ACIBUK

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: ACIBUK

Příspěvek od weiron »

Gratuluji, máš opravdu nádhernou sestavu. Taky bych to rád slyšel.
Nepíšeš co na tom posloucháš za hudbu. Předpokládám že starý jazz a blues. A zrovna tato hudba je nejlepší z vinylu na původních vydáních.
K té přenosce, pokud posloucháš co si myslím. Tak se k tomu druhů hudby opravdu velmi hodí Ortofon SPU. Nebo barevnější a hutnější Grado. To jsou moji favoriti. Jinak je výběr obrovský. Záleží jakým směrem to chceš posunout. Jestli přesnost nebo více hutností a barev.
Tak přeji šťastnou ruku při výběru. *palec*

acibuk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od acibuk »

To Weiron:

Asi tě překvapím. Poslouchám hodně rockovou muziku, moderní jazz a trochu klasiku. I když se to nemusí zdát, chtěl jsem sestavu, která přehraje všechno. Jelikož aktivně hraju na bicí, mám rád když muzika tlačí a to horny dělají skvěle.

Diky za tipy na přenosky, mám tip na Hana SL mkii.

Můžeme někdy domluvit poslech.
Audio Research Reference 80S, Meitner MA3i, Bespoke, NuPrime CDT-8, Avantgarde Acoustic UNO fino XD, Acoustic Signature Hurricane NEO

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Hanu Slmkll mám na svém kolotoči. Můžeš si ji u mě poslechnout .

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Tak jako hlavní bedny na rock mi to opravdu nesedí. A slyším to poprvé. Ale je fakt, že vlastním konstrukci BLH (back load horn). Toto je zcela jiná konstrukce (FLH) s více pásmy. A nikdy jsem něco takového hrát neslyšel. Taky ale věřím že to tím akustickým tlakem musí působit velmi realisticky, jako naživo.

Přenosky Hana nejsou špatné. Je to takový univerzál hodící se na vše. Jako první přenosku proč né. Ale jsou i jiné/lepší přenosky a každá z nich kraluje v jiném žánru. I když do tvého systému bych to viděl minimálně na Umami Blue/Red. A ty už jsou opravdu vynikající.
Vedle jsem četl že by si chtěl hrát hlavně desky od Mofi nebo Analog production. Tak jen taková drobnost. Pro velmi dynamické desky se 45 ot/m (hlavně Mofi) je potřeba vybírat přenosku s větší sledovací schopností. Řada přenosek co jsem doma zkoušel tak s hodnotou 60um nezvládli ty maximální dynamické špičky. A to tak že buď vyletěly z drážky nebo zahráli pasáž zkresleně. Od jaké hodnoty je to 100% bohužel testováno nemám. Grado sonáta3 má v nějakém testu naměřenou hodnotu 110um. A tak to s ní vždy zkouším jestli je chyba v desce nebo přenosce. A ještě se mi nestalo že by něco přehrála zkresleně.
Velmi dobré přenosky na rock jsou Dynavector. Doma sem měl model karat 17D2. A hrozně rád na ni vzpomínám, hrála klasiku snad nejlépe ze všech. Také byla vynikající na hrozně rychlé věci. Kde hraje řada nástrojů současně. Vše zvládala úplně v klidu vykreslit. Tak velmi čistě, skoro jak digitál. A ještě ta obrovská dynamika. No někdy lituji že jsem ji prodal. Ale to bylo v době kdy jsem měl už 6 přenosek a jen jedno rameno. To přehazování je hrozná pakárna. Je fakt lepší mít po ruce více ramen.

Děkuji za nabídku poslechu. To se domluvíme v SZ.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

U přenosek je to o budgetu, který do toho chceš/můžeš investovat. Pokud s tím nemáš problém, pak Ortofon MC 90X, nebo pokud seženeš tak Ortofon MC A 95. Ale už se nevyrábí.

acibuk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od acibuk »

Borci děkuji za tipy. Jsem v analogu úplný začátečník a je mi jasné, že si budu muset cestu vyšlapat pěkně sám. Stejně tak je mi jasné, že mé představy musí být pro zkušené sranda poslouchat. Proto se rád nechám inspirovat.

Když jsem před lety vybíral bedny, měl jsem možnost slyšet několik hornových systémů. Musím říct, že po té zkušenosti bych si taky nedokázal představit horny jako hlavní bedny pro bigbeat :)

Potom jsem měl možnost poslechnout si Avantgarde acoustic. To je jiný svět. Ten tlak, dynamika a plnost se nedala s tím co jsem do té doby slyšel srovnávat. Ne jen že to hraje rock, ale i elektroniku. Jakkoli se to nemusí zdát, ta bedna je dost univerzální.
Audio Research Reference 80S, Meitner MA3i, Bespoke, NuPrime CDT-8, Avantgarde Acoustic UNO fino XD, Acoustic Signature Hurricane NEO

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

Zdravím tě ACIBUK,
krásná sestava a i pěkně udělaná poslechovka.
Určitě ti to hraje parádně.
Gramec parádní a ten lampový konec, k tomu asi není co dodat, nádhera *2thumbsup* .
Tak ať se ti tu mezi námi líbí ;)

Odpovědět