100 % souhlasím. Ale kdyby debaty byly na seriózním základu, to by na tomhle fóru zbylo asi jen pár vláken. Ale bylo by to lepší. Takhle chudáci ti, co sem zabloudí při klikání webem a nerozumí tomu.PítrsPraha píše:Presne o tom tyhle voodoo reci jsou: o slepe vire bez spetky fakticke znalosti.
Cetl jsem i vazne mineny text o zvukovem vlivu typu harddisku pouziteho na ulozeni hudebnich dat. Jedna znacka mela vice basu, jina zas lepsi prostor... A stejne je to s temahle kabelama...
USB 2.0 kábel medzi DAC a počítač atd a jeho vplyv na zvuk.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: USB 2.0 kábel medzi DAC a počítač atd a jeho vplyv na zvuk.
Páni keby podla Vás všetci konali ako uvažujete a píšete tak nikdo nič nevyskuša noveho, nekupi drahšieho vývoj by sa zastavil a doteraz Vy by ste boli v dobe kamennej.

Mne sa veru zdá že ste v nej zostali.Minimálne v prístrojoch a ku nim ostatné veci aspon 30rokov dozadu a tak isto aj v názoch na HIFI.O ten digitál a USB kábel ste maximalne zakopli asi omylom.
Alebo koli tomu že to dnešné kupovanie " stahovanie" hudby je levné "zadarmo".

Mne sa veru zdá že ste v nej zostali.Minimálne v prístrojoch a ku nim ostatné veci aspon 30rokov dozadu a tak isto aj v názoch na HIFI.O ten digitál a USB kábel ste maximalne zakopli asi omylom.

-
- Kontaktovat uživatele:
No ale tak to není. Výzkum běží, ale jednotlivé etapy vývoje jsou založeny na vědě a racionálních (většinou) požadavcích. Zařízení se měří a parametry se vyhodnocují exaktně. Rozhodně nestačí sezvat CASTING elitně slyšících.jimmi píše:Páni keby podla Vás všetci konali ako uvažujete a píšete tak nikdo nič nevyskuša noveho, nekupi drahšieho vývoj by sa zastavil a doteraz Vy by ste boli v dobe kamennej.![]()
BTW: v jakém jazyku je napsán Tvůj příspěvek? Číst vcelku svedu, ale Tvůj "text" bez jakýchkoliv pravidel se čte velice špatně. Asi to bude nějaký jazyk z citované doby kamenné ...
Problém kamennej doby bolo určite aj čítanie.https://sk.wikipedia.org/wiki/Kamenn%C3%A1_doba
http://www.gymza.sk/gymza/archiv/1D-dej ... str.dk.htm
"Dokázali sa dorozumievať prvými znakmi a posunkami. "

http://www.gymza.sk/gymza/archiv/1D-dej ... str.dk.htm
"Dokázali sa dorozumievať prvými znakmi a posunkami. "

Jimmi nejsi ty Ico33? Nějak mi připomínáš jednoho extrémistu co se ohání recenzemi a testy a především slepou vírou. Kéž by takové pacebo stejně účinně fungovalo ve zdravotnictví, to by bylo vyléčených lidí a ušetřených prostředků
.

Zapoj PC cez DAC (alebo aj bez) do digitálneho rekordéra a nahraj zvuk cez drahý USB kábel a cez obyčajný. Ak sa tie osciloskopické vlny (alebo ako to nazvať
) v zázname budú v napr. Sony Vegas líšiť, USB kábel má vplyv na zvuk, ak nebudú, smola.
Jimmi, môžeš skúšať a zverejniť výsledky, aby si nás dostal z doby kamennej.

http://www.computeraudiophile.com/f6-da ... ose-15312/
http://www.computeraudiophile.com/f6-da ... ing-14652/
podobná diskusia http://www.avrfreaks.net/forum/do-usb-c ... ite-chokes
http://www.audiostream.com/content/usb- ... gaekuPZ.97
Well, here we go again. Every time cables are discussed, and especially when a new type of cable shows up, there are those that can hear the differences, and those that can't...but won't admit they simply aren't capable of it, or that their systems haven't the resolution, or both. It's certainly less embarrassing for the latter group to accuse the former of imagination than to admit their own limitations. Next come the accusations of suggestibility, from both sides, one claiming the other will always imagine differences to claim connoisseurship, the other noting that other group will never hear any differences because they are predisposed by their faith/belief in that there can't be any - since they don't understand why there should be any.
But the simple fact is that in fine audio once a high level of resolution is reached, pretty much everything matters and causes sonic differences.
Read more at http://www.audiostream.com/content/usb- ... WqU0PqH.99
http://www.computeraudiophile.com/f6-da ... ing-14652/
podobná diskusia http://www.avrfreaks.net/forum/do-usb-c ... ite-chokes
http://www.audiostream.com/content/usb- ... gaekuPZ.97

Well, here we go again. Every time cables are discussed, and especially when a new type of cable shows up, there are those that can hear the differences, and those that can't...but won't admit they simply aren't capable of it, or that their systems haven't the resolution, or both. It's certainly less embarrassing for the latter group to accuse the former of imagination than to admit their own limitations. Next come the accusations of suggestibility, from both sides, one claiming the other will always imagine differences to claim connoisseurship, the other noting that other group will never hear any differences because they are predisposed by their faith/belief in that there can't be any - since they don't understand why there should be any.
But the simple fact is that in fine audio once a high level of resolution is reached, pretty much everything matters and causes sonic differences.
Read more at http://www.audiostream.com/content/usb- ... WqU0PqH.99

-
- Kontaktovat uživatele:
Ano, říkáš to dobře. Jakákoliv "víra v zázrak" bez doložitelných faktů je nesmysl. Napsal jsi to pěkně a dost polopaticky i pro technicky nevzdělané "věřící" ... Zvuk jde zaznamenat, změřit. Nedojde-li ke změně, NEMŮŽE BÝT SLYŠITELNÁ.LawIAR píše:Zapoj PC cez DAC (alebo aj bez) do digitálneho rekordéra a nahraj zvuk cez drahý USB kábel a cez obyčajný. Ak sa tie osciloskopické vlny (alebo ako to nazvať) v zázname budú v napr. Sony Vegas líšiť, USB kábel má vplyv na zvuk, ak nebudú, smola.
Bude-li např. v oscilogramu vidět nakmitané rušení na jednom kabelu a na lepším ne, dá se mluvit o vlivu rušení na poslech. Tvorba harmonických, vznik zkreslení apod. - to vše lze změřit a vidět ... Tak už to sakra lidi pochopte a neztrácejte čas plkáním o ničem.
Je naprosto neuvěřitelné a unavující, že tato základní úvaha není někde ve fóru napsaná centrálně (jak bývá: Čtěte první a pak pište ...) a že v každém vláknu o čemkoliv se mele kolem dokola to samé. Myslím si, ignoruji fakta, protože slyším atd. atd.

Už to konečne pochopte že na posluch hudby nepotrebujem osciloskop ani žiadne iné podobné meráky.
Preto sa to volá posluch a miestnosť posluchovka a nie meracie pracovisko.
Stačí mi hifi aparatura , zjednodušene len zdroj kvalitného zvuku + prehrávač čo ho posunie dalej do zosilnovača cez rozne káble do reprosustav.
Stačí mi hifi aparatura , zjednodušene len zdroj kvalitného zvuku + prehrávač čo ho posunie dalej do zosilnovača cez rozne káble do reprosustav.

jimmi píše:Už to konečne pochopte že na posluch hudby nepotrebujem osciloskop ani žiadne iné podobné meráky.
(poprípade sluchadiel)
-
- Kontaktovat uživatele:
jimmi:
Nějak furt nechápeš ... to snad je jasné, čím a kde budeš poslouchat. Ta technika a měření Ti má jen otevřít oči a říct, co stačí a na co se máš vysrat a čím se nezabývat. Zbytek řeknou uši. A hlavě říct: "nebudu koukat na účtenku při posuzování kvality zvuku"
... Nejsem přece d...l ... A máma mě pochválí, za zbytek pojedeme na dovolenou na Kanáry ...
Prostě jsou lidi, co jen poslouchají a je jim fuk, kolik to stálo. A často stačí aparatura za pár desítek tisíc. A pak jsou lidi, co mají vsugerováno, že když si koupí nějaké drahé zařízení, že to přece MUSÍ být slyšet ... NEMUSÍ !
Často bude dotyčný (v přeneseném slova smyslu) slyšet jediné: tichý smích prodejce, případně zálibné pomlaskávání: "zase jeden, co mi to spolkl ... no aby ne, vždyť jsem přece za ten marketing dal takové těžké prachy. Těch článků v časopisech, těch ukecanejch a zaplacenejch kamarádů, co píšou potřebné příspěvky v různých fórech ..."
Proto tu snažíme Vám lakům vysvětlovat základní principy technického pohledu na věc tak, abyste byli chytřejší a nežrali všem všechno z ruky ! A to to ještě (doprdelepráce) děláme nezištně ...
Nějak furt nechápeš ... to snad je jasné, čím a kde budeš poslouchat. Ta technika a měření Ti má jen otevřít oči a říct, co stačí a na co se máš vysrat a čím se nezabývat. Zbytek řeknou uši. A hlavě říct: "nebudu koukat na účtenku při posuzování kvality zvuku"

Prostě jsou lidi, co jen poslouchají a je jim fuk, kolik to stálo. A často stačí aparatura za pár desítek tisíc. A pak jsou lidi, co mají vsugerováno, že když si koupí nějaké drahé zařízení, že to přece MUSÍ být slyšet ... NEMUSÍ !
Často bude dotyčný (v přeneseném slova smyslu) slyšet jediné: tichý smích prodejce, případně zálibné pomlaskávání: "zase jeden, co mi to spolkl ... no aby ne, vždyť jsem přece za ten marketing dal takové těžké prachy. Těch článků v časopisech, těch ukecanejch a zaplacenejch kamarádů, co píšou potřebné příspěvky v různých fórech ..."
Proto tu snažíme Vám lakům vysvětlovat základní principy technického pohledu na věc tak, abyste byli chytřejší a nežrali všem všechno z ruky ! A to to ještě (doprdelepráce) děláme nezištně ...

Potom na čo si vytváral toto vlákno? Nie všetci si môžeme dovoliť kúpiť takéto drahé káble a pre nás je potom vypovedajúcim výsledok merania a nie posluch, ku ktorému nemáme prístup. A naozaj toto je zmerateľný parameter. Prepáč, že to tak píšem, no toto je komicke. A vlastne prečo sa ja ospravedlňujem, ty si náš prístup zaradil do doby kamennej.jimmi píše:Už to konečne pochopte že na posluch hudby nepotrebujem osciloskop ani žiadne iné podobné meráky.
Myslim, ze jimmi, ako autor, svojim ignorantskym pristupom jasne demonstroval svoj postoj k vyvoju tohto vlakna a dementoval aspon ako-taku snahu o konstruktivny vysledok. Ide bud o trolling, alebo "povedzte mi, pls, ze mam pravdu typ vlakna".
Trashwatcher
To nemá cenu, chce to alespoň nějaké technické vzdělání, kdo na to nemá buňky, případně kdo to nechce pochopit, tomu to do hlavy nevtlučeš. A občas je velmi těžké oddělit psychoakustiku od reality. Například mě děsí to, jak ostatní přijali digitální koncáky za desítky tisíc euro ve kterých jsou moduly IcePower za necelých tisíc euro. To je poměrně dobře viditelný "hifi" výdrb, no a co se stalo, nic.
To nemá cenu, chce to alespoň nějaké technické vzdělání, kdo na to nemá buňky, případně kdo to nechce pochopit, tomu to do hlavy nevtlučeš. A občas je velmi těžké oddělit psychoakustiku od reality. Například mě děsí to, jak ostatní přijali digitální koncáky za desítky tisíc euro ve kterých jsou moduly IcePower za necelých tisíc euro. To je poměrně dobře viditelný "hifi" výdrb, no a co se stalo, nic.