1) Návrat ztraceného syna
Už jsem myslel, že je nenávratně pryč, ztracený, ale nakonec se našel - Philips CD850.
Samozřejmě, do intergalaktického highendového zvuku CD960 má daleko, ale pořád je to pořádný kus železa a druhý nejvyšší běžně prodávaný Philips, který rozhodně hraje dobře. A ten vizuál! Nádherná mašina z poctivých časů, už jen ten bytelný kovový šuplík, který stejně jako načítání funguje jako namydlený blesk, je zážitek.
Ne že bych ho nějak moc využíval, těch mých sto originálních CDček už stejně neposlouchám, teď jedu z 80% klasiku a zbytek blues(rock), ale je to prostě kus hi-fi a pod zesákem vypadá skvěle.
2) Malý mazel s velkým zvukem
Mylně jsem se domníval, že mám pokažený svůj NAD C 368 (někdo mi v nastavení zapnul high pass filtr), takže jsem jako dočasnou náhradu splašil momentálně nejlevnější nový NAD C316BEE V2.
A už zůstane.
A dokonce dokoupím ještě jeden do ložnicové sestavy, kde pomalu odchází D3020.
Krátkou recenzi napíšu v blízké budoucnosti.
(mimochodem všechny USB DACy letěly do šuplíku, od Dragonfly po Topping, je to hnus)
3) Další malé skvosty s vynikajícím zvukem
Dva páry NHT SuperOne v mých wide-stereo bednách nahradily dva páry Pro-Ject Box 5.
Ukázalo se, že bassreflex ani moc nevadí, a že kromě čtvercového půdorysu (jo, Box 5 dostaly bočnice), je nesmírně důležité, aby byly ty bedny co nejméně směrové. NESMÍRNĚ DŮLEŽITÉ. S NHTéčkama to bylo trápení, teď je to radost až na kost. Škoda že Box 5 nejsou o malinko větší a o kousek nejdou víc dolů, ale na každý pád je to famózní zvuk, který se s NHT nedá srovnat. Samy o sobě to jsou skvělé bedny za nenormálně nízké peníze, ve wide úplná paráda.
Stačí vypnout druhý pár a hudba umře. Líp to neumím vyjádřit a chápu, proč tolik hifistů pořád něco hledá a zkouší -- ono udělat z mrtvoly aspoň zombie je těžká věc. Já už se ke klasickým dvoum jednokanálovým bednám nikdy nevrátím...
(Ahoj Alane Blumleine v nebi -- zase to mám!)
Signálové kabely jsou z PC AudioQuest Tower a z CD850 Monacor AC80, repro AudioQuest SLIP.
Je hotovo. Mám dvě skvěle hrající sestavy a už se budu zajímat jen o hudbu...
(no, možná ještě jednu věc vyzkouším, ale to má čas...)
Konec hlášení a hledání.