GENESIS a ostatní členové skupiny
Re: GENESIS A OSTATNÍ ČLENOVÉ SKUPINY
Jen technická: ten remastering pro lp i sacd/dvd-a byl společný, na elpé proto nemá být nic navíc oproti sacd/dvd-a.
Milý Rigo , na ty fotky už se těším jako miminko na dudlík.Přestože si to na gramofonu asi nikdy nepustím,zajímá mě to jako diagnostikovaného fandu.Chci to tedy hlavně pro ty nádherné obaly.Pokud máš možnost seriozního porovnání s originály z těch 70. let, nebyly by potřeba ani fotografie.Stačí mi fundovaný názor postiženého stejným způsobem.Pokud se jedná o samotnou kvalitu nahrávky ,bude to částečně také tím,že se jedná o tzv.half speed mastering,( čistě laicky si myslím,že pro vytváření matrice bylo použito poloviční rychlosti nahrávky a poloviční rychlosti otáček stroje,který vytváří ty drážky do matrice,vzniká tím mnohem detailnější struktura na matrici a tím i na výsledném zvuku LP).Opravte mě jestli je to blbost.
Díky za další detaily.
Díky za další detaily.
- Filip Kolinsky
- Kontaktovat uživatele:
A kurňa, to je lákadlo!Rigo píše:... Ty 200 gramovky jsou prostě paráda, užívám si to, pěkně pomalu každý den jednu placku, dnes jsem měl Nursery Crime. V pátek přišel kamarád, co má podobný aparát - lampy + WLM, CD Abbingdon a když to slyšel, říká, tak takové rozlišení, detaily na těch plackách z SACD/DVD boxu nemám. Hoši vinyloví Genesis LP Box 1970-1975 vřele doporučuji...

Kamarád hovořil o CD, nebo SACD vsrstvě? CD Abbingdon, jak jsem koukal, SACD player nemá v nabídce, nebo jsem to nějak nenašel. Proto se ptám. Když to vezmu dle mého poznatku, SACD vs. původní vinyl, SACD poslouchám raději.
- Pavel Diok
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Kamarád s Abbingdonem hraje samozřejmě jen CD vrstvu, ale to na něm hraje lépe, než na všech SACD přehrávačích, které znám, jediný lepší je v tom jen EMM Labs a Accuphase 700 nebo vyšší. A samozřejmě není gramofon jako gramofon, takže někde může hrát lépe SACD, někde vinyl. Já to porovnával jen na Ancient Audio Lector Prime a na Scheu Diamond. Jinak co se týká obalů, je to identické s těmi originálními ze 70.let, které mám taky, ale ne 200 gramů.
Hifi Studio Panský dvůr
- Pavel Diok
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak jen v rychlosti jsem vyfotil ten můj LP boxset Genesis 1970-1975.

Mám i ty původní staré verze, takže kdo to má může porovnat, obaly jsou naprosto identické, ale uvnitř jsou pěkně těžké 200 gramové placky.

Mám i ty původní staré verze, takže kdo to má může porovnat, obaly jsou naprosto identické, ale uvnitř jsou pěkně těžké 200 gramové placky.
Hifi Studio Panský dvůr
Jéééééžišku tak to je přesně ono.Z toho ta vinylová nostalgie přímo dýchá.
Rychlost dodávky od Amazon UK už jsi popisoval,jak to bylo se stavem zásilky?Jak to bylo zabalené? Box sice vypadá nedotčeně,ale moje zkušenost s balením v Amazonu je docela tristní.Došly mi knihy ,které byly jen tak vložené v krabici a protože to nebylo ani v igeliťáku obaly byly dosti ošoupané a místy natržené.Zvažuji tedy možnost koupě ,jestli ještě jednou riskovat u Amazonu nebo si připlatit a vzít to někde u nás.
Rychlost dodávky od Amazon UK už jsi popisoval,jak to bylo se stavem zásilky?Jak to bylo zabalené? Box sice vypadá nedotčeně,ale moje zkušenost s balením v Amazonu je docela tristní.Došly mi knihy ,které byly jen tak vložené v krabici a protože to nebylo ani v igeliťáku obaly byly dosti ošoupané a místy natržené.Zvažuji tedy možnost koupě ,jestli ještě jednou riskovat u Amazonu nebo si připlatit a vzít to někde u nás.
- Pavel Diok
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Bylo to zabalené velmi dobře, celé to bylo v tvrdém kartonu, dokonale utěsněném, aby se to nehlo a s velkými přesahy, kdyby to spadlo na roh. Klidně jdi do toho, já jsem navýsost spokojen.
Hifi Studio Panský dvůr
- Filip Kolinsky
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to opravdu lákavě!
Vůbec bych se nezlobil, kdyby ještě následovaly předešlé dva sety 76-82, 83-98.

Tak nakonec objednáno,nebo lépe řečeno rezervováno u nás.Cenově maličko vyhodněji,ale hlavně s vyloučením jakékoliv další přepravy.Obchodník tvrdil,že objednal 15 boxů,ale dostal jen 8 z toho za tři dny pět prodal !!!!
Rozhodnul jsem se dále nevyčkávat abych pak nelitoval.
Rozhodnul jsem se dále nevyčkávat abych pak nelitoval.
- Pavel Diok
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak to by mne zajímalo, kde jsi to v Česku objednal levněji? Existuje pouze jedna levnější verze na audio3, ale to jsou LP vydané Monitor-EMI, ale ty nejsou 200 gramové a stojí 2160 Kč, kdežto ty co mám já z Virginu tam stojí 4198 Kč. Tak pozor na to, pokud máš virginskou verzi levnější než 3250 i s poštovným, tak to je perfektní, ale tu jsem u nás nenašel.
Hifi Studio Panský dvůr
Ano vím,že Audio3 prodává nebo resp. má na svých stránkách dva typy boxů.Majitelka obchodu mi však nebyla schopna zjistit další detaily,proto jsem od toho dal ruce pryč.
Teď je mi to asi jasné, existují i jiné než 200g LP.Budu si to muset ještě nějak oveřit ,třeba zavolám přímo na EMI do Stodůlek.Pokud ale nebude rozdíl v grafickém zpracování a tloušťce kartonu,docela by mi to stačilo.Jak jsem se již zmínil jde mi hlavně o obaly. V každém případě díky za důležité upozornění.
Teď je mi to asi jasné, existují i jiné než 200g LP.Budu si to muset ještě nějak oveřit ,třeba zavolám přímo na EMI do Stodůlek.Pokud ale nebude rozdíl v grafickém zpracování a tloušťce kartonu,docela by mi to stačilo.Jak jsem se již zmínil jde mi hlavně o obaly. V každém případě díky za důležité upozornění.
Tak jsem dnes mluvil se stock control EMI - Monitor.Byl jsem ujištěn,že EMI vydali pouze jeden jediný typ boxu.Jejich zastoupení přivezlo do republiky jen několik málo kusů,pokud nepočítá čtyřicet boxů,které Němci z centrálního skladu v Udenu omylem dodali také do Prahy namísto do Říma(chudáci Italové na ně čekají už dva týdny
)
Tak jsem zvědav.Příští týden jedu pro něj

Tak jsem zvědav.Příští týden jedu pro něj

Podle mě se jedná o jednu a tu samou verzi, nenašel jsem jinou, než tu 200g limited, někde pod Virgin, někde pod EMI ...
- Filip Kolinsky
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se nepletu, Virgin patří do skupiny EMI. Tím pádem by to mělo být stejné.
Mělo by to tak být,Virgin je sublabel EMI.