Upgrade zvuku- jumper´s Valhalla_BW802D2&top setup
Re: Upgrade zvuku- jumper´s Valhalla_BW802D2&top setup
A o čom sa má v takejto téme diskutovať? Lachim popísal ako to vnímal on, nikto ďalší to neskúšal.
Technici nám vysvetľujú prečo by to fungovať nemalo.
Tí čo akceptujú Lachimovu skúsenosť, požičajú, vyskúšajú, možno kúpia.
Tí čo to nechcú, majú aspoň technické zdôvodnenie, že niet dôvod niečo skúšať.
Úplne normálna diskusia. Hlavne v jednotlivých názoroch nehľadajte, čo tam nie je.
Whisp: ako vnímaš kontrast medzi kabelážou v tom reproduktore vs. prepojky valhalla. Mne toho vychadza, že dobrý kábel zvuk zlepší a lacný kábel, ho nezhorší.
Je super, že existujú dva pohľady na vec, inak by nebolo o čom diskutovať.
Technici nám vysvetľujú prečo by to fungovať nemalo.
Tí čo akceptujú Lachimovu skúsenosť, požičajú, vyskúšajú, možno kúpia.
Tí čo to nechcú, majú aspoň technické zdôvodnenie, že niet dôvod niečo skúšať.
Úplne normálna diskusia. Hlavne v jednotlivých názoroch nehľadajte, čo tam nie je.
Whisp: ako vnímaš kontrast medzi kabelážou v tom reproduktore vs. prepojky valhalla. Mne toho vychadza, že dobrý kábel zvuk zlepší a lacný kábel, ho nezhorší.
Je super, že existujú dva pohľady na vec, inak by nebolo o čom diskutovať.
Pan Bunta má velkou pravdu v tom, že ten dojem ze zvuku vzniká až v mozku, respektive mysli, jen ještě neví, že vše co se děje ve vnějším světě se vlastně děje v nás.
To kite 19
Vidím to s těmi kabely jinak, dokonalý vodič neznáme a každý kabel signál zhorší určitým směrem a určitou měrou.

To kite 19
Vidím to s těmi kabely jinak, dokonalý vodič neznáme a každý kabel signál zhorší určitým směrem a určitou měrou.
Noble Audio - výroba a prodej
Někdy má vliv i to, když se banánek vytáhne a znovu zasune. Zvlášť, jestli byl zasunutý pár měsíců a nehýbalo se s ním.BVa píše:Názov vlákna je "Upgrade zvuku.." , nie upgrade pocitov. To je celé "jadro pudla". Žiadny upgrade zvuku sa tými jumpermi nemôže reálne konať, jedine mimozmyslovo.
-
- Kontaktovat uživatele:
Bože - to je furt dokola - ty asi neumíš číst:whisp píše:Transwatcher Tvoj prínos v tomto vlákne je neoceniteľný. Najskôr sa začneš montovať do diskusie ktorá ťa vlastne nezaujíma a jej podstata je pre Teba úplný nezmysel a následne ideš zatvárať vlákno ktoré si neotvoril. Hlavne že si tu zlikvidoval tému ktorá určitú skupinu zaujíma lebo má iný pohľad na vec ako ty. Takže vážení môžete diskutovať ale iba o tom čo považuje za vhodné určitá skupina ľudí v opačnom prípade Vám zadrbú vlákno svojou pravdou.
Napsal jsem :
"Pokud jde o propojky Valhalla, tam bych Ti asi jako moderátorovi doporučil zamknutí tohoto vlákna, protože se tu nesmyslně točí diskuse kolem dokola. Vše podstatné již bylo řečeno a dál zde voodoo-vat nemá praktický smysl. Jediné, co to v případě pokračování přinese, je další dehonestace tohoto serveru."
Já mu nic nepřikazuju - jen jsem jen doporučil cosi, protože stejně jako většina ostatních vidím, že debata už nikam nevede. Ale pokud nějaký dobře slyšící se současným smyslem pro logiku (nikoliv voodoo) ještě něco vymyslí, klidně ať ta ostuda fóra pokračuje dál ...
kite19 určite si si všimol že nemám potrebu sa pridať k ani jednému táboru. Ja som skúšal repro kábel atohm zef proti dvojlinke Oehlbach 4mm (postriebrená meď). Ako zarytý skeptik som si z prče požičal Zef od Michalca z Niselu. Kábel som kúpil. (pre rýpalov mal som použičaný aj Atohm Zef Max ktorý bol o dosť drahší ale zvuk bol iný a menej sa mi páčil) Navyše ten rozdiel počula a vedela popísať aj moja žena ktorá ale nevedela ktorý kábel je zapojený. Vtedy som mal bedne B&W 683. Kábel som kúpil bez konektorov pretože si myslím že sú to vyhodené peniaze. (ale neskúšal som či to niečo spraví so zvukom a ani sa nechystám čo keby náhodou áno) Následne som kúpil od Adriana Audioquest Rocket 88 ktorý tam mám dodnes a ZEFom je pripojený sub. (rozdiel medzi týmito dvoma káblami je minimálny) Toto je mojá osobná skúsenosť a na slepé testy neverím. Moja skúsenosť so všetkým je taká že až po dlhšom používaní nejakej veci viem jej kvality popísať. Ale toto všetko podľa mňa nie je podstatné. Podstatné je že určití ľudia jednoducho neznesú aby tu niekto diskutoval o tejto kontroverznej téme spôsobom s ktorým bytostne nesúhlasia. A téma nebola ako tu BVa chytá za slovíčka aby si to ohol k obrazu svojmu. Keď sa niekto chce dozvedieť o subjektívnom vnímaní a osobnej skúsenosti (opäť subjektívnej no a čo) niečo o vplyve výmeny prepojok na zvuk tak si prečíta 5 strán z ktorých sa nedozvie nič k tejto téme. Ja by som navrhoval založiť časť forá nazvanú trebárs Alchymisti (nepodstatné) ktorú by som ale tvrdo moderoval aby tam mohli diskutovať ľudia o tom čo ich zaujíma aj bez sústavneho principálneho napádania ich pohľadu na káble. A tí ktorých to zaujíma by tam potom možno mohli nájsť nejaký obsah. 

-
- Kontaktovat uživatele:
A to je právě ten nesmysl ... o subjektivním vnímání je poměrně zbytečné diskutovat, protože je subjektivníwhisp píše: ... Keď sa niekto chce dozvedieť o subjektívnom vnímaní ...

Myslím že toto vyjadrenie nepotrebuje komentár. Ja len citujem aby sa to náhodou "nestratilo".Trashwatcher píše:A to je právě ten nesmysl ... o subjektivním vnímání je poměrně zbytečné diskutovat, protože je subjektivníwhisp píše: ... Keď sa niekto chce dozvedieť o subjektívnom vnímaní ...

NA: bolo to myslené len v kontexte témy.
- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ovšem jak se to bude aplikovat na těch fastonech, co jsou v těchto bednách (a mnohých dalších, včetně těch mých), to netuším.Jarda69 píše:Někdy má vliv i to, když se banánek vytáhne a znovu zasune. Zvlášť, jestli byl zasunutý pár měsíců a nehýbalo se s ním.BVa píše:Názov vlákna je "Upgrade zvuku.." , nie upgrade pocitov. To je celé "jadro pudla". Žiadny upgrade zvuku sa tými jumpermi nemôže reálne konať, jedine mimozmyslovo.

Tak to fakt nevím. Každopádně bych slušnému fastonu věřil víc, než tomu plechovému banánku. Pokud není někde ve výrobě, tak je to celkem v pohodě. Jinak jsem už viděl pár fastonů s přechodákem nebo uhnilých.
- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
On hlavně ten faston urychluje (zlevňuje) výrobu. Pájení, které by bylo, dle mého laického názoru, mnohem kvalitnějším a trvanlivějším spojem, by bylo dražší.
O pájení jsem nepsal úmyslně. Bavíme se o rozebiratelném spoji. I když, dobře utažené oko/vidlička, tam už bych se nějakého toho amperu nebál.
- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ale je snad jiný, než ekonomický důvod, proč jsou spoje uvnitř reprobeden takto (dle mého nevhodně) provedeny? Tam je přeci rozebiratelnost zbytečná.Jarda69 píše:O pájení jsem nepsal úmyslně. Bavíme se o rozebiratelném spoji.
Nejsem technolog, ale tipnu si. Někdo vyhodnotil, že je faston dostatečný. Při pájení by mohlo dojít k poškození reproduktoru v závislosti na kvalitě pracovníků. Případně ukápne cín na bednu a podobně.
Připojení hotového kabelu je více blbuvzdorné.
Připojení hotového kabelu je více blbuvzdorné.
Naprosto of topic:
pro BVa :
Reaguji na odpověď BVa, kterou napsal ma mou invektivu k technickému zdůvodnění jeho odpovědi:
OK, vytáhnu ten zesík ze sklepa a zašlu k opravě jak jste ji navrhnul.
Uvidíme pak, kdo koho přežije. Pokud to nebude oprava jen jako.
Na druhé straně slibuji, že jej zapojím (ale do již) trochu obměněných sestav a uvidíme a uslyšíme, ok?
PS: Ale pane Bunto, jak píšete, Vy by jste rozchodil 28 00 Kč v té době a ty kvanta benzínu na cesty?
Já jsem na to moc neměl, takže si to rozchodění né mého průseru nechte pro sebe a nedělejte si ze mě kozy.
pro BVa :
Reaguji na odpověď BVa, kterou napsal ma mou invektivu k technickému zdůvodnění jeho odpovědi:
OK, vytáhnu ten zesík ze sklepa a zašlu k opravě jak jste ji navrhnul.
Uvidíme pak, kdo koho přežije. Pokud to nebude oprava jen jako.
Na druhé straně slibuji, že jej zapojím (ale do již) trochu obměněných sestav a uvidíme a uslyšíme, ok?
PS: Ale pane Bunto, jak píšete, Vy by jste rozchodil 28 00 Kč v té době a ty kvanta benzínu na cesty?
Já jsem na to moc neměl, takže si to rozchodění né mého průseru nechte pro sebe a nedělejte si ze mě kozy.