Síťové kabely SUPRA Lorad a jejich vliv na reprodukci

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Uživatelský avatar
lachim
Příspěvky: 2272
Registrován: 17 dub 2008 18:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťové kabely SUPRA Lorad a jejich vliv na reprodukci

Příspěvek od lachim » 14 bře 2017 08:50

ivandk
supra je proti obyčenému kabelu k pc vždy výrazným zlepšením.
jak moc to uslyšíš na své sestavě můžeme pouze tipovat.
záleží na všem možném.
za vyzkoušení nic nedáš. osobně bych všechny pc šňůry ze sestavy vyházel a nahradil min. kabelem s kvalitním stínením a pořádně osazenými koncovkami.
chce to však vyměnit všechny "pc kabely" kabely v sestavě!

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 1585
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťové kabely SUPRA Lorad a jejich vliv na reprodukci

Příspěvek od kychtax » 14 bře 2017 09:30

Jak pise Lachim, jestli chces usetrit a jsi sikovny, udelej si levne kabely a postupne vymenuj za drazsi.
Vzal bych si na tvem miste napr Lappkabel Olflex, cena kolem 100-150/m. Koncovky v desitkach Kc a udelal si aspon 3 takove kabely (zdroj, zesik, predek, atd)
Protoze vetsi zmenu uslysis s vyssim poctem vym. kabelu. (Jen na jeden bych nespolehal).
Pak uz muzes vzdycky pujcit jeden mnohem lepsi a zkouset, co to dela se zvukem, kdyz vymenis za jeden z tech Olflexu. Mj. Ten Olflex u mne "prehral" i starou supru Lorad MKII..

Uživatelský avatar
fox
Příspěvky: 1958
Registrován: 07 črc 2008 10:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťové kabely SUPRA Lorad a jejich vliv na reprodukci

Příspěvek od fox » 14 bře 2017 10:30

Zjistil jsem, že na zvuk má vliv i to, když jsou komponenty, které zrovna nehraji, odpojené od sítě. To znamená, že když hraji na CD, mám zapojený pouze zesilovač a CD přístroj.
Zkuste taky odpojit všechny přístroje, které mají spínaný zdroj a taky vifi. I mobil dát co nejdál od poslechové místnosti. Rušení může mít vliv na zvuk hifi přístrojů.

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 1585
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťové kabely SUPRA Lorad a jejich vliv na reprodukci

Příspěvek od kychtax » 14 bře 2017 12:03

*offtopic*

jj, taky jsem zkoušel. Hlavně když vypnu lednici, najednou je v nahrávkách více klidu a vyniknou detaily.
*hura*
Vybral jsem schválně 35dB Boschku a pravda, motor, neslyším. Ale takové to lednicové bublání bohužel slyšet jde.. *headbang*
Na kritický poslech ji vypínám, ale parkrát už jsem zapomněl zapnout a manželka si mne vychutnala :lol:
Pak mám ještě hodiny z Ikey a tam slyším klepání ručičky.. Ty přenáším do vedlejšího pokoje. Uvažoval jsem, že bych na ně udělal nějakou skříňku a na poslech ji jenom zavřel. Jinak by byla otevřená. Ale nebylo to pochopeno :roll:

PítrsPraha
Příspěvky: 2170
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťové kabely SUPRA Lorad a jejich vliv na reprodukci

Příspěvek od PítrsPraha » 14 bře 2017 12:30

...a to jsem si říkal, že jsem jediný blázen, který vypíná ledničku a odnáší nástěnné tikající hodiny :-D.

fox:
V poslechovce chytám asi 15 různých wi-fi sítí, z toho 5 se stejně silným signálem, jaký má moje wi-fi. Fakt má vypnutí jedné z nich vliv? A co ostatní signály (rádia, televize, mobilní sítě, radiostanice - těch jsou v éteru stovky).

Uživatelský avatar
Odar
Příspěvky: 1794
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Síťové kabely SUPRA Lorad a jejich vliv na reprodukci

Příspěvek od Odar » 14 bře 2017 12:41

Ilustracia beznej reality dnesnych dni na 2,4 GHz http://img267.imagevenue.com/img.php?im ... _107lo.jpg A to je udajne vo vacsich mestach este radovo horsie (konkretne trebars BA Petrzalka).

Uživatelský avatar
fox
Příspěvky: 1958
Registrován: 07 črc 2008 10:03
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťové kabely SUPRA Lorad a jejich vliv na reprodukci

Příspěvek od fox » 14 bře 2017 12:55

PítrsPraha píše:...a to jsem si říkal, že jsem jediný blázen, který vypíná ledničku a odnáší nástěnné tikající hodiny :-D.

fox:
V poslechovce chytám asi 15 různých wi-fi sítí, z toho 5 se stejně silným signálem, jaký má moje wi-fi. Fakt má vypnutí jedné z nich vliv? A co ostatní signály (rádia, televize, mobilní sítě, radiostanice - těch jsou v éteru stovky).
Mám naštěstí samostatnou poslechovku bez televize. Mám samostatný stíněný přívod pro hifi, zapojený na samostatnou fázi tři fázového el. přívodu do bytu. Bydlím na předměstí. V počítači jsem zachytil 4 wi-fi s podstatně nižším signálem, než má moje wi-fi v poslechovce.
Jsem rád, že nebydlím v Praze. :D

Uživatelský avatar
Odar
Příspěvky: 1794
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Síťové kabely SUPRA Lorad a jejich vliv na reprodukci

Příspěvek od Odar » 14 bře 2017 13:05

fox píše:V počítači jsem zachytil
Tam nevidis wifi siete so skrytym SSID. V reale ich moze byt viac.


PítrsPraha
Příspěvky: 2170
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťové kabely SUPRA Lorad a jejich vliv na reprodukci

Příspěvek od PítrsPraha » 14 bře 2017 15:39

A kolik na předměstí chytáš ze vzduchu radiových a televizních stanic, kolik mobilních operátorů tam má signál, kolik radiostanic ? Odhaduju stovky. Toho bince je ve vzduchu tolik, že glorifikovat vypnutí jedné wi-fi je podle mého neodborného subjektivního názoru jen šamanismus.

Jarda69
Příspěvky: 1264
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťové kabely SUPRA Lorad a jejich vliv na reprodukci

Příspěvek od Jarda69 » 14 bře 2017 16:04

Pokud v ní není nějaký problém a necpe něco i do rozvodu 230V.

Uživatelský avatar
Fidas
Příspěvky: 543
Registrován: 17 dub 2008 16:44
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťové kabely SUPRA Lorad a jejich vliv na reprodukci

Příspěvek od Fidas » 14 bře 2017 18:03

PítrsPraha píše:A kolik na předměstí chytáš ze vzduchu radiových a televizních stanic, kolik mobilních operátorů tam má signál, kolik radiostanic ? Odhaduju stovky. Toho bince je ve vzduchu tolik, že glorifikovat vypnutí jedné wi-fi je podle mého neodborného subjektivního názoru jen šamanismus.
Ona ta blízká wifina asi má vyšší intenzitu a může se projevit. Napájení se k routerům dodává spínané, já používám napáječ s trafem a do sítě nejde borčus.

Uživatelský avatar
Odar
Příspěvky: 1794
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Síťové kabely SUPRA Lorad a jejich vliv na reprodukci

Příspěvek od Odar » 14 bře 2017 18:06

Prave preto som sem dal scan okolia v realnom zivote. Nic proti tomu, ze niekto vypne wifi pri pocuvani pre pocit "urobil som vsetko pre to, aby to bolo lepsie", ale ak ma v okoli dalsich n wifi AP, tak je to prast, alebo uhod. Pozrie sa z okna, tam na neho "pecie" BTSka mobilneho operatora, asi mu nebude volat "Vypnite to, pocuvam hudbu . . . ". Atd. Su veci, ktore v ramci moznosti vieme ovplyvnit a su veci, na ktore nemame vobec dosah a je nutne s nimi zit. Moj nazor je taky, ze v prvom rade by mali byt co najviac odolne samotne komponenty. Nasledne v ramci moznosti "osetrit" okolie, ale nie za cenu toho, aby som niekomu zneprijemnoval zivot.

Trebars vypinanie chladnicky pri pocuvani hudby povazujem uz za hranicne . . . co ked vonku steka pes? Strielate? *sunglases*

ivandk
Příspěvky: 19
Registrován: 15 kvě 2013 23:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťové kabely SUPRA Lorad a jejich vliv na reprodukci

Příspěvek od ivandk » 14 bře 2017 20:45

Dekuji za reakce. Jen pr oupresneni. Nemam vsude PC kabely. Jednak mam samostatny hifi provod s pojistkovym odpojovacem a zasuvkou Furutech. Zesilovac napajim kabelem Shunyata Python. Streamer kabelem Shunyata Cobra. Zesilovac napajim primo ze zasuvky a streamer pres filtr Shunyata Triton. Do filtru jdu onou zminovanou PC snurou. Zkousel jsem ji nahradit stinenym kabelem z metraze ale zvuk byl horsi coz jsem necekal. Mam jeste napajeci snuru Acoustic revive a ten ma bohuzel svoji signaturu ze zahuhnava basy. Kdybych i jen vymenil koncovky tutez signaturu bych dostal do filtru a dale. Proto jsem na privodni kabel opatrnejsi a ptam se radeji na zkusenost. Urcite jen diky prurezu bych neco vylepsil ale abych i neco nepokazil.

Jarda69
Příspěvky: 1264
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťové kabely SUPRA Lorad a jejich vliv na reprodukci

Příspěvek od Jarda69 » 16 bře 2017 16:09

Kroucenej a stíněnej může mít vliv. Pokud vede poblíž signálových kabelů.

http://support.automationdirect.com/doc ... gation.pdf

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti