Janik

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
acibuk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Janik

Příspěvek od acibuk »

Já používám Roon v kombinaci s NAS Qnad 464. Srovnání mám jen s poslechem přes aplikaci mconect a Roon je lepší.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Yiakubou píše:
02 črc 2026 19:32
Tak na Euphony mi za 20 dni konci predplatny a vyresim to tak, ze koupim Eversolo T10 :lol:
IMHO dobrý závěr. Taky jsem se snažil cca 10 let udělat z audio PC digitální transport, ale nakonec to stejně hrálo hůř, než specializovaný přístroj.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

cqs píše:
01 črc 2026 14:26
Ja osobne už nejaký ten rok fungujem na free alternatíve Roonu, https://lyrion.org/ (ak si niekto pamätá riešenie od Logitechu pre streamovanie hudby, tak toto je jeho aktívny fork)

Až na nejaké minor nedostatky čo sa týka funkcionality som s tým vážne spokojný. Používam to ako UI ku Qobuzu/Tidalu a lokálnej knižnici. Pre EQ a konvolúciu sa v rámci ekosystému aktívne vyvíja skvelý plugin SqueezeDSP. Ako remote používam výbornú appku https://apps.apple.com/us/app/xtune-lyr ... 6744552136. (tá nieje zadarmo, ale určite odporúčam)

Už som to tu možno aj spomínal, niekedy v minulosti som k tomuto riešeniu vytvoril krátky pokec na https://dev.to/chamachomo/lyrion-music- ... ening-5b70
Předpokládám správně, že tento Lyrion Music Server "žije" i nadále v Daphile?
Ze svého audio PC období pamatuji, že Daphile jsem hodnotil velice pozitivně. Osobně jsem sice dával přednost světlejšímu zvuku z archlinuxu (základ AP linux dále osekaný o zbytečnosti), ale těm, kteří nebyli kamarádi s příkazovou řádnou jsem Daphile doporučoval. Zvukově lépe než Daphile mi pak vyšlo Euphony, ale to už byl placený produkt. Asi nej zvuk z linuxu jsem dostal z instalace na bázi GentooPlayer, tehdy ještě zdarma, ale uživatelsky to byl opruz.
Audiolinux (alespoň ty varianty, které jsem zkoušel - sdílím hodnocení různých změn nastavení s @Janik), EUNHASU (SoTM), SnakeoilOS mi přišly zvukově měkčí, rozplizlejší - ovšem pořád méně než Windows s Jriver Media Centrem anebo Foobar2000. Jplay pod Windows mi nepřišlo nijak zvukově zajímavé.
Ač byly změny různých operačních systémů a SW v nich použivaného slyšitelné, byly to dle mých zkušeností marginální rozdíly ve srovnání se změnami HW. USB karta od JCAT, LAN karta SOTM, lineární napájení, PC vs NUC vs Raspberry ve výsledku hrály větší roli.

cqs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cqs »

Ano, správne predpokladáš

Daphile is based on the open source Squeezebox Server, Squeezelite and Linux.

Ale ja som Daphile nikdy neskúšal, príde mi to ako zbytočná (a vcelku neprehľadná) nadstavba. Rozdiely medzi rôznymi linux distribúciami som tiež veľmi neskúmal, netopierým uchom chvalabohu nedisponujem, tak môžem mať aspoň pokoj v duši s riešením, ktoré dlhodobo používam

Juri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Juri »

Janik – díky za sdílení. Moc pěkná poslechovka a systém, jsem rád, že jsi spokojen.

Já jsem za posledních cca 5 let vyzkoušel všechno možné – Roon, Daphile, Euphony Audio, různé další linuxové distribuce a nakonec i Lumin U2.

Doposud jsem stále u Euphony Audio, protože zatím nebylo nic, co by čistý Stylus překonalo. Nicméně podobně jako píše Yiakubou mi vadí, že u placeného produktu je velmi slabý support, téměř nulový vývoj atd. Několikrát jsem už chtěl odejít, ale nenašel jsem adekvátní náhradu – zvukově je zkrátka čistý Stylus bez Roonu vynikající. Roon jsem přestal používat již před delším časem, protože jakákoliv kombinace s Roonem vždy vedla k podstatnému zhoršení SQ ve všech ohledech.

Moje zkušenost s Lumin U2: vkládal jsem do něj velké naděje, ale výsledek testování v mém systému byl zklamání. V porovnání s Euphony jsem nezaznamenal žádný významný přínos z hlediska SQ. Když k tomu připočtu otřesnou aplikaci, uživatelský nekomfort, nemožnost ovládání přes webový prohlížeč, zoufale chybějící SMB (pouze UPnP) a nespočet dalších problémů – takže jsem cestu s Lumin U2 poměrně rychle opustil.

Zajímal jsem se i o T8, ale odradilo mě, že není aplikace pro Windows a nelze ho ovládat ani přes prohlížeč – jinak to mělo vše, co jsem si představoval.

Aktuální T10 plánuju vyzkoušet a otestovat. Je to horký kandidát na náhradu Euphony – opět podobně jako uvádí Yiakubou *thumbs up* . Potěšila mě informace, že T10 lze ovládat přes webový prohlížeč – viz https://blog.eversolo.com/2026/06/bound ... rsolo-t10/

Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Janik »

Urobil som nejake male zmeny a uplne zastabilizoval system.

https://share.icloud.com/photos/056gz3Y ... M9BtPy99Bg

Odpovědět