Ja bych to viděl, že celé HI-FI je podvod. Všichni se snažíme aby nám to hrálo jako ve studiu nebo jako na koncertě a pořád nic. Já bych to Hi-FI zakázal!!
Lx mini :
To zahorovani má ještě podkapitolu : dokonce se tu onehda probíralo/ nabízelo nějaké zařízení / věc co toto provádí .... No možná to ani samo od sebe nejde, pravda . ... Nevím - rozhodně je lepší na to KOUPIT tu věc
Vidím to tak, že pokud někdo hraje z CD, tak už má nějaký CD přehrávač. Pokud tento přehrávač má digitální výstup, může být připojen k externímu DAC, který může posluchač využívat i s jinými digitálními zdroji (např. streamery, počítači) nebo jako předzesilovač.
V této situaci je investice do samostatného CD transportu zbytečná, protože CD přehrávač s digitálním výstupem poskytuje stejnou základní funkci – čtení CD a předání digitálního signálu do DAC. To, že někdo porovnává zvukový přínos různých CD transportů, mě přivádí k závěru, že CD transport může být i podvod, protože základní funkčnost, kvalita digitálního signálu je stejná. CD transportům bych tedy nepřikládal takovou váhu, jakou jim někteří posluchači přisuzují.
Samozřejmě, pokud někdo má DAC a chce přehrávat CD, ale nemá CD přehrávač, je pořízení CD transportu v pořádku. Ale to neznamená, že je potřeba skočit na špek s CD transportem, který má 50 kilogramů. A to mě přivádí na další položku do mého seznamu - reclocker. Také jsem se nachytal.
Prostě jen tak plácáš,já mám pouze CD transport,sice CD už nekupuju,ale pořád jich mám cca 1700.
A zapomínáš na jednu důležito věc,CD transport sice nemá převodník,ale musí mít hodiny.