DratikCZ

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DratikCZ

Příspěvek od BVa »

Však to môže Dratik vyskúšať.. Pripojiť CD k zosilňovaču digitálne aj analógovo a za "jazdy" prepínať vstup, čo hrá lepšie

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Pokud budou převodníky identické (což např. u komponentů ze stejné řady lze předpokládat), tak to samozřejmě digitální propojení, o tom žádná.
Ale pokud bude převodník v CDP lepší (což byla správná poznámka od Leony), tak bych si tipnul, že vliv lepšího převodníku bude větší než (případná) negativa analogového propojení.
Navíc jak uvedeno výše, vyzkoušet to je snadné, takže co. No problem.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Šlo mi jen o to, že z toho Oldear udělal pravidlo. D/A sekce v zesilovačích jsou většinou jen doplněk s mnoha kompromisy. Již jsem nějaké zesíky s D/A převodníky měl, a žádná sláva to nebyla, tak na připojení TV, nebo hodně špatného CDP. Byl to Vincent SV 237 Mk do kterého dali 15 let starej čip. A tvrdit, že digitální kabel nemá vliv na zvuk je také nesmysl.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Oldear napsal: Toto poznání jsem zažil někdy v roce 1990, kdy jsem si z Německa přivezl Kenwood KA-7020 s DACem a digitálními vstupy a player Kenwood DP-7020. Ale KA-7020 žádný převodník neměl, nebo snad ano?

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

BVa
Přesně tak, Dratik to může vyzkoušet a až tady pak házet moudra, na rozdíl od jiných, kteří ani netuší a už moudra hází. Vyzkoušet to není nic složitého a řešilo se to již před mnoha lety. Otom tady někteří rádoby hifisti, co si na Hifisty jen hrají nemají ani tušení.

DSOTM
No konečně, čekal jsem Tvoji reakci, protože vím na čem posloucháš a není to pro Tebe problém vyzkoušet. Dík. Mám rád Hifisty s praxí a ne diletanty od klávesnice.
"Ale CDP lepší převodník" ... aby ten rozdíl "přetlačil" lepší převodník v playeru, tak skutečně musí být cenová bomba v řádu statisíců. Pak ano, jak jsem výše uvedl.

Leony, nešťastný chlapec z Mostu, co už mně tady nebaví, neboť je to neználek a Hifi diletant, ale kecá do všeho. Nejlépe mu jde útok na osobu, ale diskusi k tématu ingnoruje, neboť nemá co sdělit. Musí s tím žít.

Měl bys akceptovat skutečnost a téma diskuse, čeho se to týká. Drátik koupil bazar, ale bývalou vlajkovou loď v ceně přes 140 tisíc a Ty neználku tady tlačíš úvahy o DACu jako doplňku s mnoha kompromisy. Vyhledej si toho Pincka co koupil Drátik a pouč se. To je drzost srovnávat nějakýho Vincenta s tím Pinckem, Ty ani netušíš. Ten Pincek má jeden z nejlepších čipů Burr-Brown PCM1704. Navíc nevěřím, že si měl silič s DACem, ty bys nepsal takové kraviny.

Po několikáté mně tady podsunuješ, že jsem lhář. Ty ubožáku uvědom si, že něco takového nemám zapotřebí a navíc, že Ty něco nevíš, nebo neznáš, neznamená, že to neexistuje. Fuj tos mi hnul žlučí. Raději někam zalez a už se tady nevyjadřuj, nemáš na to kapacitu. Já jsem dříve v Německu pracoval a pak 25 let podnikal a výše uvedené Kenwoody jsem si přivezl v roce 1990, provozoval asi 3 roky a pak jsem to věnoval synovi.

Jak píše DSOTM, testnout to je jednoduché. U mojí hlavní věže to nelze s ohledem na jiné parametry, ale zkusil jsem to včera u věže DK v obýváku, přes nelibost bytné, že s tím zase otravuji. Je to nejvyšší spotřebka cca 8 let stará. Receiver Pioneer SC-LX88 a BD player Pioneer BDP-LX88. Oba mají DAC a oba jsou na čipu ESS Sabre s tím, že receiver má 9016 a player o třídu lepší 9018 a přesto výsledek byl stejný jak jsem uváděl. Digitálně do receiveru s "horším" čipem to hrálo lépe, než analogově z playeru do receiveru. Nejsem kabelomaniak, ale pro info analogový signálový kabel byl VAN DEN HULL, takový ten oranžový, typ už nevím a nehledal jsem to.

Leony5
Vezmi si brýle a prohlédni si ten obrázek a neobviňuj.
Přílohy
7020 DAC.jpg

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Digitálně do receiveru s "horším" čipem to hrálo lépe, než analogově z playeru do receiveru.
prepínala to náhodne manželka alebo niekto iný a indikácia vpredu bola zakrytá? Lebo inak to nemá žiadnu výpovednú hodnotu, výsledok je daný očakávaním (pretože počuteľnosť reálneho rozdielu je nula..) :)

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

BVa
Už zase tlačíš tu svoji notu. Tady se neřeší žádný mikro rozdíly na hranici rozpoznatelnosti a statistické chyby, jako tady tolik diskutované napájecí kabely a pod. Tady je ten rozdíl zásadní a kdykoliv rozpoznatelný. Vidím, že Tys to taky ještě nevyzkoušel. Udělej si čas a testni to.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Leony5 píše:
06 črc 2024 09:23
Oldear napsal: Toto poznání jsem zažil někdy v roce 1990, kdy jsem si z Německa přivezl Kenwood KA-7020 s DACem a digitálními vstupy a player Kenwood DP-7020. Ale KA-7020 žádný převodník neměl, nebo snad ano?
Tady je to jasně napsané s ? Tak se chovej slušně :shock: , také ti nenadávám, a tady je tentýž model, a žádné digitální vstupy nemá, ano máš pravdu dělal se model i s digitálním vstupem, a ano měl jsem zesilovač s digitálním vstupem Vincent SV 237Mk, jasně jsem ti to tam napsal.
kenwood-ka-7020-high-end-dual-mono-15-kg-159697917.jpeg

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Ano, já na rozdíl od Tebe jsem již tenkrát věděl, že se vyrábějí oba dva modely: s DACem a bez DACu. Nikdy jsem nikomu netvrdil, že ze bez DACu ne, na rozdíl od Tebe a už vůbec nikoho neobviňoval ze lži, na rozdíl o Tebe. Na mně už nereaguj, nemáme si co sdělit a nechci s Tebou komunikovat.
Slušně se chovej Ty chlapečku a douč se to.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Oldéare chováš se jak dobytek, komunikovat se s tebou opravdu nedá, z ničeho jsem tě neobvinil chlapečku.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Oldear neni zadny skutecny hifista, ale skutecny primitiv s nulovou socialni inteligenci. Doporucil bych sex, drogy, nebo terapii, ale na to uz je pozde.

Maxpower
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Maxpower »

Oldear kuchyňské roboty začal Kenwood dělat v roce 1950 a jsou docela kvalitní dodnes. Tak nevím jestli bys taky neměl trochu dostudovat..

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Mně by udělali dobře ty reproduktory. Ty se mi opravdu líbí a četl jsem vesměs pozitivní komentáře napříč internetem. Když jsem kupoval ty své reproduktory, tak se mi poslouchali hodně dobře, dnes už koukám po jiných. Udělal jsem něco, co jsem nechtěl dělat a to, že jsem začal srovnávat. Bohužel to pro mé reproduktory nevypadá dobře. Něco ano, něco ne. Synthpop, elektropop, všejaká elektronika hraje velmi dobře, ale co se týče živých nástrojů, tak tam už se mi to nelíbí. Bohužel musím používat korekce na zesilovači, už jsou pryč ty doby bez korekcí. Takže pokukuji po nových reproduktorech, lepší bazar a kvalitnější reproduktory. Bohužel si více nemohu dovolit o to více se těším.

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

osobně už na korekcích (používaných s rozumem) problém nevidím. Pokud zlepší poslechovou pohodu a přiblíží zvuk požadovanému ideálu posluchače, proč ne. Každý hned domů nemusí pořizovat DRC za deseti a statisíce, aby byl spokojený. Kdysi v 90.kách jsem měl integráč Audiolab 8000LX (ten neměl korekce ani dálku) a myslel jsem si, že tak to má být. Nicméně mít možnost přidat / ubrat na korekcích se občas hodila a tady nebylo kde brát. V současné době se mi jemná korekce na předku hodí - doladím s ní zvuk repro v poslechovce ke spokojenosti a nemusím utrácet za DRC.

Maxpower
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Maxpower »

pbaudis: Zkus i Kocoura nebo nějakého stavitele v tvém okolí. Asi Lepší než bazar. Moje první bedny byli Argentum 590, pak platinum m40 a pak už mě vadil jejich plechový projev.. ScanSpeak je úplně jinde.

Odpovědět