Pink Floyd

Diskuse a fun kluby jednotlivých muzikantů, kapel atd. Jejich historie, koncerty a drby kolem.
Odpovědět
PetrD
Kontaktovat uživatele:

Re: Pink Floyd

Příspěvek od PetrD »

Pěkně a výstižně napsáno *thumbs up* . Kdybych měl z mého pohledu zhodnotit veškerá jejich díla, nejvýstižnější by asi bylo: " Pink Floyd jsou . . . prostě PINK FLOYD". Nemá cenu rozebírat, které album je NEJ..., každý rocker si u nich najde to svoje (vidíš to, tys jim odpustil "dřívější" tvorbu a např. já mám jejich první dvě alba rád ;) ). Kdybych si měl vzít na pustý ostrov od každé kapely jen jedno album, fakt bych nevěděl :? . Někdy se můžu podělat z "Wish You Were Here", jindy mě udělá "Animals", potom jsem hotový z "Dark Side of the Moon"...nejoblíbenější skladbu mám na Meddle (Echoes), nedám dopustit na "Atom Heart Mother", při sledování DVD "Live at Pompeii" mi naskakuje husí kůže ...nezapomínat na "The Wall"( :P ) a tak bych mohl pokračovat do nekonečna. Radši neztroskotat a užívat si je dle libosti, dokud nám budou fungovat slechy.
PS: Tvojí poznámkou "a to už vůbec nemluvím v souvislosti s tím,jaký škvár se dnes vydává a co dnes většina lidí poslouchá" mi mluvíš z duše. Já se pohybuji (nejen v muzice) totálně mimo mainstream a někdy je mi z toho vše okolo docela blivno. Co si myslet o naší společnosti, když "dopustí", aby se stal členem vlády bolševickej estébák, který prohlásí (po koupi Impulsu), že měl ještě koupit Blesk :evil: :cry:...a navíc neumí pořádně česky. To už je ale *offtopic* , takže . . . užívejme si muziky, dokud máme čas ;)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Pink Floyd v Pompejích (dvd) je suprovej snímek v původní sestavě kapely tedy přesněji již s Gilmourem...nemohu než nepřipomenout Dark side of the Moon v licenci Supraphon 1978 za lidovejch 80 Kčs, vydáno ve spolupráci z Hifiklubem Svazarmu asi aby to prošlo cenzůrou bolšána, to je už dneska jedno...díky patří soudruhům i za to, možná to rovněž poslouchali.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

PetrD
Je fakt, že film The Wall je naprosto strhující zážitek (a krutá depka) ;) . Jen by to chtělo vzít do ruky a udělat dobrý obrazový remaster a hodit to na BD. Kvalita obrazu (alespoň na nosiči co mám já) nestačí už moderním zobrazovadlům.
Ohledně těch alb co mám, mám tedy remastery z roku 2011, u jednotlivých skladeb je DR 10-12. Je to sice dost jiné než původní nahrávka, nevěděl jsem že objednávám remastery, ale zvukově je to hodně dobré. Zní to ale jako moderní nahrávka, což mi ne pokaždé vyhovuje. Asi by to chtělo mít obě verze a střídat je...

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Mám takové skromné přáníčko . . . aby někdy The Wall a Pompeje vyšly na BD *klanimse*

fajfka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fajfka »

Dostal jsem nabídku na kompletní Floydy v DISCOVERY VERSION. Co to je?
http://www.audio3.cz/goods.asp?gid=1733324

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

-že by toto... ;)
Discovery je box set britské rockové skupiny Pink Floyd, který byl vydán 26. září 2011 v rámci projektu Why Pink Floyd...? Obsahuje celkem 16 CD se všemi 14 studiovými alby skupiny (včetně živě nahrané části desky Ummagumma) vydaných mezi lety 1967 a 1994. Všechna alba s výjimkou živého disku alba Ummagumma (obsahuje remaster z roku 1994) jsou nově digitálně remasterována Jamesem Guthrie a jsou doplněna o 60stránkový art workový booklet od Storma Thorgersona.

Současně byly rovněž vydány samostatné reedice jednotlivých alb v provedení Discovery.
Pink Floyd: Discovery / 14 Studio Albums Box / Remastered / 16CD 14 CD

Seznam disků

The Piper at the Gates of Dawn (1967)
A Saucerful of Secrets (1968)
Soundtrack from the Film More (1969)
Ummagumma (1969, dvojalbum)
Atom Heart Mother (1970)
Meddle (1971)
Obscured by Clouds (1972)
The Dark Side of the Moon (1973)
Wish You Were Here (1975)
Animals (1977)
The Wall (1979, dvojalbum)
The Final Cut (1983)
A Momentary Lapse of Reason (1987)
The Division Bell (1994)

Discovery - exclusivní sběratelský box obsahuje 60 stránkový booklet a 14 remasterovaných studiových alb na CD v plnohodnotných obalech - verze digipack.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

fajfka píše:Dostal jsem nabídku na kompletní Floydy v DISCOVERY VERSION. Co to je?
http://www.audio3.cz/goods.asp?gid=1733324
Kdysi jsem o tom uvažoval, ale když já už je všechny mám ;)
http://www.audio3.cz/goods.asp?gid=1725609

Ale bacha na ty čínský šunty, který se vyskytují na Aukru. Měl jsem možnost se s tím setkat osobně :lol: :o Ale tento, u Audio3 je v poho ;) Víc k tomu nemusím, dostatečně ti to popsal Paul.

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Prošel jsem celé vlákno - to jsem tu jediný, koho prudí ve "Wish You Were Here" ten vysoký tón v úvodu až do počátečních "So, so...", co jede nahoru a dolů? Vždycky mám při poslechu stlumeno a "točím" až slyším zpěv :?

Audio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Audio »

dkdkdk píše:Prošel jsem celé vlákno - to jsem tu jediný, koho prudí ve "Wish You Were Here" ten vysoký tón v úvodu až do počátečních "So, so...", co jede nahoru a dolů? Vždycky mám při poslechu stlumeno a "točím" až slyším zpěv :?
Člověče,to pískání je tam odjakživa(záměrně),je to prakticky simulace příjmu starého rádiopřijímače(AM rozsah).Patří to tam!

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Audio píše:
dkdkdk píše:Prošel jsem celé vlákno - to jsem tu jediný, koho prudí ve "Wish You Were Here" ten vysoký tón v úvodu až do počátečních "So, so...", co jede nahoru a dolů? Vždycky mám při poslechu stlumeno a "točím" až slyším zpěv :?
Člověče,to pískání je tam odjakživa(záměrně),je to prakticky simulace příjmu starého rádiopřijímače(AM rozsah).Patří to tam!
Ale vždyť já nic z toho nepopírám :P . Slovíčko "Vždycky" napovídá, že to neslyším poprvé a doufám, že ani naposled. Někdo je na ten pískot prostě citlivý, toť vše. Jen konstatování. :roll:

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

ROGER WATERS’ PORTRAIT OF A DISTRACTED SOCIETY, AMUSED TO DEATH, CELEBRATED WITH REMASTERED RELEASE 2015 EDITIONS FEATURE NEW 5.1 SURROUND REMIX ON BLU-RAY AUDIO, NEW COVER AND GATEFOLD ARTWORK AVAILABLE FRIDAY, JULY 24TH

ANALOGUE PRODUCTIONS/ACOUSTIC SOUNDS TO RELEASE 2LP 200G VINYL LP AND 5.1 SURROUND REMIX SACD IN UNITED STATES

Obrázek

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

CD
CD / Blu-ray
SACD
Hi-res digital download
2LP 200 gram vinyl (pressed at Quality Record Pressings)
Limited edition, numbered 2LP picture disc vinyl.

flyingbird
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od flyingbird »

http://www.quora.com/What-does-the-soun ... yd-signify

Skladba plynule přechází z předchozí písně, spojená s ní zvukem AM rádia, které se někdo pokouší naladit na frekvenci, která by se mu líbila, až "náhodou" natrefí na "Wish You Were Here"...a nechá ji tam.

Odpovědět