Booker

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Booker

Příspěvek od BVa »

šeďour
To mě pobavilo
Mňa zase "bavia" tvrdenia o výraznej zmene zvuku po výmene sieťového kábla, hlavne keď to tvrdí "kabelguru".... Jedine že by bol prerušený. A "zázraky" na výstavách som tiež zažil. Iná nahrávka, nenápadná zmena korekcií, zloženie krycej mriežky z boxov.. a "zázračná" zmena zvuku je tu. ;) Z cirkusových čísel som už aj ja vyrástol :)
Ad kábel ku gitare- skús známemu zistiť (zmerať) výstupnú impedanciu tej gitary a kapacitu pôvodného a nového kábla.. Jednoducho RC filter, známa vec, zmena kmitočtového rozsahu hore o pár dB. Najčastejšia príčina. Fyzika funguje aj pri hudobnej produkcii.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Dark side of the moon píše:
13 čer 2024 09:43
Malé zvýšení hlasitosti nebo úprava frekvenčního spektra ekvalizérem?
O těchto praktikách prodejců už se tu také psalo.
Môže byť. Nijak bližšie som to vtedy neskúmal.

Icepoint
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Icepoint »

šeďour
Ještě doplník k GMG Hammer - tomu zařízení, které je primárně určeno k odfiltrování téměř veškerých rušení z napájecí sítě, by mělo být už z logiky věci naprosto fuk, jakým kabelem je napájeno, prostě přežvýká 230V napětí co do něj leze, přefiltruje to a přes vlastní výstupy pošle čisté napětí a proud dále, do těch zařízení, které by oněmi rušivými složkami v síti mohly trpět nebo snad ne? Řešit kabel před filtrační jednotku už mi připadá ne voodoo ale... nemám spíše slov.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Kabel před naprosto vyčistí ten špinavý proud co tam přišel kilometry kabelu před ním. Mňam!

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Já myslím, že by stálo za úvahu ještě měnit kabely uvnitř zesilovače.🙂. Třeba od zástrčky k trafu, nebo ještě třeba od základní desky k cinchum. Když už tak pořádně kabeli !

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

RedBaron
Promiň, ale nedá mi to. Vím, že tahat heft na Hayabuse není zas taková brnkačka a Ty to víš už taky. Viď? Ptal jsem se Tě, jestli, když ne Hayabusa, si to Ty přežil bez úhony. Tehdy si neodpověděl. Teď podle Tvých reakcí vidím, že přece jen to bez ztráty kytičky nebylo. Máš tohle provokování zapotřebí? . Piš k tématu, pokud máš co. Jinak drž .......

Nevěděl jsem, že do prodejen, či Hifi studií, chodí poslouchat a testovat zvuk Blbouni nejapní. Přece, když uvidím, že kromě kabelu mění i něco jiného, či kroutí kolečkem, tak se zvednu a odcházím, neboť s podvodníky netestuji, nebo mu jdu rovnou vyrazit zuby. Vy, někteří stežovatelé, Vy to máte jinak? Tak to je s podivem.

Ale je tu veselo, co? Booker, skvěle nastartoval kšeft.

Icepoint
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Icepoint »

Tys dlouho nebyl ve studiu nebo nemas ani poneti o modernich technologiich ne? Ve vetsine pripadu to ovladaji tabletem a pouzit EQ, DSP ci jakoukoli dalsi zmenu, ci jinou nahravku stejneho songu zvladne i nesvepravny jedinec. Temer 😛

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Tvl Icepoint, no Ty seš superborec Antonín. Tohle mně tady napsat, no to je kino. Chlapče, nevím v jakém světě žiješ, ale je předpoklad, že pro výměnu kabelu potřebuješ jen ruce - tedy schopné ruce a digitální techniku nikoliv.

Proč pořád měníš svoji popisku, to tak rychle vyměňuješ aparáty, nebo nás tady taháš za fusekli. No tady v tom vlákně se sešlo exotů, to by jeden nevěřil.

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel_LXmini »

Oldear píše:
13 čer 2024 14:11
Piš k tématu, pokud máš co. Jinak drž .......
To sedí. Pardon, "tahat heft na Hayabuse" a osobní výpady nejsou k tématu.

Icepoint
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Icepoint »

hele, nic neměním, jen jsem odstranil komponenty pro kino. Představ si, že když měníš kabeláž, bývá nutne ty přístroje vypnout, víš. A nevím teda kdy a kde jsi byl naposled ve studiu, ale rozhodně si to umí ulehčit přehráváním dig.zdroje např ze streameru a to jak jej ovládá a co tam nastaví ty nemáš šanci zjistit. Jestli si myslíš, že někdo někde kroutí kolečkem a něco přenastavuje aby jsi to viděl,tak jsi teda asi tak 100 let za opicemi. Vypnu displej předzesilovače a ani nemáš páru kam posunu hlasitost, nebo ji budu ovládat ze streameru digitálně a i když ti nechám na pžedzesilovači stejné číslo, stejně to bude hrát jinak nahlas, dtto pokud máš korekce nebo použiješ DSP atp. např. můj streamer jinak než tabletem- telefonem ani nezapneš a takových jsou spousty. Uplně stejně mohu ovládat každý svůj komponent, mobilem, tabletem, DO nebo programovatelným DO, v mém případě Logitech Harmony. Pustím ti úplně stejný song ale úplně jinak a nemáš šanci to zjisti, tak snadné to je. Já myslel, že tady je jistá úroveň vědomostí, znalostí, a zkušeností, ale zatím vidím, že jen voodoo praktiky a roky a roky rádobyzkušeností, které jaksi přišly vniveč.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

LXmini

pokud neznáš souvislosti a nechápeš na co to byla reakce, protože ta také nebyla k tématu, tak se Tě týká to stejné. Raději drž ......

HOWGH všem Trollům a chlapcům mimo mísu.

Hezký den.
Naposledy upravil(a) Oldear dne 13 čer 2024 15:08, celkem upraveno 1 x.

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel_LXmini »

To je příšerné chování. Marně vzpomínám, zda jsem se v životě s někým takovým potkal.

Icepoint
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Icepoint »

Hele, já jsem taky kapku přestřelil s tlučhubou, lhářem.... jde to nazvat mírněji, i když podstata je stejná. Ovšem povýšenost oldeara je zarážející. Přitom mi připadá jak z jiné planety, píše cosi o pravém poslechu originálu - v jiném vlákně, taky nechápe, jak se testují kabely, debata je primárně o síťových a další.... Zjevně bude lepší nereagovat na něj.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Oldear
Evidentne máš rád "báchorky" a oslavné ódy. Pozri sa sem, zgustneš si. :lol:
Napr.:
Perfektně Leštěná stříbrná 5N jádra: Kabel obsahuje dokonale leštěná 5N stříbrná jádra, která nabízejí vynikající vodivost a čistotu signálu.
Nezávislá izolace: Kabel je navržen s nezávislým izolačním materiálem, který účinně snižuje přeslechy a zajišťuje čistý a nepřerušovaný zvuk

Odpovědět