signálový kábel, aký ?

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely

darken76
Příspěvky: 80
Registrován: 26 říj 2012 11:37
Kontaktovat uživatele:

Re: signálový kábel, aký ?

Příspěvek od darken76 » 08 črc 2014 13:33

Výborná recenze *2thumbsup* .
Tu ikea family můžu doporučit.Kompatibilitu s přehrávačem jsem pravda netestoval,ale jinak byla kompatibliní se vší,co jsem do ní strčil :lol: .

Uživatelský avatar
Patmann
Příspěvky: 618
Registrován: 17 dub 2008 20:53
Kontaktovat uživatele:

Re: signálový kábel, aký ?

Příspěvek od Patmann » 08 črc 2014 19:48

Četl jsem jen kousek diskuze, takže možná mimo mísu, podle mych zkusenosti, cim citlivejsi aparatura, tim vic jde poznat rozdil...

S499_1023
Příspěvky: 1338
Registrován: 21 říj 2008 18:07
Kontaktovat uživatele:

Re: signálový kábel, aký ?

Příspěvek od S499_1023 » 08 črc 2014 23:29

A v momentě, kdy nevíš, co hraje, rozdíl mizí :-D.

Uživatelský avatar
Hans1983
Příspěvky: 459
Registrován: 08 úno 2013 19:52
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: signálový kábel, aký ?

Příspěvek od Hans1983 » 05 zář 2014 16:26

Za nějaký den Vám sem dám poznatek jestli je poznat rozdíl na signálovém kabelu PC-zesilovač / Sencor vs. Profigold
Sám sem dost zvědav. :)

PS: Jinak mi CD a tuner jedou na RG diy kable, a jelikož nejvíc hraju z gramofonu co má kabel napevno tak to nějak nehrotím. Ale zase na druhou stranu by mě zajímalo jestli yb to kabel nějak zásadně změnil i odyž nemám nijak raritní cd přehrávač spíš lepší spotřebku :o)

S499_1023
Příspěvky: 1338
Registrován: 21 říj 2008 18:07
Kontaktovat uživatele:

Re: signálový kábel, aký ?

Příspěvek od S499_1023 » 05 zář 2014 17:11

Tak zrovna ten kabel z gramofonu má asi největší vliv. Třeba Dual nebo Thorens měli kabely pečlivě odladěné na továrně montované vložky a když se použila vložka jiná, už to bylo potřeba měnit. Ovšem pevný kabel třeba na gramofonech Tesla, to bylo hotové neštěstí.

Uživatelský avatar
Hans1983
Příspěvky: 459
Registrován: 08 úno 2013 19:52
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: signálový kábel, aký ?

Příspěvek od Hans1983 » 05 zář 2014 20:18

Tak ten gramo kabel to je pro mě určitě výzva do budoucna, protože nejvíc muziky poslouchám právě přes gramo!

Zeptám se jestli je tedy lepší řešení udělat na gramu cinch zdířky + kabel zvlášť , nebo nový kabel na pevno? Nevím jestli ty zdířky by nepřidali zbytečný odpor/útlum navíc???
(Jinak já mám L-452 což je vývozní Tesla NC-452, tak nevým jestli na tyhle vývozy používali něco lepšího? :-/

S499_1023
Příspěvky: 1338
Registrován: 21 říj 2008 18:07
Kontaktovat uživatele:

Re: signálový kábel, aký ?

Příspěvek od S499_1023 » 05 zář 2014 20:53

Se obávám, že bohužel ne.
Lepší je udělat prodrátování ramene od headshellu (u 452 teda od konektoru headshellu) až po cinche v kuse, mimo konektor v rameni a mimo umlčovač a cinchovým kabelem pak dopasovávat kapacitu kabelu ke konkrétní vložce.

darken76
Příspěvky: 80
Registrován: 26 říj 2012 11:37
Kontaktovat uživatele:

Re: signálový kábel, aký ?

Příspěvek od darken76 » 15 zář 2014 12:19

Dawsoo,ty snad pořádáš křížovou výpravu proti RGéčkám :D .Pokud bys četl moje příspěvky výše pořádně,tak tam celkem jasně píšu,že to není to nejlepší a jmenuju vhodnější.
Když už je řeč o dielektriku,tak Belden(h121,h125) i Tasker(T42,TR8,TR11) používají FPE(pěnový polyethylen),což je jedno z nejlepších.Na rozdíl od teflonu umožňuje dosáhnout vyšší rychlosti šíření signálu.Velmi ho prosazuje například Supra.Zajímavé je,že kabely od Beldenu i Taskeru jsou rychlejší,než to nejrychlejší od Supry.
Co se týká aparátu,na kterém testuji,tak momentálně vlastním asi něco přes 30 audio komponent různých značek,z rokem výroby od roku 1983 do 2007 a vhledem k tomu,že některé z nich stály víc,než byl v době jejich vzniku můj roční příjem,tak bych si je nazvat nekvalitními nedovolil.Taky netvrdím,že je to hi-end.
Pokud otázka stojí tak,jestli si kabel vyrobit,nebo koupit hotový značkový,tak za sebe říkám,že vyrobit si sám,je výhodnější.
A komu se nechce laborovat s metráží od jemu neznámých výrobců,může koupit metráž od zavedených.Kolem 500,-/m se dá sehnat metráž od VDH,Kimber,nebo Supra a se solidníma konektorama od AEC se dá dostat i pod polovinu ceny hotového od výrobce.Výběr je obrovský,každý si může najít,co mu sedne.Navíc se člověk něco dozví a naučí.
A takový TTAF 93007 stojí v metráži 13,-/m,tomu nemůže konkurovat ani RG62 :lol:

kubas
Příspěvky: 202
Registrován: 28 črc 2010 13:38
Kontaktovat uživatele:

Re: signálový kábel, aký ?

Příspěvek od kubas » 15 zář 2014 15:31

moje řeč.

TRANSIWATT
Příspěvky: 424
Registrován: 27 lis 2013 17:39
Kontaktovat uživatele:

Re: signálový kábel, aký ?

Příspěvek od TRANSIWATT » 16 zář 2014 16:44

darken76 píše:.......A takový TTAF 93007 stojí v metráži 13,-/m,tomu nemůže konkurovat ani RG62 :lol:
No nevim,13.-/m asi ne, já našel tohle http://www.audiofriend.cz/propojeni/sig ... sion-.html
Přesto cena dobrá, já bych s nim něco třeba zkusil. Nevíte někdo, jestli se prodává také někde v Praze přímo v kamenném obchodě ?

darken76
Příspěvky: 80
Registrován: 26 říj 2012 11:37
Kontaktovat uživatele:

Re: signálový kábel, aký ?

Příspěvek od darken76 » 17 zář 2014 08:43

Omluva,nedíval jsem se pořádně.
Audiofriend je nějak součástí HIFI STORE,stejně jako Melodie v Budějkách a Špalíček v Ostravě.V Praze sídlí Volarská 301/14,tak se tam zkus zeptat.
Ale cena je dost dobrá. 2 x 1m kabelu 124,- + 4ks AEC RP-1005 360,- = 484,-.
Hotový kabel 1m na audiogonu stojí 124 USD to máš cca 2500,-.
Za zkoušku by to stálo,asi si tam skočím :) .

Uživatelský avatar
jirotel
Příspěvky: 183
Registrován: 13 dub 2014 22:25
Kontaktovat uživatele:

Re: signálový kábel, aký ?

Příspěvek od jirotel » 17 zář 2014 09:17

Pridam jednu znacku, ktera mi prijde kvalitni a to metraz od Sommer cable :-))
Btw delal jsem si DYI kabely ke gramci ( mam je vyfocene v profilu) matros Supra dual a rekl bych ze to hraje velmi dobre :-))lecktery supr kabel kolem 2-3tis by mohl zavidet :-))

bh69
Příspěvky: 1911
Registrován: 18 říj 2009 07:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: signálový kábel, aký ?

Příspěvek od bh69 » 17 zář 2014 09:19

smazano

TRANSIWATT
Příspěvky: 424
Registrován: 27 lis 2013 17:39
Kontaktovat uživatele:

Re: signálový kábel, aký ?

Příspěvek od TRANSIWATT » 17 zář 2014 09:26

bh69 píše:smazano
A proč ???

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: czdek, jimmi, tmwatch a 2 hosti