DratikCZ

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
DratikCZ
Příspěvky: 13
Registrován: 02 črc 2024 11:24
Kontaktovat uživatele:

DratikCZ

Příspěvek od DratikCZ »

Zdravim vsechny HiFisty a priznivce dobreho zvuku.

Po mnoha a mnoha odmlkach a postupneho skladani sestavy (prokladanem jinymi konicky a nutnymi akcemi) jsem se konecne dostal k postaveni neceho, co by se mohlo blizit memu kyzenemu idealu. A protoze mam vicemene uz finalizovanou sestavu, dovolil bych si ji vam (a castecne i sebe) predstavit.

Po otci jsem zdedil lasku ke znacce Pioneer (resp otec kdysi stribrneho Pioneera zakoupil v zahranici) a ja jsa odkojen touhle znackou jsem se rozhodl pokracovat ve skladani soustavy z komponent od pouze teto znacky - jinou jsem ani neuvazoval, coz z pohledu audiofilova je jiste zvlastni pristup...

Otec tedy kdysi zakoupil sestavu Pioneer - zesilovac SA610, Tuner TX710, kazetovy magnetofon CT-F555, gramofon PL-8 a spinaci hodiny DT-510. V dobe, kdy valna vetsina domacnosti byla vybavena Teslou, tahle sestava byla jako z jineho sveta, doted je ta stribrna barva s modrymi level metry a displeji vzhledove uchvatna. Jako maly kluk jsem tuhle soustavu drtil kazdy den a s tim zaroven zvykal - nebo trapil sousedy - na hudbu plnou basu. Postupne se doma vyrobene reproduktory odporoucely do vecnych lovist (tukani na membranu a prevyskovanost hudby jim dvakrat nepridaly) a soustava se pomalu a pomalu poslouchala mene a mene az nakonec jiz vicemene slouzi jako staticky (ale stale funkcni) prvek u rodicu v obyvacim pokoji. Zaslouzila by si urcite kvalitnejsi umisteni a castejsi vzkriserni, ale na drouhou stranu nedegraduje.

Postupem casu, protoze jsem byl stale v dusi priznivce Pioneera jsem zacal - pote co jsem zacal pracovat - postupne nakupovat dalsi komponenty, tentokrat jiz z prelomu tisicileti, ktere jsou jeste stale vyrobene v Japonsku, abych zjistil, ze to stale neni ono, navic pri poslechu na neadekvatnich reprosoustavach jsem se nikam neposunul. Pote nasledovala dalsi stopka, narozeni deti a jine plany, urcite to znate.

Od jiste doby vyklidneni jsem se zacal k tomuto konicku vice a vice vracet a zjistil jsem ze se tomuto konicku chci opet zacit venovat. Takze jsem, protoze Pioneer je jiz bohuzel skoro nefungujici schranka ktera nema s puvodni firmou jiz nic spolecneho, zacal nakupovat komponenty z prelomu tisicileti, ktere jsou dle meho nazoru poslednimi kvalitnimi mohykany a zaroven tim technologicky nejlepsim, co Pioneer prinesl. S touto sestavou bych se s vami rad podelil, zatim par fotkami a znacne nefinalni instalaci, budu rad za vase komentare a pozdeji i za podnety, jak poslech a zazitek jeste vylepsit:

Takze moje aktualni sestava:
Zesilovac: Pioneer VSA AX10Ai-N
CD/SACD prehravac Pioneer DV-AX10
CD prehravac Pioneer PD-S06
Tuner: Pioneer F701
MD prehravac: Pioneer MJ-D7
LaserDisk prehravac: Pioneer HLD-X9

Reproduktory: Pioneer S1-EX

Poslouchana hudba - prevazne 70th/80th (Smokie, Pink Floyd, Toto, Simon Philips, Dire Stairs, )
Přílohy
3.jpg
2.jpg
1.jpg

efičák
Příspěvky: 1971
Registrován: 18 dub 2008 11:38
Kontaktovat uživatele:

Re: DratikCZ

Příspěvek od efičák »

Ahoj u nás.
Děkuju za představení, je to zajímavá sestava dělaná srdcem. Pan otec tě zaháčkoval výborně. Můj mladej má sice absolutní sluch, ale stereo mu nic neříká.

K reproduktorům vím že je dělal pán z anglického KEF a současně vznikla úspěšná značka TAD.
Před mnoha lety hrál menší model v mistnosti s Pioneer na výstavě a mě udivila jednopásmovost, kterou sem u komerční značky nečekal.
Pokud vím tak konstruktér reprosoustav Kocour, dolaďoval po letech takový model a byl mile překvapený co ty bedny umí.
https://pkaudio.webnode.cz/s1exupg/

CD přehrávače s obrácenou mechanikou a vynikajícím načítáním mi byly dlouho přítelem v době nosičové.
Gratuluju k obnově koníčku a líbí se mi, že to bereš volněji a s humorem.
Ať ti to hraje.

blesk666
Příspěvky: 897
Registrován: 03 dub 2013 16:57
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DratikCZ

Příspěvek od blesk666 »

gratulujem najma k bedniam S1 EX1.

lubin
Příspěvky: 565
Registrován: 13 pro 2008 14:32
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DratikCZ

Příspěvek od lubin »

Nádherný a ještě k tomu od srdce. Líbí se mi repro vystrčené do prostoru. Užívej hudby!!!

jarda-hifista
Příspěvky: 274
Registrován: 02 kvě 2018 11:56
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DratikCZ

Příspěvek od jarda-hifista »

Ahoj! Líbí se mě zapálenost pro jednu značku, taky jsem před mnoha lety obdivoval a tahal z německa Technics. Škoda, že nemáš tu "modrou řadu". Co ten laser disc, používáš ho? Měj se a dobrý výběr hudby přeju. Jrd

DratikCZ
Příspěvky: 13
Registrován: 02 črc 2024 11:24
Kontaktovat uživatele:

Re: DratikCZ

Příspěvek od DratikCZ »

Ahojte vsichni a dekuju za pekne privitani :)

Pan otec me zahackoval sice vyborne, ale vlastne to ani nebyla jeho vule. Tenkrat mel moznost koupiut vez a soude podle toho, co mi rika, mu to celkem bylo jedno, Pioneer byl tak ho vzal. Ale je pravda, ze ja toho rozhodne nelituju, prisla mi ta znacka trochu mene proflakla jako Sony a ta jejich modra rada nemela (a stale -za me - nema chybu). Kombinace stribrne a tech modrych zobrazovacu je nadherna a to jak ve dne, tak i v noci.
Modra rada je s nami - teda s rodici - porad, ja jsem chtel postoupit jeste o neco vys a aspon rada toho zesilovace, sacd/dvd/cd prehravace a toho laserdiscu je myslim to nejlepsi, co Pioneer vyprodukoval. A je to setsakra poznat pri stehovani ci jen pri posunu, kdy ma zesilovac kolem 35kg, SACD/DVD/CD 24kg a ten laserdisk skoro 18 kilo.

Ty fotky no a samozrejme umisteni jsou dost nereprezentativni, zatim jsem to dal jen na zkousku dohromady, abych si tu sestavu taky aspon mohl poslechnout - kdyz uz jsem ji nekolik roku daval po komponentech dohromady - a ted se pomalu dostavam do faze umistovaci - kam s tim a faze nabytkove - do ceho s tim.

Mam moznost umistit sestavu na kratsi strane obyvaciho pokoje, nebo na delsi - zatim jsem pri internetovem patrani po zvukove lepsim umisteni nenalezl z pohledu umisteni na zadne doporuceni -zda na kratsi nebo na delsi. Poslechem se ale da vyjit s umistenim na te kratsi strane. Co myslite, kam umistit bedny?
Pudorys pokoje je cca 800cm delka, 420cm sirka, vyska stropu cca 250cm


Zapalenost pro znacku je znacna, vim, ze existuji urcite lepsi, na druhou stranu - a verim, ze mi odpustite - je za me rozdil mezi tranzistorakem a nejlevnejsi hifi (dobre - treba mezi modernimy soundbary) obrovsky, mezi nejlevnejsi hifi a prumernou hifi velky, mezi normalni hifi a drahou hifi maly a mezi drahou hifi a high-endem uz nepatrny (pri kvalitnim prostoru a fungujicich usich, coz je s vekem cim dal tim horsi)
Takze Pioneer zustava, snazil jsem se dat dohromady to, co se mi libi, jen ten zesilovac to kazi barvou (zbytek komponentu je champagne, tenhle stribrny - ne ze bych nemel stribrnou rad, ba naopak, ale zbytek tech komponent nejde sehnat ve stribrne, zatimco zesilovac v japonsku ano :))

Co se tyce laserdisku - jednoducha odpoved. nepouzivam :) Nutno doplnit, ze ZATIM ho nepouzivam, mam v planu ho ale zapojit a provozovat ho. Potrebuju jen cas :)

Uživatelský avatar
Leony5
Příspěvky: 1012
Registrován: 10 bře 2014 19:55
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DratikCZ

Příspěvek od Leony5 »

Vítej, máš to moc pěkné, skoro samé top modely, jen se zeptám, proč zrovna AVR, proč ne stereo zesilovač ?

DratikCZ
Příspěvky: 13
Registrován: 02 črc 2024 11:24
Kontaktovat uživatele:

Re: DratikCZ

Příspěvek od DratikCZ »

No jak to rict :) zkusim takto v bodech, neco je racionalni - no spis asi nic - neco je subjektivni - asi vsechno :)

1, Zesilovac se mi libi jako kus zeleza. (tim nerikam, ze Pioneer nema hezke jine, treba posilhavam po A09, nebo jejich top C7/M7, ale je jich malo a cenou neklesaji). Navic jsem se snazil, aby vsechny ty komponenty byly designove byla stejna rada (s tim obloukovym prolisem), coz opet vedlo k tomu VSA-10
2, Vykon zesilovace. V jednoduchem zapojeni 2x170 ve stereu, v bi-Ampingu 2x2x170, coz rozsiruje mnozsvi adekvatnich reproduktoru, ktere by k tomu sly zapojit. Asi se mi ve vzdalenem budoucnu libi B&W 800. Ale jestli budou, nebo ne, to nevim. A nejsou od Pioneera, ze :)
3, I kdyz je to AVR, dle hodnoceni ma vice nez obstojny stereo projev. A podle meho subjektivniho poslechu si vubec nestezuju
4, mnozstvi vstupu - ja vim, je to uchylka, ale chtel jsem velkou sestavu s vetsim mnozstvim komponentu, i to byl jeden z duvodu proc tam mam laserdiskovy prehravac. A v tomto zesilovaci to mam kam zapojit.
5, nekdy domaci kino? No asi ne, jen jsem si to kdysi takhle nadhodil....

Stejne jako u spousty jinych konicku, racionalita musi jit stranou. A stale v sobe mam toho maleho kluka, ktery si hraje a neco si plni... Ale predpokladam, ze v tom nejsem sam :)

DratikCZ
Příspěvky: 13
Registrován: 02 črc 2024 11:24
Kontaktovat uživatele:

Re: DratikCZ

Příspěvek od DratikCZ »

Leony5 píše:
03 črc 2024 15:06
Vítej, máš to moc pěkné, skoro samé top modely, jen se zeptám, proč zrovna AVR, proč ne stereo zesilovač ?
Jo, jinak, ten kousek neni receiver, je to cistej zesilovac. Kombinace s receiverem se mi nepozdava, mam rad, kdyz kazdy komponent/vyrobek/cast - nejen v tehle technice - dela to co ma a neni to kombinovane s nicim jinym :)

Uživatelský avatar
Alfonz Mefisto
Příspěvky: 1
Registrován: 12 čer 2024 11:11
Kontaktovat uživatele:

Re: DratikCZ

Příspěvek od Alfonz Mefisto »

Boha jeho, to je zase model. Nevím kolik ti je, ale vůbec tomu nerozumis. Často si protirecis. Prý to není reciver, ale čistý zesilovač 😆 Jasně, za prvně je to AV Reciver. Říkáš ze používáš věci jen na co byli předurčeny ze ano? Ok. Takže kde je zbytek domácího kina? Protože tohle je Reciver na domácí kino, a i k tomu správně slouží. Na čisté stereo naprosto nevhodné, a naprosto pohrbeny potenciál docela slušných beden. Buď mas domácí kino kde ti chybí dalších pět repro, nebo mas zprasene stereo na zesaku od domácího kina. K čemu ti je ve stereo THX Surround, THX Ultra2, DTS, Dolby Pro logic II, Dolby Digital. Atd. Na co mas něco co nevyuzivas, a jen si tim prznis zvuk? Ach ti hifisti, to je na blití.

DratikCZ
Příspěvky: 13
Registrován: 02 črc 2024 11:24
Kontaktovat uživatele:

Re: DratikCZ

Příspěvek od DratikCZ »

Nevim, proc by mel prznit zvuk? Muze, ale nemusi... Posloucham pres direct mode...

-----
DIRECT – Use this setting for stereoanalog and digital sources. All processingunnecessary for 2-channel signals is bypassed (suchas speaker distance and acoustic calibration EQ) andyou will hear the source through the shortestpossible signal path. All sound will be heard throughthe front left and right speakers only (no subwooferoutput is heard).
-----

Oldear
Příspěvky: 1548
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DratikCZ

Příspěvek od Oldear »

Dovolím si pár postřehů, kdysi ten silič vlastnil Hifi kamarád, ale pak přešel na Denon.

Je to více jak 20 let stará technika, no nakoupils bazar a nemáš to spolu vše kompatibilní, ale hlavně bohužel už zastaralé a neumí to nové HD formáty.
Ten "vícekanálový zesilovač" tehdy byla docela na tu dobu bomba - cena cca 140 litrů. Výkon dostačující a kvalitní DAC s tehdy super čipem Burr-Brown PCM1704 ( 24/192 ), který byl hojně využívaný. Lze to propojit přes USB do počítače a hrát z compu digitální soubory. Obsahuje systém nastavení vícekanálového DK - MCACC Advanced. Nemá to HDMI, pouze iLink. Neumí to digitálně SACD, pouze DVD-A.
Je to silič multikanál, ale Ty máš přehrávač SACD jen stereo a podobně. Můžeš využít pouze analogové propojení, digitálně pouze CD a DVD, nikoliv ty novější vyšší formáty. Ten player ma digitální výstup jen 24/96 S/PDIF, ale ne pro SACD. Ty systémy DK a ladění Air Studios, jsou Tě pro zvuk bohužel k ničemu.
Prostě čas se nezastaví, ale tehdy to byla vlajová loď a navíc Pioneer měl tehdy ještě "skvělý zvuk", co se týká kvality výrobků. Dnes je tomu jinak. Designově je to však super.
Pokud Tě "bere" Pioneer, chceš jen stereo a nevadí Tě letitý bazar, tak suprová byla řada Blue Line.

Tak hodně úspěchů.

Oldear
Příspěvky: 1548
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DratikCZ

Příspěvek od Oldear »

Ještě dodatek: píšeš, že posloucháš přes Direct. No, tím ale vyřadíš to zvukové nastavení MCACC Advanced, akceptující poslechový prostor a nastavení - bohužel. Z tohoto pohledu je to kočkopes. Je to primárně vyrobené pro vícekanálový zvuk DK, nebo hudební koncerty ve vícekanálovém provedení.

Uživatelský avatar
Strejdin
Příspěvky: 489
Registrován: 21 zář 2016 14:19
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DratikCZ

Příspěvek od Strejdin »

Ahóój DrátikCZ. Já ti dávám 5* z 5 za Pioneer a to samé s !!!, za velkou místnost a umístění repro do prostoru.
Prostor, to tady nemá většina diskutujících a tím asi ani netuší, jaké naladění výsledného zvuku se tím dá udělat.
Důležitá je tvoje spokojenost a jestli jsi už chycen tak nějaké změny stejně přijdou ;) .

Oldear
Příspěvky: 1548
Registrován: 23 kvě 2017 17:58
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DratikCZ

Příspěvek od Oldear »

Strejdin
.. tak potom, to jooooo. "Repro do prostoru" - super, na jedné straně 20 cm dveře a na druhé 20 cm okno a radiátor a vzadu "drnčící" skříňky. Super akustika. Nechci však prudit, ale je zřejmé, že nastavení pomocí MCACC Advanced ještě neproběhlo, to už by DratikCZ konal.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti