odpor dostatočne nízky. Ale že e by samotný sériový odpor kábla spôsobil “nelineárne skreslenia” to mi je novinka. To či pridáš sériový odpor rádovo aj v najhoršom prípade niekde pod 0,1Ohm k mizernému impedančnému priebehu reprosústavy, ten kábel a jeho sériový odppr na tom nič nezlepší ani nezhorší.
Čo však s tým spraví jeho kapacita a indukčnosť spolu s tým sériovým odporom je druhá vec

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

jarda_k_2005 píše:
14 bře 2026 10:54
Hoši, hoši, to je peklo. Když to čtu, rozhodl jsem se ještě pro jeden pokus, objednal jsem toto:https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... 0197824804.
Až přijde, tak vám řeknu, co se stalo ;) . Jrd
má to nekvalitní banana konektory z jednoho kusu zkroucenýho plechu, jedině si to objednat s vidličkama.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

jarda_k_2005 Určitě dej vědět. Čistě teoreticky by to mělo být fajn. Akorát jsem nepochopil ten průřez. Jestli těch 0.5mm je průměr nebo průřez jednoho drátku. Průměr by byl děsně málo.

jarda_k_2005
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Ahoj! Samozřejmě se ozvu, je to průměr jednoho drátku z mědi, jak píše číňan. Trochu odbočím - hodně dobře vysvětluje vliv kabelu na reprodukci pan souzono-yakata Už jsem to sem někam dával. Vůbec jeho web je studna moudrosti ohledně i jiných kabelových kapitol, např. propojení přenosek a phona, vysvětlení zatěžovací kapacity a pod. To sem ale nepatří. Jrd

jarda_k_2005
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

mcm píše:
14 bře 2026 11:52
má to nekvalitní banana konektory z jednoho kusu zkroucenýho plechu, jedině si to objednat s vidličkama.
Pokud jsou nemagnetické, tak mám s těmito napruženými konektory dobrou zkušenost, i po letech drží velmi těsně v terminálech a jdou dovniř i ven pouze s velkou silou. Jsou-li ovšem nemagnetické, to se dozvíme za čas. Jrd

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Jarda69 píše:
14 bře 2026 11:53
jarda_k_2005 Určitě dej vědět. Čistě teoreticky by to mělo být fajn. Akorát jsem nepochopil ten průřez. Jestli těch 0.5mm je průměr nebo průřez jednoho drátku. Průměr by byl děsně málo.
Čo je na tom fajn? Výrazná farba evokujúca dojem drahších káblov napr od Nordost? Alebo nedefinované, priam až náhodné hodnoty impedancie a infukčnosti lodľa vzájomnej polohy + a - vodičov?
Pri premete 7x0,5mm na signalovú vetvu je to 2x1,37mm2 co je dost mizeria

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Jo,tyhle nebo vidličky vždy doporučoval i Bohouš.Sám vidličky(červená měď-neoxiduje) používám do beden,ty druhé(není to furutech) do zesilovače(míň místa)-pokud jsou dostatečně pružné,příléhají celou plochou.Zároveň se dají oboje současně krimpovat i pájet
vidle.jpg
fur.jpg

jarda_k_2005
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Blesku, je to pokus, dost možná poslední.....Nic zvláštního nečekám. Jrd :|

Odpovědět