Slušné levné signálové kabely

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
TSM
Kontaktovat uživatele:

Re: Slušné levné signálové kabely

Příspěvek od TSM »

Ahoj všem,
nevím jestli má smysl zakládat nové vlákno, proto píšu sem, stejně to vypadáte už je to zase ve stavu osobních útoků.
Vím že kabel se má nejdřív poslechnout než se koupí, ale aspoň trochu orientaci bych v tom teď potřeboval.
Mám novou sestavu, kdy se poslouchá přes USB z PC:
TIDAL v Hifi
DAC Cambridge Audio Magic Plus (přepnut pouze do režimu DAC)
signálový kabel si budu pořizovat
zesilovač Cambridge audio AM10
orig. reprokabely Dynaudio 5m (cca 3.500,-)
regálovky Monitor Audio Bronze 100.

V poslechnouce super, ale doma mi to hraje pořád na prd. Úplně bez života. Už jsem i slyšel názor, že ty bedny stojí za prd, ať si koupím něco pořádného.
Ale železo už měnit nebudu. Dá se nezáživný zvukový projev radikálně změnit RCA signálovými kabely od DAC z zesilovači?

S akustikou už toho víc nevykoumám, vše asi zůstane tam kde je.

Zatím mám půjčený Cardas Crosslink a celkem se to se zavřenýma očima a ušima dá, ale upřímně, nic moc... A co mě překvapilo, to co jsem měl do teď za 500 bylo stejné jak ten Cardas.

Měď? Stříbro? Kimber Cable? Nebo mi už nepomůže nic? Jsem v koncích :)

Dík

sekal

Příspěvek od sekal »

TSM píše:Dá se nezáživný zvukový projev radikálně změnit RCA signálovými kabely od DAC z zesilovači?
Ne, nedá. Ty bedny mají na svou kategorii (a koncepci) docela přijatelné měření (https://www.monitoraudio.com/site/asset ... review.pdf). Problém bude zřejmě v jejich interakci s tvým poslechovým prostorem. Zkus polaborovat s jejich umístěním, máš-li tu možnost, to by mohlo evtl. trochu pomoci.

TSM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TSM »

Ve studiu to hrálo fakt pěkně, hudba nevadila, neobtěžovala. Ale doma sestavu už ani nepouštím, to se fakt nedá... Raději ticho než toto. Ani už se netěším, až si něco pustím. Dá se to levně napravit? Kabely? Ideální poslechovku taky nemám, je to obyvák. Sice všude koberec, vedle oken a za bednama závěsy, bedny mají kolem sebe prostor a nejsou utopené, symetrie by se taky našla. Takže nový kabel asi ani nepomůže?

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Jestli ti to doma hraje tak, že ti zvuk vadí, není to kabelama.
Výměnou kabelů to nevyřešíš.
Jestli máš možnost, vem ty repráčky k někomu na návštěvu
do zabydleného prostředí a zapojte je na jeho zesilovač.
Pak třeba zjistíš, kde je problém.
Od klávesnice bych si tipnul zesilovač.

fb_pavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_pavel »

Ramones
Přidávám se a souhlasím. Mnoho lidí naletělo na rádoby značku Cambridge...no a dnes jsou toho plné inzeráty...každý se toho zbavuje...Ve Zlíně...v prodejně Luxusní Elektronika to s velkou pompou nabízeli...a nakonec vyprodávali za polovinu i s monitory Magnat......

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

pises ze v posluchovom studio to bolo super. Zacal by som od tohoto. Co mali v studiu ine? vsetky komponenty boli identicke? (DAC, zosik aj repro?). Pocuval si v tom studiu na tu istu hudbu co si skusal doma? (casto sa pusta doslova efektna nahravka ktora na danu zostavu sedi, resp. je obecne zaujimava skoro na comkolvek)

fb_pavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_pavel »

blesk666
Trefil jsi to podle mě do černého ! Kolik bláznů mě tu napadalo za kritiku novodobého náboženství - uctívání značek a značkových přístrojů.. a tady je zářný příklad ! Obávám se ,že zvuk této sestavy nezlepší ani kabel za milion.. ne každý totiž chápe jak to funguje...ne každý je zběhlý ve fyzice...a tak lehce podlehne marketingovému vymývání mozku...o "Značkovém zboží"....

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

*offtopic* Hodnotit (a šmahem dehonestovat) značku Cambridge Audio podle zesilovače CA AM10 je trochu ulítlé :?

macek11
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od macek11 »

Neznám CA AM10 ani MA Bronze 100. Pokud bych hledal kde je chyba postupoval bych takto:
První věc: zkus poslechnout na sluchátkách co ti jde z Dacu, pokud je zvuk v pořádku pokračuj.
Píšeš, že máš kabely k repro 5m, znamená to, že máš repro 6 m od sebe? ten zesilovač ani repro nemají na to aby to uhráli. zkus dát repro k sobě na vzdálenost cca 2m a zkus ze dvou metrů poslouchat. Omezíš trochu vliv akustiky prostoru. Je to lepší?
Možná bych si pořídil nějakou repro kabel párovou čtyřku 2x1.5m a vyzkoušel bez konektorů zapojit.
Další možnost je vzít svůj zesilovač pod paži do studia a zapoj ho v jejich prostoru na stejné bedny a hned uvidíš kde je problém, ty bedny nemají nějak vysokou citlivost a ve studiích mají většinou silné zesilovače, které rozehrají jakékoliv bedny.
Až podle výsledků bych měnil co je potřeba
Ať se daří.

fb_pavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_pavel »

Karel1
Sorry jako....ale zatím vše..s čím jsem se setkal od Cambridge byl šrot...zesák...Blu-Ray...cokoli...vždy jela konkurence...a levnější !!!...líp ! A ten jeho zesáček...no ten je tak dobrý na noční stolek...jako radiobudík.. a drahé Cambridge ?...zkus srovnat...za tu cenu hraje konkurence líp...vždy v dané kategorii...za srovnatelnou cenu !!!

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

*offtopic* V tvém textu jsou ještě místa, kam by se pár teček dalo narvat. Škoda to nevyužít ;)

TSM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TSM »

Pánové, děkuji moc za rady a názory. Nakonec si koupil signálový kabel z bazaru za 400,- a rozmístil bedny s ohledem na život rodiny (ta je větší priorita než zvuk), zapojil sestavu a poslouchám. Nechci zabřednout do života ... kdybych to posunul sem, to by bylo super, kdybych si koupil toto, ještě toto, zkusil vyměnit toto. Takový život nechci, chci poslouchat, pouštět dětem co je baví. Když jsem před 10 lety objevil kouzlo gramofonu, poslouchal jsem celou noc na mono a chrochtal si blahem. Věřím, že kdybych vše vyzkoušel, co jste zde radily, hrálo by to 10x lépe, vzdušněji, ale nakonec jsem vyměnil tento čas do laborování věnovat dětem. A užívat si, co mám. Byť to co zde zapojené mám pro mnoho z vás není dokonalé, vím.
Díky moc za rady, vážím si toho. A jak jsem svůj problém se špatným zvukem vyřešil? Poslouchám potichu, to hraje pěkně a nejde slyšet ten hnus *sunglases*
Hudbě a radosti z ní zdar,
Jindra

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Hlavne mit dobre udelane kontakty, ocistene, dotazene, to nic nestoji a casto jde pak slyset rozdil.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Tsm, urobil si to najlepšie čo si mohol. Čo sa týka zvuku v štúdiu, ani tam nemuselo byť všetko správne. Ale podstatná je pre reprodukciu nahrávka. Ja po tom čo som dosiahol určitú kvalitu reprodukcie, som hromadu CD vyradil z posluchu, pretože sú pre moje uši remastrované zle.
Niekdy na spokojnosť s nahrávkou a posluchom stačí aj pridané skreslenie, kedy roková nahrávka pre moje uši naberá drive.
Kľudne sa môžem mýliť, ale vynikajuce nahrávky v 70- 80, rokoch boli robené na bedniach a pre bedne z danej doby a tie bedne dnes označujeme ako staré, nedostatočné, skreslujúce...
Lenže ten zvukár, ten master robil práve na týchto bedniach a výsledok svojej práce prispôsoboval ich prejavu. Raz mi v jednom štúdiu jeden maník vysvetľoval, ako úplne v pohode prehraje nový gramec od nejakej značky, top model z 80tych rokov. Ja som mu na to povedal, či si myslí, že tie LP platne sa robili v takej kvalite v 80rokoch, kvôli tomu, aby čakali 40 rokov, kým sa vyrobí adekvátny gramofón.

Jednoducho máš zostavu, ktorá svojím rozlíšením rozdelila tvoju zbierku hudby, na to čo je nahrané dobre a to čo dobré nie je. Ja osobne musím pre dobrý posluch pridať volume, aby sa aj basové pásmo rozhýbalo. Keď nechám hlasitosť, tak aby to nerušilo ostatných, nebaví ma to až tak, ako v tom druhom prípade.
Skús výstup korigovať buď softvérom alebo kúp aj keď lacný ekvalizér a poskúšaj, aký zvuk ťa baví. Je to nehifistické, ale výsledok sa ti bude páčiť. Dá sa s tým vyhrať a bude to dobré. Pri tichej a strednej hlasitosti tie basy mne jednoducho chýbajú.

Odpovědět