Síťový kabel XLO Reference 2 a jeho vliv na reprodukci

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
palipol
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťový kabel XLO Reference 2 a jeho vliv na Accuprase

Příspěvek od palipol »

to TomášT

Predstav si, že by som začal písať o Tvojich prevodníkoch podobné znevažujúce závery ako Ty o "Akuprase", ako by si sa asi cítil. Želám Ti aby si jedného dňa mohol zapýtať sa svoje výrobky pol milióna. Od Teba som takýto príspevok vôbec neočakával. Mýlil som sa.

to Mamut

Predražený high end. Toť problém nás holoprdelníkov. Ale to nevadí, kúpime si niečo lacnejšie a vytuníme si to.

to Merhaut

*thumbs up*

Káble vo všetkých pasínych aplikáciách sú veľkou alchýmiou a diskusie o tom preto nemajú konca.

Petr 5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Síťový kabel XLO Reference 2 a jeho vliv na reprodukci

Příspěvek od Petr 5 »

"Palipol"

Souhlasím s Váma ............ *thumbs up*
Já mám od Accuphase jen pračku a sítóvé kabely mám také ke všem komponentům a jsem velice spokojený..... :) a o tom to je ....NEPOTŘEBUJI NIKOMU DOKAZOVAT JEJICH PŘÍNOS !!!
Proto spoustu vlastních názorů a zkušeností za mých 17 let zůstává jen pro mě a pár dobrých známých , kde se můžeme nezávisle pobavit a podělit se o naše názory bez toho abychom se nějak napadali a věřím , že takto by to mohlo jít i na zdejším foru , ovšem to záleží na zdejší stále rozrůstající komunitě.....

Stevovi , děkuji za pěkný příspěvek (taky jsem si tím prošel) a přeji mu at´dá jen na vlastní uši a informace na forech či hi-fi studiích bere jen jako vodítko.
Amarock Studio | Naim Studio

Mamut
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mamut »

Uff,no však sem si říkal,nic sem nepiš bude pak akorád zle,někomu šlápneš na kuří oko *headbang* Ber to tak,že je to jenom jedna zkušenost pár lidí co se okolo toho zrovna ochomejtly a chvilku při hledání toho svého zabejvaly.Ty kousky pokud vím,si své kupce hned pak našly a jsou snad do ted spokojeni.Jinak nic extra tuněného doma nemám,pravda kdysi sem dával něco dost předělat,ale to už je dávná historie.Nikoho tu nechci absolutně napadat za to co má kdo doma a značky mi sou docela fuk,i když mám své oblíbené a ověřené,beru prostě líbí nelíbí a v neposlednim př.vždy poměr cena užitná hodnota
Mimochodem máš od Fejze krásně CDčko,nedávno sem měl možnost také poslouchat

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

Palipol - mozna jsem se nechal unest vic nez je obvykle, nicmene jsem rad kdyz se veci nazyvaji pravym jmenem. O tom ze nizke modely od Accuphase jsou navrch huj, vevnitr fuj vi spousta lidi, nekteri jsou spokojeni, nekteri si casem koupi jiny stroj. Neni to nic o haneni znacky. Je to nazor nekoho kdo vidi kousek pod poklicku. Nebudu preci mazat med okolo huby a myslet si neco jineho. To by bylo radne pokrytectvi.

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Mamut píše:Uff,no však sem si říkal,nic sem nepiš bude pak akorád zle,někomu šlápneš na kuří oko *headbang* Ber to tak,že je to jenom jedna zkušenost pár lidí co se okolo toho zrovna ochomejtly a chvilku při hledání toho svého zabejvaly.Ty kousky pokud vím,si své kupce hned pak našly a jsou snad do ted spokojeni.Jinak nic extra tuněného doma nemám,pravda kdysi sem dával něco dost předělat,ale to už je dávná historie.Nikoho tu nechci absolutně napadat za to co má kdo doma a značky mi sou docela fuk,i když mám své oblíbené a ověřené,beru prostě líbí nelíbí a v neposlednim př.vždy poměr cena užitná hodnota
Mimochodem máš od Fejze krásně CDčko,nedávno sem měl možnost také poslouchat
Zabávať sa na účet iných je jednoduché, napíš radšej čo máš doma a ako Ti to hrá. Že sa nám niečo nepáči nie je ešte dôvod, aby sme len tak z recesie vynášali generálne súdy, aj keď "víme svoje". Vieme toho naozaj dosť? Stačí mám líbí/nelíbí? Ja som spokojný a tejto značke dôverujem. Je predražená, to áno, ale poznám mnoho ďalších aj predraženejších. A to že si zakaždým povieš, že som spokojný - to nie je vysoká úžitková hodnota? Aj napriek tomu, že to CD, čo si počúval leží v strede staršej ponukovej rady.
Ale nemôžem to vyčítať len Tebe. Boli takí, čo ho nazvali slabým a dávali mu za vzor prehrávače, čo sú "ale úplne niekde inde".

to TomášT

To, že niečo označíš ako "Akuprase" má vysokú výpovednú hodnotu a zvbudí to len opovrhnutie. Myslíš, že na takéto označenie "pravým jménem" už máš mandát?
Mal som doma možnosť počuť Tvoj prevodník a porovnať ho s tým, čo obsahuje Accuphase DP 67. Tvoj DAC mu bol rovnocenným súperom. *thumbs up*

to Petr5

*thumbs up*

P.S. Ospravedlňujem sa za nevhodné off topic smerovanie mojich príspevkov. Admin - po použití kľudne premazať.

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

Nebyl mu rovnocennym souperem, to cos slysel, pokud to nebylo u cougha, coz nejspis nebylo, protoze bych se o tom dozvedel byl pouze slaby odvar toho, co to dokaze. Mne to proste vadi kdyz se i v teto cenove potykame se stejnyma neduhama jako u pristroju za dejme tomu 30k. Je to samozrejme byznys a ty firmy to moc dobre vedi.

A fakt by to chtelo procistit, sklouzlo to moc jinam.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Petr5:
spoustu vlastních názorů a zkušeností za mých 17 let zůstává jen pro mě a pár dobrých známých , kde se můžeme nezávisle pobavit a podělit se o naše názory bez toho abychom se nějak napadali a věřím , že takto by to mohlo jít i na zdejším foru
Peťo, víš, že nemohlo... :(
Ještě, že je komunikace i mimo forum. Spousta lidí sem již nechce psát své poznatky, což je hrozná škoda.
Podívej se na toto vlákno o vlivu síťových kabelů na výsledný zvuk aparatury u Steva.
Jako vždy se debata zvrhne na nějaké očerňování přístrojů, které nemají co v tomto vlákně dělat.
Viz Akuprase. *thumbs down*

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

*sunglases* Dodržujme nepsanou zásadu - jednou napsané příspěvky nemazat. Ztráci se tím souvislosti. A jestliže cítíte potřebu své příspěvky mazat, pak je raději nepište. To bude sice rozumnější, ale bude to škoda pro nás, pro všechny.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Mě by v tomto vlákně spíš než ACCUPHASE zajímal ten síťový kabel. Nějak se mi nepodařilo ho najít na oficiálních stránkách výrobce a prodejců! Jen nabídky trochu podezřelých dálněvýchodních prodejců na E-bay.com. Nehledal jsem pořádně, nebo je to tak? Pak mě to zavání nějakým fake.
Noble Audio - výroba a prodej

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Stránky výrobce kabelu jsou zde: http://www.xloelectric.com/.

Fake to nutně být nemusí, nelze všechno házet do jednoho pytle.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Na ebay se to tváří jako starší verze kabelu "Reference 2 10A", zatímco na stránkách XLO už je novější "Reference 3-10".
Barva ebay kabelu je asi stejná jako barva současné nižší třídy "Ultra 10" .
Ten nejlevnější z prodejců píše, že to dělá z metráže, pokud tomu správně rozumím.
Možná se z toho dá něco vyvozovat.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Je to každopádně divné, našel jsem tohle: http://db.audioasylum.com/cgi/m.mpl?for ... =MrDerrick
Noble Audio - výroba a prodej

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Steve píše:To noaid: Oba komponenty jsou připojeny do síťového kondicionéru Isotek Gemini, a filtr samotný je připojen do sítě 2m Helukabelem. Napadá mě otázka - a nevím, jestli je to dobré :lol: - zda by se na zvuku dále kvalitativně neprojevila třeba i výměna tohoto Helukabelu za XLO Reference 2.
Steve,
moc pěkně jsi to napsal, přesně tak to je. Takovéto pocity se dostaví po prvních experimentech s kvalitní kabeláží a to nejen power. Kabeláž je nedílnou součástí hifi řetězce a má vliv na zvuk a to nejen power, ale i interconect a speakers kabeláž. Samozřejmě, že se to projevuje každé sestavě různě a je vhodné při výběru vyzkoušet více značek. Recenze bych bral jen jako berličku, jen si udělat představu před zkouškou, co by se asi mohlo zlepšit. (pánové z Audiodromu to rozebrali slušně)
Já jsem při posledním výběru skončil u Cardas Golden Reference, které pokořily i Oyaide Tunami GPX (Cardas je mnohem dražší)a napojily všechny mé komponenty do pračky Exactpower. Tak jsem zvažoval kde ještě vyzkouším Oyaide Tunami GPX než jej vrátím a napadlo mne dát ho do pračky, což jsem považoval za nelogické. Myslel jsem si, že podstatné je jak bude kvalitní propojení z pračky do komponentů. Úplně jsem skoprněl, jaký byl přínos po zapojení Oyaide Tunami GPX do pračky. Popisovat to nebudu, ale je to podobné jak to v úvodu napsal Steve. Kabel doma zůstal natrvalo.
Takže Steve, určitě vyzkoušej vyměnit power kabel i do filtru Isotek Gemini. Jsem zvědav co to u Tebe udělá, myslím, že to bude mít pozitivní vliv.
Zbytek jsem Ti napsal do SZ. A to pivo platí, ještě to doladíme.

*offtopic*
Nutno dodat, že kabeláž není samospasitelná a nevyšvihne aparát o několik kategorií výše, prostě to z Octávky Porsche neudělá. Na druhou stranu, když dáte na Octávku kvalitní, široké disky s nízkoprofilovými pneu, tak je to hned jiná jízda ;).

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Komu to hraje s každým síťovým kabelem hodně jinak, měl by začít hledat jiný aparát, ne kabel...

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

merhaut píše:měl by začít hledat jiný aparát
Možná by stálo za to uvést konkrétní příklady takových kabelově nezávislých přístrojů, nejlépe včetně cenové hladiny. Myslím, že by tuto informaci uvítalo hodně lidí.

Odpovědět