ACIBUK
Re: ACIBUK
https://acousticrevive.bg/shop/acoustic ... der-board/
Vyrobil jsem si sám pod všechny komponenty.
Vyrobil jsem si sám pod všechny komponenty.
To sem ale foxi musíš vložit fotku vlastního výrobkuVyrobil jsem si sám pod všechny komponenty.

Acibuk je můj hifi kamarád, může se přijít podívat.
Z mobilu jsem fotky do fóra ještě nevkládál. Dík za radu.
Z mobilu jsem fotky do fóra ještě nevkládál. Dík za radu.

fox
Kde si sehnal to dřevo Hikoru ? Vyrábí se z toho paličky na bicí. Jinak se k tomu nebudu vyjadřovat, pouze stačí mimo jiných superlativů na stránkách výrobce tato věta: "" Since almost no vibrations are transmitted to the floor, there is no interference from retrograde vibrations, resulting in a remarkably clear sound. ""
Problém je, že se jedná hlavně o podložku pod reprobedny, suby a pod., aby se tlumily vibrace z těchto do podlahy. Tady byla řeč o gramofonu a ten žádné vibrace nepředává a do podlahy už vůbec ne. Toto "udělátko" údajně řeší problém, ale opačný a u gramo potřebujeme utlumit případné vibrace do gramofonu.
Nehledejte problémy, tam kde nejsou a nebo jsou už dávno vyřešené. Prostě zeď, hroty a vlastní nožičky gramofonu.
BTW: před lety jsem byl u Hifi kamaráda v Německu a ten vlastní - viz. obrázek a při reprodukci nás požádal, abychom se moc nevrtěli v křesle, případně našlapovali jemně po špičkách. No taky zkušenost.
Kde si sehnal to dřevo Hikoru ? Vyrábí se z toho paličky na bicí. Jinak se k tomu nebudu vyjadřovat, pouze stačí mimo jiných superlativů na stránkách výrobce tato věta: "" Since almost no vibrations are transmitted to the floor, there is no interference from retrograde vibrations, resulting in a remarkably clear sound. ""
Problém je, že se jedná hlavně o podložku pod reprobedny, suby a pod., aby se tlumily vibrace z těchto do podlahy. Tady byla řeč o gramofonu a ten žádné vibrace nepředává a do podlahy už vůbec ne. Toto "udělátko" údajně řeší problém, ale opačný a u gramo potřebujeme utlumit případné vibrace do gramofonu.
Nehledejte problémy, tam kde nejsou a nebo jsou už dávno vyřešené. Prostě zeď, hroty a vlastní nožičky gramofonu.
BTW: před lety jsem byl u Hifi kamaráda v Německu a ten vlastní - viz. obrázek a při reprodukci nás požádal, abychom se moc nevrtěli v křesle, případně našlapovali jemně po špičkách. No taky zkušenost.
- Přílohy
-
Jo, pokud ma nekdo skakaci podlahu, tak neni co resit. To ja nemam, tak mě to hned nenapadlo. Ta stěna pak dává smysl. Já myslel odizolovat i pripadně chvení zdi při hraní, ale asi je to kravina.
Pokud máš gramofon na racku blízko u zdi, tam je podlaha tuhá, ležící na stěně. Proto se mi zdá věšet gramofon na zeď zbytečné. Když se barák otřese třesou se i stěny.
Kdysi jsme to testovali, proto to vím a spolutesteři to mají také na zdi. Ono zdání někdy klame, ale snadno to vyzkoušíš. Stačí PET lahev naplněná do poloviny, nejprve jí dej na podlahu, někde u hifi a upusť na podlahu nějaký předmět ( my jsme tenkrát používali nějakou kouli na Bowling ), pak tu lahev dej na poličku přidělanou pouze na zeď a pokus opakuj. Na hladině vody v té PETce uvidíš kdy tam budou vlnky.
V mojí poslechovce nehrají kuželky ani bowling. Když poslouchám, nikdo mi neskáká po podlaze.
Většina poslouchá gramofon, když je v bytě absolutní klid.
Pod chramofonem je nejlepší tuhá a těžká podložka. Odpružení akorát kur ví zvuk.
Většina poslouchá gramofon, když je v bytě absolutní klid.

Pod chramofonem je nejlepší tuhá a těžká podložka. Odpružení akorát kur ví zvuk.
Jasně. Vidím, že nevíš o čem je řeč, ale určitě máš pravdu. To je ode mne k tématu vše.
Oldear má tentokrát pravdu.Dokonce u starých levných Tesla gramofonů typu HC bylo odpružené celé šasi.
Děkuji všem za tipy. Vážím si toho a vím že to všichni myslíte dobře. Každý má své zkušenosti a každý přístup má svá pro a proti.
Já jsem se zatím rozhodl jít cestou hmotnosti, s možností vyzkoušet odpružení nebo jinou formu izolace vibrací. Uchycení na stěnu mi momentálně nevyhovuje technicky ani esteticky. Bohužel jsem pořád v prostoru obývacího pokoje.
Děkuji všem za tipy.
Pokud má někdo tipy na materiál k vytvoření police, sem s ním. Rozměr bude 600x600mm sila počítám 150-200mm. Celé to bude stát na nerezových hrotech, které už mám.
Díky
Já jsem se zatím rozhodl jít cestou hmotnosti, s možností vyzkoušet odpružení nebo jinou formu izolace vibrací. Uchycení na stěnu mi momentálně nevyhovuje technicky ani esteticky. Bohužel jsem pořád v prostoru obývacího pokoje.
Děkuji všem za tipy.
Pokud má někdo tipy na materiál k vytvoření police, sem s ním. Rozměr bude 600x600mm sila počítám 150-200mm. Celé to bude stát na nerezových hrotech, které už mám.
Díky
Pokud odpružíš odpružené šasi, zvuk se rozmázne. Mám to vyzkoušeno. Každý gramofon ma svou konstrukcí. Vždy pomůže tvrdá pokladní deska. V časopise High End Report v prvním čísle je článek o utlumení vibrací. Tam se osvědčilo vytvořit pokladní desku pod gramofon s násypem deseti cm štěrku od hrubšího kameniva po nejjemnější ve vrstvách.
Trochu jsem se v tom ztratil. Pokud má to z fotografie nějako slušnou nosnost a trápí tě nějaké kročejové vibrace, tak bych to řešil nějakým levným kamenem z kamenictví. Už 30-40mm by mělo být znát. Hroty nevím, možná fungujou, Já bych to podložil vyšší vrstvou hustého filcu nebo podobného materiálu. Nemělo by se to houpat, ale nemělo by to být natvrdo na té konstrukci.