Tip na dobrý XLR kabel mezi preamp a poweramp
Tip na dobrý XLR kabel mezi preamp a poweramp
Dobrý den , potřebuji poradit na základě zkušeností kabel XLR mezi předzesilovač a výkonový zesilovač BRYSTON. V současné době používám jeden z prvních kabelů KRAUTWIRE LTD 4 , je to celostříbrný solidcore se stíněním , ale zdá se mi v dané kombinaci poněkud prezentnější v oblasti středů.
2x KRELL EVO 600 ,KRELL EVO222, KRELL EVO505,KEF109MAIDSTONE,BRINKMAN BARDO + KOETSU ROSEWOOD , CANOR TP306 VR+, LUMIN S1 , SHUNYATA DENALI + kabely
Re: Tip na dobrý XLR kabel mezi preamp a poweramp
Jsi si naprosto jistý, že je to v těch kabelech?hifistan píše:Dobrý den , potřebuji poradit na základě zkušeností kabel XLR mezi předzesilovač a výkonový zesilovač BRYSTON. V současné době používám jeden z prvních kabelů KRAUTWIRE LTD 4 , je to celostříbrný solidcore se stíněním , ale zdá se mi v dané kombinaci poněkud prezentnější v oblasti středů.
Ano, stříbrné kabely jsou "rychlejší" než měděné, jejich charakter by ale neměl být prezentní na vyšších kmitočtech. Nedá se to, ale paušalizovat, neboť každý model hraje jinak. Kabely by se předem měli vyzkoušet.
Rothaudio
Co to znamená "rychlejší"? A jakým fyzikálním zákonem je to podloženo?
ZDRAVÍM , rychlejší znamená v této souvislosti pouze subjektivní dojem , ale chápu a vnímám ho stejným způsobem - jak tu popsal kolega. Ag kabely se subjektivně jeví jako rychlejší , Cu se mi jevily - s méně prokreslenými nízkými frekvencemi. Je to ale i záležitost konstrukce kabelu.
Měl jsem možnost některé vyzkoušet , jako hodně dobrý kabel se mi jeví např. XLO SIGNATURE 3 , další hodně dobrý kabel který mám je HGA DNA
Poměrně dobré a kvalitní řešení - i když s drobnými nedostatky jako je trochu větší zrnitost na vyšších kmitočtech a méně detailů - je použití hodně levných kablíků vyrobených z metráže profesionálních mikrofoních kabelů - např. MOGAMI 2549 nebo KLOTZ MY206 ( konstrukce dvou kroucených Cu lanek + měděný oplet- stínění ) - a jsou za pár kaček ( od 47 do 70 Kč za metr) podle mého názoru daleko lepší varianta , než kupovat levné ( 1000-5000 Kč) hotové kabely renomovaných výrobců . Toto je vyzkoušeno , dlouhodobě a funguje to.
Já ale hledám poznatky a zkušenosti ostatních s různými značkami kabelů. Kombinace BRYSTON BP 25 + BRYSTON B 14 SST jsou opravdu hodně kvalitní strojky a nemyslím si , že mají jakýkoliv problém s impedančním přizpůsobením. Najít ale opravdu optimální řešení - které se bude líbit , je problematické , není to jen o kabelu mezi přístroji , ale i o ostatních komponentech a poslechovém prostoru , výsledek je prostě ovlivněn vším.
Měl jsem možnost některé vyzkoušet , jako hodně dobrý kabel se mi jeví např. XLO SIGNATURE 3 , další hodně dobrý kabel který mám je HGA DNA
Poměrně dobré a kvalitní řešení - i když s drobnými nedostatky jako je trochu větší zrnitost na vyšších kmitočtech a méně detailů - je použití hodně levných kablíků vyrobených z metráže profesionálních mikrofoních kabelů - např. MOGAMI 2549 nebo KLOTZ MY206 ( konstrukce dvou kroucených Cu lanek + měděný oplet- stínění ) - a jsou za pár kaček ( od 47 do 70 Kč za metr) podle mého názoru daleko lepší varianta , než kupovat levné ( 1000-5000 Kč) hotové kabely renomovaných výrobců . Toto je vyzkoušeno , dlouhodobě a funguje to.
Já ale hledám poznatky a zkušenosti ostatních s různými značkami kabelů. Kombinace BRYSTON BP 25 + BRYSTON B 14 SST jsou opravdu hodně kvalitní strojky a nemyslím si , že mají jakýkoliv problém s impedančním přizpůsobením. Najít ale opravdu optimální řešení - které se bude líbit , je problematické , není to jen o kabelu mezi přístroji , ale i o ostatních komponentech a poslechovém prostoru , výsledek je prostě ovlivněn vším.
2x KRELL EVO 600 ,KRELL EVO222, KRELL EVO505,KEF109MAIDSTONE,BRINKMAN BARDO + KOETSU ROSEWOOD , CANOR TP306 VR+, LUMIN S1 , SHUNYATA DENALI + kabely
..... mne sa v pozicii predzosilnovac , koncak osvedcil kabel Kimber 1121. Skus si ho pozicat od niekoho na vyskusanie 
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Na tuhle otázku může odpovědět jedině člověk, který má stejnou kombinaci předzesilovače, koncáku a beden v podobné akustice a s podobnými poslechovými preferencemi.
Každý kabel se v různých sestavách může chovat jinak, mít jiný dopad na zvuk. Je o o vzájemné elektrické souhře výstupu pre, kabelu a vstupu koncáku.
Každý kabel se v různých sestavách může chovat jinak, mít jiný dopad na zvuk. Je o o vzájemné elektrické souhře výstupu pre, kabelu a vstupu koncáku.
to S499_1023
kabely mají opravdu rozdílnou rychlost šíření signálu.Výrobci hifi kabeláže tuto hodnotu téměř nikdy neuvádí,oni většinou neuvádí ani ty základní(proč asi?).Udává se oproti rychlosti světla ve vákuu a běžná hodnota signálových kabelů,bývá kolem 60%.Najdou se i rychlejší,např. Supra Trico má 75%,Tasker T42 80%,Tasker TR11 a TR8 nad 80%(přesně už nevím).
Souvisí to,ani ne tak s materiálem vodiče,jako s dielektrikem,např.kabely s PTFE,jsou vždy pomalejší,než ty s PPE.
Pokud někdo rozumí fyzikálním příčinám tohoto jevu,může nám to osvětlit blíže,rád se něco dozvím.
Osobně to nijak u kabelů neřeším,protože při daných rychlostech,vztaženo k rychlosti světla,je to pod rozlišovací schopnosti obyčejného smrtelníka.I když,určitě se najdou takoví,co to slyší
.
kabely mají opravdu rozdílnou rychlost šíření signálu.Výrobci hifi kabeláže tuto hodnotu téměř nikdy neuvádí,oni většinou neuvádí ani ty základní(proč asi?).Udává se oproti rychlosti světla ve vákuu a běžná hodnota signálových kabelů,bývá kolem 60%.Najdou se i rychlejší,např. Supra Trico má 75%,Tasker T42 80%,Tasker TR11 a TR8 nad 80%(přesně už nevím).
Souvisí to,ani ne tak s materiálem vodiče,jako s dielektrikem,např.kabely s PTFE,jsou vždy pomalejší,než ty s PPE.
Pokud někdo rozumí fyzikálním příčinám tohoto jevu,může nám to osvětlit blíže,rád se něco dozvím.
Osobně to nijak u kabelů neřeším,protože při daných rychlostech,vztaženo k rychlosti světla,je to pod rozlišovací schopnosti obyčejného smrtelníka.I když,určitě se najdou takoví,co to slyší
-
boxer
Stříbro je "rychlejší" než měd o 6%.
Rychlost přenosu v metrovém kabelu vůči rychlosti světla 65 nebo 80% je "obrovský" rozdíl.
Jen přemýšlím, kde se berou lidi, co to všechno slyší?
Přitom ve slepém testu nepoznají procentní rozdíly upravených skladem ohledně zkreslení (viz PMA testy) a td.
Ale zase proč ne, kdo si hraje nezlobí (se).
Rychlost přenosu v metrovém kabelu vůči rychlosti světla 65 nebo 80% je "obrovský" rozdíl.
Jen přemýšlím, kde se berou lidi, co to všechno slyší?
Přitom ve slepém testu nepoznají procentní rozdíly upravených skladem ohledně zkreslení (viz PMA testy) a td.
Ale zase proč ne, kdo si hraje nezlobí (se).
Já jenom nechápu, proč lidi tolik baví nesmyslně veřejně plácat o něčem, o čem absolutně nic nevědí. Nepřipadáte si trapně, přátelé?
Pavel Macura Audio
Tak veru.
Vobec sa tomu nerozumiete.

Bez praxe a vyskušania roznych káblov je Vám teoria nanič.Každý človek inak počuje a prefereje, teda sa mu páči trocha odlišné vnímanie zmeny zvuku pri výmene káblov.
Vobec sa tomu nerozumiete.
Bez praxe a vyskušania roznych káblov je Vám teoria nanič.Každý človek inak počuje a prefereje, teda sa mu páči trocha odlišné vnímanie zmeny zvuku pri výmene káblov.
Naposledy upravil(a) jimmi dne 01 říj 2015 16:16, celkem upraveno 1 x.
Zkus si někde z druhé ruky půjčit nejvyšší celoměděný model od Kimberu, pokud Ti nebude vadit částka kolem desíti. Nic nevyčnívá, ale velmi detailní kabel.hifistan píše:Dobrý den , potřebuji poradit na základě zkušeností kabel XLR mezi předzesilovač a výkonový zesilovač BRYSTON. V současné době používám jeden z prvních kabelů KRAUTWIRE LTD 4 , je to celostříbrný solidcore se stíněním , ale zdá se mi v dané kombinaci poněkud prezentnější v oblasti středů.
Pokud chceš levnější, tak bych se nebál vyzkoušet cokoli "low end", kde není stříbro. Určitě natrefíš na relativně levný kabel, který Ti "sedne".
To PMA
Co nám tak k tomu tedy něco říct?To by bylo méně trapné,než psaní uštěpačných poznámek.
Co nám tak k tomu tedy něco říct?To by bylo méně trapné,než psaní uštěpačných poznámek.
HIFISTAN hledal bych kabel s co nejtenčí pracovní dvojžílou, co nejvíce zkroucenou a s co nejlepším stíněním (kombinace punčoška/folie/punčoška) Co nejkratší.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jaryne, a jak dlouho jsi ty Brystony mel a s jakyma interkonektama je realne poslouchal?
Co konkretne se ve zvuku zmeni, kdyz vodice budou o trochu silnejsi nez nejtensi?
Co konkretne se ve zvuku zmeni, kdyz nebudou krouceny co nejhustseji, ale o trochu volneji?
Co konkretne se ve zvuku zmeni, kdyz nebudou co nejkratsi, ale budou mit treba standardni delku 0.5 nebo 0.75 m?
Co konkretne se ve zvuku zmeni, kdyz stineni nebude z folie, ale z vodiveho opletu?
Co konkretne se ve zvuku zmeni, kdyz izolace nebudou puncosky, ale neco jineho?
Abys to pochopil: konstrukci kabelu je hafo a opravdu malokdy (spis nikdy) se z konstrukce pozna vliv kabelu na zvuk konkretniho retezce. Proto se ptam, proc prave k Brystonum prave tebou uvedena kombinace?
Co konkretne se ve zvuku zmeni, kdyz vodice budou o trochu silnejsi nez nejtensi?
Co konkretne se ve zvuku zmeni, kdyz nebudou krouceny co nejhustseji, ale o trochu volneji?
Co konkretne se ve zvuku zmeni, kdyz nebudou co nejkratsi, ale budou mit treba standardni delku 0.5 nebo 0.75 m?
Co konkretne se ve zvuku zmeni, kdyz stineni nebude z folie, ale z vodiveho opletu?
Co konkretne se ve zvuku zmeni, kdyz izolace nebudou puncosky, ale neco jineho?
Abys to pochopil: konstrukci kabelu je hafo a opravdu malokdy (spis nikdy) se z konstrukce pozna vliv kabelu na zvuk konkretniho retezce. Proto se ptam, proc prave k Brystonum prave tebou uvedena kombinace?