Síťový kabel XLO Reference 2 a jeho vliv na reprodukci

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Steve
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťový kabel XLO Reference 2 a jeho vliv na reprodukci

Příspěvek od Steve »

merhaut píše:
Pro méně pozorné zopakuju své tvrzení, že případný vliv síťových kabelů na zvuk má fyzikální vysvětlení. Tento vliv se dá minimalizovat konstrukčně, když se to umí, že.
Uf, tady je ale odborníků, člověk žasne! :o
Divím se, že třeba pan merhaut tu s námi hlupáky ztrácí čas a dávno neoslovil některé špičkové světové výrobce audiotechniky a nenabídl jim své poradenství, protože on jediný ví, jak na to, kdežto konstruktéři a elektroinženýři těchto firem jsou zřejmě totální diletanti v oboru, když si neumí náležitě navrhnout a ošetřit napájecí části svých špičkových výrobků, které jsou pak závislé na kdejakém pochybném power kabelu, který ještě k tomu stojí fůru peněz, a to pro nic za nic.

Řekl bych, že vliv kvalitního power kabelu bude nejvíce slyšet PRÁVĚ u kvalitních a sladěných sestav, stejně jako je u těchto sestav jasně slyšitelný rozdíl mezi nejrůznějšími kabely signálními a reproduktorovými. A z osobní zkušenosti můžu říct, že když jsem měnil signálovou i reprokabeláž a používal ještě bedny střední třídy, konkrétně Magnat 505, bylo slyšet kulový.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Steve
no já nevím. on podle mě chtěl říct, že u dobře hrajícího zesilovače se dá pořešit i to, aby nereagoval na změnu kabelu jako hysterka.
na druhou stranu musím uznat, že všechny nějak zajímavé zesáky, co jsem měl, byly dost háklivé. takový vincent 226 měl barvu nástrojů a vřelost až srdce usedalo - jenže 4x nebo 5x do měsíce mezi 2 - 3 ráno.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Vliv síťového kabelu na jednotlivé přístroje je mnohem komplikovanější.
Je mimo možnosti tohoto fóra na to dát vyčerpávající odpověď.
Podílí se na tom příliš mnoho proměnných. Výsledky vlivu nejsou reprodukovatelné a přenositelné.
Správně to napsal i můj oblíbenec Dadaft. Je to závislé například i na kvalitě sítě samotné, kdy uroveň rušení může během dne kolísat.
Samozřejmě v noci by to mělo být nejlepší.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Steve mele prázdnou slámu...

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Dobrý síťový kabel by především neměl být "anténa". Takže, dobře stíněný, aby nenachytával vysokrofrekvenční rušení, ani negeneroval to elektromagnetické, a kupodivu i dostatečně dlouhý, aby byly přístroje dost daleko od nechráněného přívodu k zásuvce. Samozřejmostí je kvalitní provedení s dostatečnými průměry vodičů, bez přechodových odporů a stálým dielektrikem.

To je podle mne základ.

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

Ono ti vyrobci nejsou zadne trubky a delji to schvalne. Nekteri to delaji, jini ne. A hifisti si maji s cim hrat a podporuje to dalsi byznys...

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

merhaut píše:Dobrý síťový kabel by především neměl být "anténa". Takže, dobře stíněný, aby nenachytával vysokrofrekvenční rušení, ani negeneroval to elektromagnetické, a kupodivu i dostatečně dlouhý, aby byly přístroje dost daleko od nechráněného přívodu k zásuvce. Samozřejmostí je kvalitní provedení s dostatečnými průměry vodičů, bez přechodových odporů a stálým dielektrikem.

To je podle mne základ.
K tomu není co dodat , toto doporučení je třeba brát v úvahu při výběru "power" kabelu .

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

a co soudíte o tzv. feritových kroužcích. nacvakal jsem je na všechny síťové kabely a změna žádná, bych řekl...

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

To co píše merhaut, splňuji. Kvalitně stíněný kabel SUPRA byl nahrazen kvalitním a kvalitně stíněným kabelem XLO Reference 2. Rozdíl ve výsledném zvuku je propastný ve prospěch XLO, jak píšu na začátku ve svém pojednání.Nejen u zesilovače, ale zejména u CD přehrávače! Mezi kabely síťovými je prostě obrovský rozdíl, stejně jako je rozdíl u kabelů síťových a reproduktorových. A co se týká zesilovačů Harman Kardon, u těch je kvalitní síťový kabel slyšet taky a ne že ne, a vůbec bych se nebál do takového poslechového testu jít. Zvlášť s kabelem jako je XLO Reference 2. To vám garantuju, že to slyšet bude a hodně.

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

dadaft píše:a co soudíte o tzv. feritových kroužcích. nacvakal jsem je na všechny síťové kabely a změna žádná, bych řekl...
... ale změna ano, ne že ne - tvoje peníze se přesunuly do kapsy někoho jiného.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

hmm, takže propast s garancí...

Kontrolní otázka: jakou máš kvalifikaci pro posouzení kvality kabelů? Zatím čtu jenom výkřiky typu: jééé, motor v kufru, a jakej velkej a lesklej, ten bude kvalitní!

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Já si snad nějákej power kábl koupím.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Však to mistr merhaut doporučuje... *thumbs up*

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

Osobně se těším, až některé poznatky z oboru hifi proniknou i do jiných oblastí lidského konání. Třeba jednoho dne zastavím u čerpací stanice s Lancerem, za mírný příplatek si zapůjčím lepší tankovací hadici a po zaplacení odjíždím s Lancerem Evolution.
x x x
Klucííí, hlavně klídek, chvílemi to vypadalo, že to tady začne zase jiskřit.

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

zero píše:Osobně se těším, až některé poznatky z oboru hifi proniknou i do jiných oblastí lidského konání. Třeba jednoho dne zastavím u čerpací stanice s Lancerem, za mírný příplatek si zapůjčím lepší tankovací hadici a po zaplacení odjíždím s Lancerem Evolution.
x x x
Klucííí, hlavně klídek, chvílemi to vypadalo, že to tady začne zase jiskřit.
*hura* *hura* *hura* *hura* *hura* *klanimse* *klanimse*

Odpovědět