Reprokabel - zvýraznění basů
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Reprokabel - zvýraznění basů
Ahoj! To kreslil určitě nějaký čech, soudě podle názvu zesilovače "Aura audio"
. Jrd
asi nepoznáš, leda že by ten kabel byl extrémně dlouhý
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Hoši, hoši, to je peklo. Když to čtu, rozhodl jsem se ještě pro jeden pokus, objednal jsem toto:https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... 0197824804.
Až přijde, tak vám řeknu, co se stalo
. Jrd
Až přijde, tak vám řeknu, co se stalo
MCM: “ Jinak zkreslení z důvodu odporu nezpůsobuje jen snížení hlasitosti které by se dalo dohnat přidáním volume ale také nelineární zkreslení z důvodu proměnného R reprobedny v závislosti na frekvenci.”
Ako to súvisí so sériovým odporom realneho kábla v reálnych tu preberaných podmienkach? Ak niekto nezvolí ultra tenký prierez, tak bude aj ten sériový odpor dostatočne nízky. Ale že e by samotný sériový odpor kábla spôsobil “nelineárne skreslenia” to mi je novinka. To či pridáš sériový odpor rádovo aj v najhoršom prípade niekde pod 0,1Ohm k mizernému impedančnému priebehu reprosústavy, ten kábel a jeho sériový odppr na tom nič nezlepší ani nezhorší.
Čo však s tým spraví jeho kapacita a indukčnosť spolu s tým sériovým odporom je druhá vec
Ako to súvisí so sériovým odporom realneho kábla v reálnych tu preberaných podmienkach? Ak niekto nezvolí ultra tenký prierez, tak bude aj ten sériový odpor dostatočne nízky. Ale že e by samotný sériový odpor kábla spôsobil “nelineárne skreslenia” to mi je novinka. To či pridáš sériový odpor rádovo aj v najhoršom prípade niekde pod 0,1Ohm k mizernému impedančnému priebehu reprosústavy, ten kábel a jeho sériový odppr na tom nič nezlepší ani nezhorší.
Čo však s tým spraví jeho kapacita a indukčnosť spolu s tým sériovým odporom je druhá vec
má to nekvalitní banana konektory z jednoho kusu zkroucenýho plechu, jedině si to objednat s vidličkama.jarda_k_2005 píše: ↑14 bře 2026 10:54Hoši, hoši, to je peklo. Když to čtu, rozhodl jsem se ještě pro jeden pokus, objednal jsem toto:https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... 0197824804.
Až přijde, tak vám řeknu, co se stalo. Jrd
jarda_k_2005 Určitě dej vědět. Čistě teoreticky by to mělo být fajn. Akorát jsem nepochopil ten průřez. Jestli těch 0.5mm je průměr nebo průřez jednoho drátku. Průměr by byl děsně málo.
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj! Samozřejmě se ozvu, je to průměr jednoho drátku z mědi, jak píše číňan. Trochu odbočím - hodně dobře vysvětluje vliv kabelu na reprodukci pan souzono-yakata
Už jsem to sem někam dával. Vůbec jeho web je studna moudrosti ohledně i jiných kabelových kapitol, např. propojení přenosek a phona, vysvětlení zatěžovací kapacity a pod. To sem ale nepatří. Jrd
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pokud jsou nemagnetické, tak mám s těmito napruženými konektory dobrou zkušenost, i po letech drží velmi těsně v terminálech a jdou dovniř i ven pouze s velkou silou. Jsou-li ovšem nemagnetické, to se dozvíme za čas. Jrd
Čo je na tom fajn? Výrazná farba evokujúca dojem drahších káblov napr od Nordost? Alebo nedefinované, priam až náhodné hodnoty impedancie a infukčnosti lodľa vzájomnej polohy + a - vodičov?
Pri premete 7x0,5mm na signalovú vetvu je to 2x1,37mm2 co je dost mizeria
Jo,tyhle nebo vidličky vždy doporučoval i Bohouš.Sám vidličky(červená měď-neoxiduje) používám do beden,ty druhé(není to furutech) do zesilovače(míň místa)-pokud jsou dostatečně pružné,příléhají celou plochou.Zároveň se dají oboje současně krimpovat i pájet
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Blesku, je to pokus, dost možná poslední.....Nic zvláštního nečekám. Jrd