Janik

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Janik

Příspěvek od Janik »

Som na tomto fore asi rovnako dlho, aj ked menej aktivny, ako na HEF. Zrejme moj set up nezapada do publika na HEF preto som sa rozhodol zalozit svoje paralelne vlakno aj tu.

Miestnosť, kde počúvam a kde som si dal spraviť samostatný prívod pre audio, je stále posledná v poradí na rekonštrukciu. Na našom starom dome robíme každý rok niečo. Mam stastie, ze mam jednu miestnost, ktoru okupujem ako pracovnu aj posluchovku. Mame dostatocny priestor aby aj deti mali svoj sukromny priestor do buducna aj ked su este stale male (1r, 3r).

Minulý rok sme vymenili elektrické rozvody, tento rok sme dokončili kúpeľňu a WC (už len dvere chýbajú). Prednami je ešte obnova rovnej strechy (zateplenie, nová krytina). Potom niekedy príde na rad aj moja pracovňa/posluchovka so stierkami a úpravou interiéru.

Privod od rozvadzaca mam Sommer Cable 3x4mm2 + AHP Klangmodul 3 s 16a poistkou + Zasuvka Furutech FP-SWS-G.

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Zosilňovač je čisté Áčko od Petra SPX – model A40, špičkový koncák. Predzosilňovač mám tiež od neho, ale zatiaľ nie je vo full verzii. Na tú čakám ešte tento rok, keď sa to s Petrom časovo podarí.

Obrázek Obrázek

Reprosústavy su STH12 no nie úplne podla projektu. https://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=25743
Podľa mňa im prospela úprava v podobe novej vnútornej kabeláže (Chord), kvalitnejších výhybiek (Jantzen vzduchové a iron cievky, odpory, kondenzátory Alumen/Cross/Superior…). Su uchytene na tazkych ocelovych platniach a momentalne na kolieskach kvoli posuvaniu.

Obrázek

Cely systém mam na boku, aby medzi reprosústavami zostal voľný priestor. Inšpiráciu som zobral od kamaráta – hudba sa tak vníma viac naplno. Gramofon a predzosilnovac mam umiestneni na racku neohighend tripod. Gramofon je na IsocAcoustics Gaia III ktore su prisate ku zulovej doske. Dokopy to vazi fakt dost. Plinth mi robil DasAudio. Motor je Denon DP-80. Clamp ma 3,4kg a je od Pavla Stranku, ktory to robi na objednavku. Ide o spolupracu s Honzom H.

Koncovy zosilnovac je na zulovej doske ktora stoji na drevenych kockach. Phono a SUT mam na klasickom regale aby boli co najdalej od seba a nie na zemi. Rovnako dostatocne vzdialene od gramofonu. Na gramofone mam 2 ramena. Momentalne EMT JSD6Gold na Denon DA-309 a Na Bokrand 12" (Ortofon) Audio-Technica AT33 Mono (anniversary). Obe ramena su zapojene do Entre ET-100 (SUT) kde je prepinac medzi nimi a samozrejme trafa na zosilnenie ak je treba. Phono mi este prerabal Djrix a nedam nan dopustit.

Obrázek

Pracku pouzivam od projectu VC-E2 staci to.

Mam objednany dac kedze som sa dostal do situacie, ze niektore veci proste nevyjdu na lp priklad https://www.realmusichouse.sk/obchod/po ... ent-hydra/. Nechcem digital tahat do nicoho extremneho takze DX5 II od Topping bude stacit. Hladam nejaky normalny USB kabel v dlzke okolo 2M. Ak mate nejake tipy budem rad.

Obrázek

Mam zhruba 350 LP mix novych aj premiovych vydani (mofi, analogue production, blue note atd.) ale mam aj dost povodnych ale som este na zaciatku.

Obrázek

S akustikou sa občas pohrám. Kazdopadne upravy este su na plane po rekonstrukcii. Ale da sa to pocuvat.

Repro mam v rovnostrannom trojuholniku (189cmx189cmx189cm) kedze miestnost nie je idealna toto je asi take univerzalne umiestnenie. Je to take nearfield pocuvanie.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

mumu
Kontaktovat uživatele:

Re: Janik

Příspěvek od mumu »

Janík, vďaka za pekné predstavenie, máš to super.
Tiež som dosť sledoval projekty ako je Tritonia, STH12, dosť ma zaujíma ako vnímaš hudbu z takýchto bední. Ak si mal predtým nejaké klasické trojpásmo, dokázal by si popísať rozdiely v podaní oboch koncepcií ?
Držím palce s rekonštrukciou. *thumbs up*

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Nekupoval som náhodou od teba gramec Yamaha pred nejakými 6timi rokmi?
Tie bedne sú mi povedomé, tak isto tá "točňa" od denonu a aj akvárko tam vtedy bolo.

P.S. Viem že to tak nechceš, ale mať zosík so stieračmi a mať ho niekde naboku mimo výhlad je tak trochu hriech. :)

Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Janik »

mumu píše:
17 zář 2025 20:28
Janík, vďaka za pekné predstavenie, máš to super.
Tiež som dosť sledoval projekty ako je Tritonia, STH12, dosť ma zaujíma ako vnímaš hudbu z takýchto bední. Ak si mal predtým nejaké klasické trojpásmo, dokázal by si popísať rozdiely v podaní oboch koncepcií ?
Držím palce s rekonštrukciou. *thumbs up*
@mumu
Dakujem.

Mal som take stare trojpasmo (regal) Canton Karat 40. To sa s tym neda az tak porovnat - uplne iny zvuk. Canton zvuk bol klasicky vintage velmi prijemny jemny akoby za dekou. Bas makky az blativy. Na druhej strane nenarocne na pocuvanie. Mal som potom este dvojpasmo a to uz bolo hrozne davno kazdopadne to bolo omnoho blizsie k zvuku Canton.

STH12 osadenie (B&C, Sica) zrejme nacrta, ze je to viac profi ako hifi. Aj ten zvuk je taky. Po mojich navstevach hore dole po roznych extremne drahy reprosustavach som dosiel k tomu, ze ten zvuk sa podoba tymto zostavam. Nie je to klasicky hifi zvuk. Je ovela neutralnejsi napriek tomu zivsi a ta realnost nastrojov je evidentna uz pri nizkej hladine dB. Tiez treba to troska dlhsie pocuvat. Nie su to extroverti, ktore zahraju hned na efekt. Akurat pocuvam Stanleyho Turrentina (Blue Note Tone Poet series) pri 60-65dB a je to super.

Obrázek

Co sa tyka detailov samozrejme nie je to na urovni highend ani na urovni nejakych spickovych kalotovych menicov. B&C de250 kompresny driver je vyborny za danu cenu (su samozrejme uz aj lepsie v danej cene) ale ma svoje limity. Existuju kompresne drivre, ktore dokazu dodat aj tych "5%" napriklad od TAD TD-2002 atp. Cena je vsak samozrejme niekde inde. Tiez STH12 su velmi presne hlavne v oblasti vyssich a nizsich basov. Proste ak v nahravke ten bas nie je taky tak to proste nezahraju. Nevymyslaju si. Citlivost na zle nahravky je ale da sa to doladit na gramofone. Spojenie s gramofonom je idealne. Preto som dlho nemal ziaden DAC predtym som mal X16 od Gustard ale som ho vobec nepocuval. Sranda, ze predtym som mal topping d10 a ten ma celkom bavil. Co je dobre este na tomto type repro, ze su ovela menej nachylne na problemy, ktore vznikaju neidealnou miestnostou alebo akustikou. Prave kvoli zvukovodu (horne).

@JV
Myslim, ze ano. Bolo to fakt davno. S tym zosikom asi mas pravdu. Mozno ak budem mat na predzosilnovaci xlr vystup koncak dam medzi bedne. Uvidime ako to dopadne. Kazdopadne je to super, ze nic nemam v strede a tak sa viac sustredim na hudbu ako na zariadenia.

---

Inak pytal sa ma niekto v sprave, ze ci Entre ET-100 je pasiv. Ano je to pasivne step up trafo, ktore ma moznost pripojit na vstupe 3 ramena medzi, ktorymi sa prepina. Prepinanie je na vysokej urovni a mechanizmus je fakt velmi dobre navrhnuty a spracovany. Radost s tym otacat :-).
Podobne to vyzera aj v tom mojom len ja som si trocha "upratal" tie kable.
Obrázek
Da sa to este stale dost dobre upgradovat. Trafa v nom su velmi kvalitne. Na kazdy kanal jeden. Entré je bývalá japonská spoločnosť, ktorú viedol Matsudaira-san. Vyrábal aj prenosky pre Accuphase, ZYX a teraz aj My Sonic Lab. Da sa kupit na ebay a kludne sa dohodnut s niekym ako Honza H. z SP Audio, ktory to moze popozerat skontrolovat a trebars vymenit citlive / poskodene suciastky. Dostane sa z toho velmi kvalitne SUT, ktore je univerzalne a da sa natom postavit kvalitna gramofonova zostava.

Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Janik »

Co sa tyka kablov. Velmi rad by som zdielal kable od Yannis Tome. Sice treba zaplatit dph a clo z UK ale myslim si, ze ide o rozumne peniaze za kvalitne vyrobeny kabel. Som velmi spokojny s kablom Silvercord Plus. Pouzivam ho uz teraz komplet az do predzosilnovaca z ramena do step up trafa, zo step up trafa do phona a z phona do predzos.
5DIN - RCA https://www.shop.back-promo.co.uk/produ ... rcord-plus
RCA - RCA https://www.shop.back-promo.co.uk/produ ... rd-plus-v3

Dnes som vymenil posledny kabel zo step up trafa do phona.
Obrázek Obrázek Obrázek

Dokopy so vsetkym to vyslo na cca 280eur.

Tip som dostal od Troelsa https://www.troelsgravesen.dk/cables.htm#Tonearm_cable

Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Janik »

Vymenil som headshell za tazky a zda sa, ze si to sadlo. Musim sa este pohrat s nastavenim. Kazdopadne hruby zaklad je v pohode.
Obrázek Obrázek Obrázek
A dosiel dac. Zapojil som ho raz dva. Budem ho pouzivat priamo z PC cez USB. Pocuvam zatial hudbu, ktoru na analogu nemozem. Bavi to dobre.
Obrázek Obrázek

Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Janik »

Vcera som sa hral s prehravanim. A zrejme najidealnejsie som sa dostal s Audirvanou 3.5 (to mam uz dlho kupene) + JPLAY Classic (zatial trial). Kniznicu mam lokalne na hdd. Streamovat nebudem. PC mi bezi na windowse. S JPLAY classic je to viac prirodzenejsie a celkovo sa mi zda vyrovnanejsie takze to kupim. DAC / Kabel potrebuju este zabehnut ale uz teraz je to velmi dobre tak ako to je.
JPLAY Classic sa oplati ak nestreamujete a prehravate len lokalne subory.
Da sa to kupit samostatne nie je potreba platit za FEMTO (+50eur).
http://jplay.eu/classic/payment.php
Na prehravaci potom treba vybrat JPLAY driver a v configu
Obrázek

nastavenia v JPLAY Classic
Obrázek

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Takže Audirvanu máš jako UPNP server a JPlay classic jako UPNP renderer na stejném Windows PC. Rozumím tomu správně?
Docela by mne zajímalo, jestli jsi zkoušel, zda má na zvuk vliv i použití jiného média serveru (např. minimserver).

Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Janik »

Audirvana 3.5 mi bezi na rovnakom pc kde mi bezi aj JPLAY classic a kde mam aj ulozene hudobne data. JPLAY sa da aj pouzit iba ako ovládač, ktorý vylepšuje zvuk iných prehrávačov kompatibilných s ASIO ako audirvana atp.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Pokud JPlay funguje ciste jen jako ovladac, se zvukem by to nemelo delat vubec nic. Jenom to posila jednoduche prikazy prehravaci. Ale podle tech screenshotu nastaveni Jplay co jsi postnul, to nevypada ze by to byl ciste jen ovladac...

Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Janik »

JPLAY classic funguje aj ako ovládač ASIO (Wasapi, KS) pre prehravace ako Foobar2000, Roon atd alebo Audirvana čím zlepšuje kvalitu zvuku priamym obchádzaním štandardného zvukového enginu vo Windowse a malo by to zlepsit zvukový výstup s nízkou latenciou. Co sa aj vlastne deje u mna. Jednoduchym prepnutim na klasicky asio topping je to pocut.

JPLAY Classic obsahuje JPLAYmini player a JPLAY Driver.

http://jplay.eu/manual/#:~:text=JPLAYmi ... rts%20ASIO.

"JPLAY Driver ... enhances sound quality of any audio player that supports ASIO."

"Direct Audio Output: JPLAY intercepts audio data streams before they reach the standard Windows audio engine, passing them directly to your Digital-to-Analog Converter (DAC) through the ASIO protocol."

Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Janik »

Yiakubou píše:
23 zář 2025 13:33
Pokud JPlay funguje ciste jen jako ovladac, se zvukem by to nemelo delat vubec nic. Jenom to posila jednoduche prikazy prehravaci. Ale podle tech screenshotu nastaveni Jplay co jsi postnul, to nevypada ze by to byl ciste jen ovladac...
ovladac = driver nie ovladac = remote :-D nato pouzivam samozrejme audirvanu, ktora ma vlastnu remote app

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Aha, pardon :lol:

Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Janik »

Fakt si to uzivam! Po dlhej dobe vziat tablet a pocuvat si muziku “len tak”. A da sa to aj pocuvat *hura* . Bavi ma to. Konecne popocuvat na repro to co nemam na LP.

Obrázek

Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Janik »

Moje domace pc. Nedam nan dopustit. Poskladal som si ho tak aby ma neiritovalo ziadnymi pazvukmi. Bezi non-stop kedze mi nanom bezi aj Plex na ktory sa pripajam vecer s iPadom ked si chcem pozriet nejaky film alebo serial.
Nie je to "Audio PC"

CPU: AMD Ryzen 5 7600 3.8 GHz 6-Core Processor (€182.90 @ Alza)
CPU Cooler: Deepcool AK620 ZERO DARK 68.99 CFM CPU Cooler (€73.90 @ Alza)
Motherboard: Asus TUF GAMING B650-E WIFI ATX AM5 Motherboard
Memory: Kingston FURY Beast 16 GB (2 x 8 GB) DDR5-6000 CL30 Memory (€68.90 @ Alza)
Memory: Kingston FURY Beast 16 GB (2 x 8 GB) DDR5-6000 CL30 Memory (€68.90 @ Alza)
Storage: Western Digital Black SN770 1 TB M.2-2280 PCIe 4.0 X4 NVME Solid State Drive
Storage: Toshiba MG09 512e 18 TB 3.5" 7200 RPM Internal Hard Drive
Video Card: Gigabyte OC GeForce RTX 2060 6 GB Video Card
Case: Fractal Design Pop XL Silent ATX Full Tower Case (€112.90 @ Alza)
Power Supply: ADATA XPG Core Reactor II 850 W 80+ Gold Certified Fully Modular ATX Power Supply (€121.90 @ Alza)

Odpovědět