Upgrade zvuku- jumper´s Valhalla_BW802D2&top setup

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Zamčeno
dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Re: Upgrade zvuku- jumper´s Valhalla_BW802D2&top setup

Příspěvek od dkdkdk »

lachim píše:Kamarád, zapálený hifista, konečně získal za výbornou cenu propojky terminálů Nordost Valhalla.
Repro kabely od monobloků (single wire) má totiž Valhalla.
Nechápu, jak mi mohly uniknout tyto věty v úvodu, které jasně hovoří, oč se tu jedná. Nešlo o to vyzkoušet rozdíly mezi kabely a na ucho lepší kabely si nechat. Účelem bylo jen doplnit sestavu o oblíbenou značku a mít souhlas od více lidí, že není hlupák, protože vyhazuje zřejmě větší sumu, než jakou by měl klemům věnovat. Beru vše zpět, už tomu rozumím. Kdo si hraje, nezlobí a když na to má, proč ne. *2thumbsup*

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

dkdkdk píše:
lachim píše:Kamarád, zapálený hifista, konečně získal za výbornou cenu propojky terminálů Nordost Valhalla.
Repro kabely od monobloků (single wire) má totiž Valhalla.
Nechápu, jak mi mohly uniknout tyto věty v úvodu, které jasně hovoří, oč se tu jedná. Nešlo o to vyzkoušet rozdíly mezi kabely a na ucho lepší kabely si nechat. Účelem bylo jen doplnit sestavu o oblíbenou značku a mít souhlas od více lidí, že není hlupák, protože vyhazuje zřejmě větší sumu, než jakou by měl klemům věnovat. Beru vše zpět, už tomu rozumím. Kdo si hraje, nezlobí a když na to má, proč ne. *2thumbsup*
*thumbs up*

Trashwatcher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trashwatcher »

fotolaik píše:trashwater - kdyz je to tak o nicem a hloupy, proc se tim vubec zabyvas ? ...
To je dobrá otázka ... No nejprve mne to šokovalo a pak jsem sledoval vlákno v naději (zdá se zbytečné), že pochopíte marnost svého snažení a ušetříte spousty peněz.
Někteří pochopili (resp. je jim to od začátku jasné ...). Ale moje prachy to nejsou a tak je mi to fuk ...

Seiko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Upgrade zvuku díky jumper´s Valhalla aneb BW802D2+odpovída

Příspěvek od Seiko »

NA píše:Byl jsem kdysi účastník slepého testu při němž se měnily různé typy kondenzátorů sériově zapojených před výškovým reproduktorem s dělicím kmitočtem někde nad 2kHz, což jsou bezesporu už jen výšky.
Měl jsem tenkrát možnost si na slepo zkusit jestli budu vnímat změny asi pěti různých kondenzátorů v hodnotách 50-1.200kč. Od té doby používám nákladné kondenzátory Mundorf. Věřil jsem, že tyto specializovaná součástky mohou přinést lepší výsledky, po onom slepém testu se má víra změnila ve vědění. Ale co bylo zajímavé, tak to, že při změně kondenzátoru v cestě výškové větve se dostavil jiný zvuk kontrabasu.
Změna zvuku kontrabasu mi přijde poměrně logická, kontrabas produkuje i vyšší harmonické, které přenáší výškový reproduktor. Díky tomu, že se vnímá celkový charakter zvuku, měl by být slyšet rozdíl.

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Já toho Vallhalistu naprosto chápu. Když už dal ty prachy za hlavní kabely, tak ty propojky prostě musí mít. Horší zvuk z toho určitě nepoleze a má to kompletní. Udělal bych to stejně. Sbírat třeba známky, tak budu chtít mít sérii kompletní ať to stojí co to stojí. Je to prostě koníček se vším všudy *thumbs up*

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

dkdk + trasw +WaVe
pánové, něco k tématu, prosím? alespoň nějakou vlastní zkušenost s hifi ??
nač sem pořád píšete? když vás to tak irituje, tak se tomuto tématu vyhněte, prosím!!
prostoru na vlastní témata máte dostatek, ne?
díky

NA
omlouvám se za offtopic:
vzpomínáš, jak jsme před x lety u mě testovali tvé repro Noble Audio kontra Avalon Indra ?
to už jsi i ty řešil rozdíly v kabelech a velmi dobře uměl popsat/vysvětlit, proč to vlastně nejde popsat.
to už jsme je "tavili" na valhalla, že? propojky nemajíce....za to stínění ano.
nebo takový rok 2002-3? když jsme dávali kostky litiny na reprobedny jako zátěž...
nebo když jsi nám u tebe pouštěl na svých bednách různé druhy součástek ve výhybce...

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Žádnou osobní zkušenost nemají, je zbytečné je vyzývat, naopak jediné řešení je ignorovat tyto anonymní entity.
Každý kdo se hi-fi vážněji zabývá je již dlouho registrován a účasten dění na fórech, často se zná s ostatními osobně z výstav, dalších společných akcí a návštěv. Kdo jsou tyto entity, které se zde jen nedávno registrovaly a jejich výčet příspěvků zjevně ukazuje na jejich záměr? Jeden si z nás dělá srandu a další má pocit, že se zde může vybít ze svých frustrací.
Není dobré se jimi nechat otrávit a přestat přispívat, naopak je potřeba se nenechat vtáhnout do debaty s nimi a zcela jejich příspěvky ignorovat, pokud to někdo nedokáže, protože ho moc provokují, tak jejich příspěvky ani nečíst. To je jediné možné řešení.
Noble Audio - výroba a prodej

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

lachim píše:dkdk + trasw +WaVe
nač sem pořád píšete? když vás to tak irituje, tak se tomuto tématu vyhněte, prosím!!
prostoru na vlastní témata máte dostatek, ne?
díky
S dovolením si budu psát co, kdy a kde se mi zachce.
NA píše:Žádnou osobní zkušenost nemají, je zbytečné je vyzývat, naopak jediné řešení je ignorovat tyto anonymní entity. ...nenechat vtáhnout do debaty s nimi a zcela jejich příspěvky ignorovat...[/b]
Dobrý nápad. Mně to bude takto vyhovovat.
Naposledy upravil(a) dkdkdk dne 09 říj 2016 19:51, celkem upraveno 1 x.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Kolko Hellboyov tu zase vyskočilo...je to ako boj s veternými mlynmi, NA má pravdu, jedine ignorovať.

Trashwatcher
Kontaktovat uživatele:

lachim píše:dkdk + trasw +WaVe
Na běžném veřejném fóru musí každý, kdo píše příspěvek, počítat s tím, že mu ho někdo zkritizuje. Každý má na to právo. Je-li za co, chválit umím. Nemohu za to, že zde nebylo.

K tomuto tématu se z praktického pohledu nevyjádřím, protože bych do takové zbytečnosti neinvestoval takové peníze. Rozumné věci si koupím (klidně dám částku podobnou těm Vašim 17.000,- Kč za dobrý zesilovač, magnetofon apod.), případně si formou DIY (a na velice slušně hrající úrovni) udělám, co je třeba. Elektronice včetně HiFi se věnuji přes 45 let, ale rozebírat to tu nebudu. Proč jsem se reagoval na Vaše příspěvky, jsem již popsal dříve. Aby si náhodný laický čtenář nemyslel, že ty propojky opravdu mohou zvuk ovlivnit.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Trashwatcher píše:Je-li za co, chválit umím. Nemohu za to, že zde nebylo.
Ó Velkorysý, a za co bys byl ochoten pochválit?
Porad mi, prosím!
Prosím, prosím, moc rád bych, zrovna od tebe, nejakou tu pochvalu dostal. :lol:
Trashwatcher píše:...klidně dám částku podobnou těm Vašim 17.000,- Kč za dobrý zesilovač, magnetofon apod.
Tolik penez za zesilovac nebo magnetofon? To je preci zbytecé. Uz za polovinu dostane clovek spickové výrobky, odpovídající kvalite kabelu za 50 Kc. (Ten preci také stací, ne?) ;)

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

Nějakou vlastní zkušenost už mám. Rozdíly mezi kabely jsem slyšel vždy jasně a zřetelně do té doby, než jsem si udělal slepý test :-) Pak se jistota pozvolna vytratila. Asi jsem hluchej. Nicméně, taky mám v plánu doplnit sestavu o kabely stejné značky jako zbytek sestavy, jen pro můj pocit, pro tu radost. Změnu zvuku nečekám, ale radost mít budu :-)

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

NIN píše:Já toho Vallhalistu naprosto chápu. Když už dal ty prachy za hlavní kabely, tak ty propojky prostě musí mít. Horší zvuk z toho určitě nepoleze a má to kompletní. Udělal bych to stejně. Sbírat třeba známky, tak budu chtít mít sérii kompletní ať to stojí co to stojí. Je to prostě koníček se vším všudy *thumbs up*
Tohle bych naprosto podepsal, koníček, který není limitován penězi vypadá prostě takto, i když to je často iracionální.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Je opravdu zbytečné se dohadovat, lachim slyšel co slyšel, tvrdí co bude nadále tvrdit.
Jen mě zklamalo fórum plné odborníků a konstruktérů, kteří nedokáží konstruktivně a přínosně diskutovat.
Mimochodem, neznáte nějaké fórum, kde by dokázali odpovědět na zdejší nezodpovězené dotazy?

Trashwatcher
Kontaktovat uživatele:

Prospero:
Tak za tuhle trapnou srandu sis pochvalu nevylosoval ..., škoda. :lol:
Ale odpovím vážně a v klidném tónu: nestačí. Zdroj signálu, zesilovač a reprobedny jsou to nejdůležitější. Kabel nehraje a stačí jen přiměřené kvality (ne za 50,- Kč ... abys mně zase nechytal za slovo).
Ale to je některým lidem zbytečné vysvětlovat.

V mezidobí jsem si stihl všimnout, že už se tu v jiném kabelovém vláknu zabíjíte taky. Tak jim tam běž pomoct ... :arrow: :arrow: :arrow:

Já si jdu raději číst. V mezidobí si to tu rozložíte sami ...

Zamčeno